Výron kolene

Dobrý den, před dvěma dny jsem si při horolezectví udělal výron kolene, včera jsem byl na ortopedii, nakonec mě ošetřoval chirurg, nohu jsem měl hodně oteklou, ale nijak zmodralou, jenom mírně, při chůzi jsem to nejdříve cítil, poté bolest ustoupila a cítil jsem ji jen v krajních polohách nohy. Po RTG kotníku jsem se dozvěděl, že zlomený kotník nemám. Kotník mě něčím namazali a zafačovali obinadlem... Chtěl bych se zeptat, jak mám postupovat dál, zatím aplikuji metodu ledovat, mít nohu zvednutou a chodit minimálně. Zatím nepřevazuji, chtěl bych pár dní počkat, co noha udělá. Chodit můžu normálně, s minimálními problémy, ale noha oteklá zůstává, to mi dělá starost... Děkuji za odpověď :)

Odpověď odborníka:

Píšete v úvodu o výronu v koleni, dále již hlezno. Pokud se jedná o hlezno, elastik hend při ranním vstávání, věnovat hleznu několik dní klid, chladné obklady, končetinu odlehčovat. Vhodné je léčení pohybově a fyzikálně na rehabilitaci. Pokud potíže rychle neodezní po 10 dnech kontrolní rtg snímek na chirurgii, kde jste byl ošetřen.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: