Výron

Dobrý den, dnes jsem při basketbale (zápas) špatně šlápl hráčovi na nohu a luplo mi tam, nejdřív jsem na to nemohl ani šlápnout tak jsem si utahl poradne botu, ale pak jsem to nejak zazracne rozhybal a i dohral zapas s mensimi bolestmi, protahnul jsem se a kdyz jsem sundal botu tak zatim nic nebylo videt osprchoval jsem se jel jsem domu a s bolestmi dosel domu jen takovy lehci kulhani dosel jsem domu sundal jsem botu a natekla mi vnejsi cast jakoby pod tim kloubem a boli me i vnitrni cast myslite ze na to mohu doslapovat nebo radeji ne? zitra jdu k doktorovi. jen leduju a ve zvysene poloze to mam. dekuji predem za odpoved

Odpověď odborníka:

Zřejmě došlo k podvrtnutí hlezna, tedy přetažení nebo dokonce natržení fixačních vazů hlezna. Vzhledem k tomu, že nikdy není vyloučena i drobná zlomenina kotníku je třeba lékařské, chirurgické, vyšetření s rtg snímkem a znehybnění hlezna, Předtím jistě chladný obklad, končetinu výše, vhodné i krátkodobě nesteroidní antirevmatikum typu Ibalginu. Lékařské vyšetření by se nemělo odkládat, znehybnění by mělo být včasné.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
Kouření a rakovina plic? Jasně, ale trpí i močový měchýř
Poruchy příjmu potravy
Články: Poruchy příjmu potravy
Poruchy příjmu potravy je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Dětská endokrinologie má svá specifika
Články: Dětská endokrinologie má svá specifika
Endokrinologie je velmi...
Ateroskleróza - když kornatí cévy
Články: Ateroskleróza - když kornatí cévy
Ateroskleróza neboli po...
Jak probíhá umělé oplodnění: IVF krok za krokem
Články: Jak probíhá umělé oplodnění: IVF krok za krokem
Neúspěšné snahy o přirozené...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: