Výron kotníku

Dobrý den, v neděli jsem si při fotbale udělal výron, doktor mi neřek kdy se to zahojí, a dal mi dlahu a naní sádru a říkal že po 10 dench mi to sundá a dá tam sádru normální neníto zbytečné?

Odpověď odborníka:

Určitě to není zbytečné. Pokud se jedná o distorsi tedy podvrtnutí hlezna dochází přitom k natažení, natrření nebo přerušení fixujících vazů hlezna. Sádra je tady správná a podle nálezu by měla být přiložena až 6 týdnů, poté rehabilitace. Jinak se vazy nezhojí a potíže jako otoky a bolest hlezna trvají dlouho.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Naposledy čtené: