Výron kotníku

Dobrý den. Předevčírem 17.10. jsem si na schodech podvrkla kotník, včera jsem byla na pohodovosti a tam mi řekli že je to jen pohmožděné. Jenže dnes jsem si povolovala obvaz, protože to bylo celkem dost utáhlé a všimla jsem si že mám na patě modřinu viz. foto. Tak jsem se chtěla zeptat zda mám jít znovu na chirurgii nebo ne. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Modřina, která se takto objeví značí větší pravděpodobnost porušení vazu, jeho natržení nebo dokonce přetržení. Pokud k tomu existuje i otok jak patrno a bolest, omezení hybnosti kloubu bylo by spíše na místě přiložení sádrového obvazu k jistějšímu zhojení distorse, podvrtnutí. Bylo by správné zajít dnes na chirurgickou ambulanci , vyšetři se a dle názoru a doporučení lékaře přiložit sádrový obvaz.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: