Vysazení antidepresiv

Dobrý den, od 6. března tohoto roku beru antidepresiva s názvem Citalopram. Byly mi doporučeny kvůli úzkostné poruše s panickými ataky. Nyní už je můj stav o 95 % lepší a prášky chci vysadit. Chtěla jsem se zeptat, jak mám prášky začít vysazovat, aby nedošlo k nežádoucím účinkům (např. šok pro tělo). V jedné tabletě se nachází 20 mg účinné látky. Za odpověď předem děkuji. Eva

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Evo! Pokud jste nepodstoupila psychoterapii, je pravděpodobné, že po vysazení se obtíže navrátí. Psychoterapie je nezbytkou složkou léčby, léky jako citalopram jen odstraňují příznaky a to pouze po dobu, kdy je berete. Vysazují se postupně a tento krok doporučuji konsultovat s ošetřujícím psychiatrem.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: