Vysazení antidepresiva

Dobrý den, paní doktorko. Obracím se na Vás s následujícím problémem. Již 4. týden beru mirtazapin 30mg 1x denně. K tomu jsem brala 6 dní 5mg cipralexu, ale nebylo mi po něm dobře - bolela mě hlava, měla jsem teplotu, bušilo mi srdce, nemohla jsem dýchat. Proto jsem na radu dr. cipralex vysadila. První den mi bylo lépe, ale dnes - 2. den po vysazení - je mi zase hůř - mám vyšší teplotu (37,5), buší mi srdce, těžce se mi dýchá. Je to normální reakce na vysazení léku? Je možné, že to souvisí s vysazením cipralexu? Za jak dlouho se stav upraví? Nebo jde o serotoninový syndrom a mám se obrátit na nejbližší nemocnici? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

O serotoninový syndrom pravděpodobně nejde, stav sám odezní, ale doporučuji kontrolu lékařem - stačí v nejbližší pracovní den. Pravděpodobně Vám lékař předepíše k překonání těchto obtíží nějaký přípravek na zklidnění. Nejde o obvyklou reakci po vysazení Cipralexu, ale není vyloučeno, že jste na tento lék a poté na jeho vysazení Vy reagovala takto.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: