Vysazení antikoncepce

Dobrý den, ráda bych se dozvěděla na Váš názor ohledně vysazení antikoncepce. Je mi 21 let a beru ji zhruba 5 let a teď už pár měsíců nemám přítele a tak mi přijde zbytečné, abych ji dál brala. Moje gynekoložka mi ale řekla, že mi doporučuje ji nevysazovat, že když už jsem ji jednou začala brát, tak u toho mám zůstat. Dále mi řekla, že moje antikoncepce Katya je nízkohormonální a mému tělu neubližuje. Zajímalo by mě, jestli tato antikoncepce mé tělo zatěžuje, nebo spíše ne. Ráda bych si tedy vyslechla i názor jiného doktora. Dříve jsem mívala problémy s akné a nepravidlenou menstruací, tak mám obavy jestli by se to také nevrátilo? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vysazení antikoncepce je vždy jen otázkou potřeby ženy. Nyní ji nepotřebujete, je tedy možné ji vysadit. Píšete ale, že jste před nasazením měla problémy s nepravidelnou menstruací, ta by se pravděpodobně opět objevila, nevím, o jaké nepravidelnosti šlo, zda menses byly častější nebo vypadávaly, ale je třeba počítart i s návratem tohoto původního cyklu. S pozdravem Petr Lidák

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alergie na slunce
Články: Alergie na slunce
S časem dovolených a...
Kašel: příznak kouření, nebo bronchitidy?
Články: Kašel: příznak kouření, nebo bronchitidy?
Pokud jste silný kuřák...
Bolesti hlavy: poznejte jejich příčinu, (nejen) kvůli léčbě
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Klimakterium
Články: Klimakterium
Klimakterium je období...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: