Vysazení antikoncepce

Dobrý den, již třetí rok beru antikoncepci Diane. Momentálně nemám žádného stálého partnera a chtěla bych vysadit antikoncepci. Chci se zeptat, zda je možné vysadit antikoncepci prostě tak, že ji přestanu brát, nebo je nutná nějaká příprava. Taky se chci zeptat na důsledky jejího vysazení - zhoršení pleti, váha a za jak bude moje tělo v "normálu!"Dřív jsem měla problémovou pleť, jaká je možná náhrada za antikoncepci? Dříve používané kosmetické přípravky nepomáhali. A za jak dlouho je možné antikoncepci opět nasadit, aby to co nejméně ublížilo tělu. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Pavlo! Antikoncepci vysaďte po krvácení - tedy v době, kdy je u většiny preparátů pauza bez "prášku". Můžete ji nnajednou celou vysadit, nejlépe tedy po samotné menstruaci. Důsledky nemohu odhadnout, pokud Vás neznám a nevidím. Je možné, že se pleť zhorší, ale nikoli nevyhnutelně. Váha obvykle roste spíše na kontracepci, ale s moderními preparáty to není aktuální problém. Antikoncepci můžete nasadit dle uvážení, osobně bych Vám radil vyčkat na dobu, kdy si Vaše tělo rozvzpomene na přirozený cyklus a vy jej budete prožívat pravidelně a bez potíží a nesrovnalostí.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Fakta a mýty o revmatoidní artritidě
Články: Fakta a mýty o revmatoidní artritidě
Lidově řečeno revma je...
Když se řekne akromegalie
Články: Když se řekne akromegalie
Akromegalie je hormonální...
Ischemická choroba dolních končetin
Články: Ischemická choroba dolních končetin
Ischemická choroba dolních...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: