Vysazení ha při polycystických ováriích

Dobrý den pane doktore. V mým 15 letech mi byly diagnostikovány polycystické vaječníky. Můj gynekolog mi tedy nasadil HA, kterou již beru 3 rokem. Nyní se chceme s partnerem začít snažit o miminko, a já se ptám, jestli je nutné mého gynekologa uvědomit o vysazení HA? Když mi toto onemocnění zjistil, řekl mi, že jednou až budu chtít mít děti, že se mi bude muset trochu pomoci. Jestli se tedy zatím snažit přirozenou cestou, nebo se s mým gynekologem rovnou domluvit na nějaké vhodné hormonální léčbě?Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Při syndromu polycystických ovarií je mimo jiné nepravidelná menstruace s poruchou ovulace. Vysadit HA můžete samozřejmě aniž byste gynekologa informovala, ale pokud pak menstruace bude nepravidelná ( a tím menší šance na otěhotnění ), budete jeho pomoc potřebovat. Proto je dle mého názoru lepší před vysazení HA se s lékařem domluvit a on Vám doporučí jistá řešení.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x