Výskyt spálového bacilu - na výtěr preventivně?

Dobrý den, dnes přišla dcera ze školy s oznámením paní učitelky o výskytu spálového bacilu ve škole s tím, že máme lékaře požádat o výtěr z krku. Je nutné preventivně toto absolvovat, když dcera je bez jakýchkoli příznaků nějaké nemoci? Navíc o Velikonocích nebyli ve škole celkem 5 dnů, šli až šestý a nemoc se vyskytla ve třídě v minulém týdnu? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, toto vyšetření nemá naprosto žádný význam.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: