Spálový bacil

Dobrý den, již přes měsíc trpím bolestmi v krku, výtěr prokázal spálový bacil. Užívám FROMILID UNO (na penicilin mám alergii). Fromilid užívám již 3 týdny a právě nyní mě v krku bolí tak jako nikdy po celou léčbu. Teploty nemám, ale mám nateklé uzliny na krku a bolestivé podpaží. Jsem již opravdu zoufalá. U obou dcer byl před týdnem také zjištěn spálový bacil a jsou léčeny ZINNATEM. Moje Mudr tvrdí, že léčba tohoto bacilu je dlouhodobá a že si bacil patrně doma neustále předáváme - proto ty moje přetrvávající bolesti v krku. Jiná atb. mi prý dát nemůže z důvodu mé alergie na penicilin ... Co mám dělat? Jsem už opravdu zoufalá.

Odpověď odborníka:

Pokud bakterie ve vašem výtěru skutečně není citlivá na žádné jiné antibiotikum ( ale přijde mi to divní, to se automaticky zjišťuje v laboratoři a je to uvedeno ve výsledku, který váš lékař obdrží, ještě se ho na to zeptejte), pak budete muset vydržet. Jinou možností je injekční podávání antibiotika. K definitivnímu zvládnutí infekce by byla vhodná i autovakcína.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: