Zánět achilovy šlachy

Dobrý den , chtěl jsem se zeptat . Ve čtvrtek jsem byl u lékaře s bolestí achilovy šlachy . Diagnosa silný zánět achilovy šlachy . Dodtal jsem na 3 týdny sádru až nad koleno . Chtěl jsem se informovat jestli je nutné mít nohu tak dlouho v sádrře a jestli vůbec je nutné aby byla až nad koleno je to velice omezující , a o lékaři mám své pochybnosti . děkuji

Odpověď odborníka:

Lze doporučit po 10 dnech sádrovou dlahu snížit pod koleno, ale immobilizace na 3 týdny, pokud je diagnoza jak popisujete, nejkratší čas, vhodnější ještě o 2 týdny déle. Přesádrování po 3 týdnech je na místě a dle stavu potom buď polotuhou ortézu nebo ještě sádru. Sádrový obvaz je nejvhodnějším zklildněním šlachy a zánětu šlachové pochvy. Následuje rehabilitace, pohybová a fyzikální léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: