Zlomena klíční kost

Dobrý den,dnes jsme byli se synem(2.5)roku na rentgenu a zjistili nám zlomenou klíční kost. Ve zprávě doktorka napsala bez dislok. Zapomněla jsem se zeptat co to znamená. Dostal osmičkový obvaz na 3 tydny,dost se vytahuje tak mám strach aby mu to špatně nesrostlo.už jsem mu to utahovala. Bolest jen při určitým pohybu. Jaké mate zkušenosti s takto malými dětmi a zlomenou klíční kost? Hojí se to dobře? Jen se hrozim aby mu to dobře srostlo a nemusel na operaci. Ještě se chci zeptat jestli by nepomohli nějaké léky nebo vitaminy pro rychlejší hojení,jestli neco takového existuje.děkuji moc za radu

Odpověď odborníka:

Hojení nedislokované, tedy zlomeniny bez posunu úlomků klíčku u tak malého dítěte, je velmi rychlé a téměř ve 100% bez následků. Operace jistě nebude doporučována. V několika týdnech bude bez potíží. Osmičkový obvaz je třeba sledovat, příliš neutahovat a sledovat stav kůže , aby přílišným dotažením nedošlo k jejím poruchám.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Svědění - aktuální téma nadcházející letní sezóny
Křečové žíly (varixy)
Články: Křečové žíly (varixy)
Křečové žíly neboli...
Předcházení vzniku varixů: prevence, která nic nestojí
Články: Předcházení vzniku varixů: prevence, která nic nestojí
Ačkoliv léčba křečových žil...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Brzlík
Články: Brzlík
Brzlík leží ve vrcholu...
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: