Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Příznaky hiv

Inzerce

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

HIV

Infekce Petra 8.7.2017

Dobrý den, Chtěla jsem se Vás zeptat, jak je velká pravděpodobnost nakažení virem HIV při orálním sexu? K vyvrcholení nedošlo a možná ani preejakulační tekutina nebyla. Já nemám žádnou záděrku ani poranění v ústech. Pokud by byl partner nakažen, je velká pravděpodobnost nakažení? A případně za jak dlouho... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Přenos viru HIV je lidskými tekutinami - krví, spermatem, méně slinami. Přenos je při klasickém... Celá odpověď

Inzerce

Nechráněný pohlavní styk a AIDS

Infekce majo 8.7.2017

20dni po nechránenom vaginálnom pohlavnom styku s prostitútkou vo verejnom dome som bol na Hiv testy tie vyšli negatívne to bolo pred 16dnami. Ale posledné 5 dni sa mi dosť zväčšili Lynfaticke uzliny na pravej strane krku ta cela práva strana dosť boli a začína už byt ak problém keď hýbem hlavou zatiaľ... Zobrazit více

MUDr. Dagmar Doležalová
Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová

Dobrý den, doporučuji Vám přečíst si článek na www.nemoci.estranky.cz - AIDS a HIV pozitivita (syndrom... Celá odpověď

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

HIV?

Pohlavní nemoci Pavel 3.7.2017

Chtěl bych se vás zeptat , měl jsem nechráněný styk.Na druhy den se u mě objevily bolesti břicha ,nevolnost,poceni a svedeni kůže po celém tele .Mohou to byt příznaky nakaženi HIV . Děkuji za odpověď Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Pavle, určitě ne, takto se HIV neprojevuje a už vůbec ne po pouhém jednom dni. Nechráněnému pohlavnímu... Celá odpověď

HIV

Pohlavní nemoci tomas 3.7.2017

Dobry den, mam dotaz... Mel jsem par sexualnich partnerek, vse bylo s ochranou az na oralni sex...ten vzdy probihal bez ochrany...Takze se chci zeptat zda je mozne se nakazit HIV i oralnim sexem... protoze nyni se mi objevil pasovy opar na zadech,zdam se sam sobe malatnejsi a bez energie,i se mi nyni... Zobrazit více

MUDr. Kateřina Kovaříková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková

Dobrý den, pokud by byla partnerka HIV pozitivní a měla by v ústech otevřenou ranku, nákaza by možná... Celá odpověď

Bolest za krkem

Infekce Fero 2.7.2017

Dobrý deň Už asi necele 3 týždne má boli krk raz to cítim inokedy nie väčšinou ráno je to Ok len počas dňa sa to niekedy zhoršuje všetko len práva strana láva je úplne Ok.Lynfaticke uzliny sa mi zdajú ok obvykle keď som chorý tak sú väčšie teraz nepozoruje žiadne rapídne zväčšenie . Jedine čo sa mi zdá... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ne, rozhodně ne, příznaky HIV jsou úplně jiné a navíc se neprojevují po měsíci, ale po daleko... Celá odpověď

S akou pravdepodobnosťou to môže byt HIV?

Infekce František 19.6.2017

Dobrý deň asi pred mesiacom som mal nechránený pohlavný styk po pár dňoch to bolo len svrbenie žaluďa to prešlo potom sa mi zrútili lymfatické uzliny to tiež po asi 3dnich prešlo, ale posledné 4-5 dni pociťujem bolesť v ľavej časti krku a v slabinách vystreľuje to až do stehná.... s akou pravdepodobnosťou... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, neuvádíte, jaký to byl styk. Určitě riziko roste, pokud se jednalo o nechráněný homosexuální... Celá odpověď

Běžný respirační infekt nebo HIV?

Infekce Jaroslav 13.6.2017

Mam velky strach, ze jsem nakazen HIV, ale na test je prilis brzo. Problemy u me nastali asi tyden po riziku a to nocni poceni, bolest hlavy a svalu i v uzlinach, objevila se i bolest v krku s afty ( neco jak na chripku ci mononukleozu). Byl jsem na pohotovosti a byli mi predepsany antibiotika ( penicilin).... Zobrazit více

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová
Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová

Dobrý den, Vámi popisované příznaky mohou být i klidně k běžné viróze, stejně tak i k HIV, to se v... Celá odpověď

jazyk_vysetreni_zena

Otevřete ústa, prosím – nejen pro kontrolu zubů a dásní

Článek 9.6.2017 MDDr. Barbora Reitmeierová

Věděli jste, že se různá celková onemocnění projevují také ve vašich ústech? Ať už se jedná o nemoci krve, cukrovku, infekční...

HIV?

Infekce Jared 4.6.2017

Dobrý den, Asi před rokem jsem měl nechraneny pohlavní styk. Jednalo se o analni sex, kde jsem byl aktivni. Hrozne toho lituji,byl jsem opily. Nehodlam se tady litovat, ale prosim o informace. Asi před půl rokem se mne takřka na celém obličeji vytvořili červené fleky, které byli aktivní par dnů, pak... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, jenom z uvedených příznaků diagnózu HIV nelze potvrdit a ani vyloučit, pokud chcete mít jistotu,... Celá odpověď

Orální sex.

Sex David 2.6.2017

Dobry den, chtel bych se zeptat. Pred tremi tydny jsem mel sex s kondomem s muzem, avsak pri oralnim sexu jsem spolknul sperma. Den po sexu jsem zacal pocitovat sourek a zacalo me bolet v krku. A priznaky stale trvaji. Nemam zadny vytok, pouze svedeni. Nekdy v trubici a nekdy na okraji. Byl jsem tez... Zobrazit více

MUDr. Dominika Pitaková
Odpovídá lékař:

MUDr. Dominika Pitaková

Dobrý den,Davide, pohlavním stykem, i oráním, se dají přenést všechny pohlavní nemoci, včetně syfilis... Celá odpověď

Únava, bolesti v krku - nechráněný pohlavní styk

Infekce Jana 28.5.2017

Dobrý den. Před měsícem se mi dostavila běžná chřipka (rýma, kašel), poté se to přesunulo na angínu, velká bolest v krku, zduřelé mandle s čepy a doktorka mi nasadila Atb. Po půl týdnu jsem je vysadila - vím, že se mají dobírat, ale bylo mi z nich nevolno a měla jsem nechutenství, a cítila jsem, že už... Zobrazit více

MUDr. Petr Tomandl
Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Tomandl

Dobrý den, pokud se jedná o EBV virózu - čili syndrom infekční mononukleozy - tak určitě stačí diagnoza... Celá odpověď

Průjem po antibiotické terapii

Léky Petra 24.5.2017

Dobry den, na zanet delozniho cipku mi byl predepsan azitromycin mylan 500 mg. Tento rok jsem jiz uzivala v breznu antibiotika (3 dny a soucasne 10 dni jina) oboji bylo proti zanetu prudusek. Vzala jsem si dnes prvni tabletku (v 16 hodin ) azitromycinu a asi za 2 hodiny jsem mela prujem. Trochu me... Zobrazit více

MUDr. Daniela Obrová
Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová

Milá Petro, doporučuji k antibiotikům užívat probiotika, dostatek tekutin, pokud by průjem nepřecházel... Celá odpověď

Vyrážka a HIV

Kožní obtíže Veronika 23.5.2017

Dobry den. Mela jsem rizikovy pohlavni styk. Zhruba po 3 tydnech mě bolelo v krku, jiné priznaky jsem nemela. Pritele asi po 2 tydnech od naseho styku take bolelo v krku, zadne jine priznaky ale take nemel. Ted jsou to uz asi 2 mesice a objevila se mi tahle "vyrazka" na zadku. Myslite, ze se můžeš jednat... Zobrazit více

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den Veroniko, úplně typicky se mi vyrážka nejeví. Prosím, navštivte kožní ambulanci. Tam nepotřebujete... Celá odpověď

Je možné, že jsem se mohl nakazit Aids/Hiv?

Infekce David 21.5.2017

Dobrý večer, Před dvěma týdny jsem měl chráněny pohlavní styk se slečnou z privátu. Je možné,že jsem se mohl nakazit Aids/Hiv? Mám mírnější suchý kašel, trochu rýmu a jako kdybych měl v krku knedlik... Mám se obávat??? Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, inkubační doba u HIV infekce bývá 2–6 týdnů, někdy i několik měsíců. Primoinfekce HIV způsobí... Celá odpověď

Mela jsem nechráněny sex

Infekce Monika Mankin 20.5.2017

Dobry den, chtela jsem se zeptat. Mela jsem nechraneny sex 10.kvetna. po dvouch dnes jsem onemocnela, mela jsem zdurele mandle v krku a za 4 dny to preslo.Ale stale se citim Jako nemocna. A do Toho od zacatku boleni hlavy ktere vsak stale mam Jako kdyby mi nekdo svyral hlavu a obcas citim svaly v... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, 2 dny od nechráněného styku jsou velice krátký interval pro to, aby tehdy byly příznaky známkou... Celá odpověď

Pravděpodobná nákaza HIV

Infekce Daniel 27.4.2017

Dobrý den, měl bych takový neobvyklý složitý dotaz, je to bohužel skoro měsíc zpět co jsem měl rizikový styk a na 99% chytil HIV, (objevily se všechny příznaky- zánět nosohltanu, průjem, velké zažívací potíže, velká ztráta hmotnosti, vyrážka - kopřivka na hrudi co se několikrát objevila a zmizela,... Zobrazit více

MUDr. Kristina Horová
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristina Horová

Dobrý den, to je opravdu složitý dotaz. Předně jste asi nepřiložil fotografii vyrážky. Pro potvrzení... Celá odpověď

Strach z HIV

Infekce Radek 26.4.2017

Dobrý den, před 14 dny, jsem měl orální sex s mužem kde jsem byl pod vlivem alkoholu a vůbec jsme se neznali. Zapamatoval jsem si jen jeho jméno a příjmení. Vyhledal jsem si ho na sociální sít a zjistil jsem že je HIV+, já se od něj nechal orálně uspokojit a bojím se že mohu být nakažen. prosím chtěl... Zobrazit více

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den Radku, je vhodné udělat vyšetření na HIV 2-3 měsíce po rizikovém chování. Do té doby je nutné,... Celá odpověď

Pohlavně přenosné nemoci

Pohlavní nemoci Jan 25.4.2017

Dobrý den, před 7 dny jsem měl 2x chráněný sex (prezervativ během pohlavního styku) s dívkou z rovníkové Afriky. Nedošlo k porušení prezervativu. Během orálního sexu, který mu předcházel (prováděného na mě) jsem ale prezervativ neměl. Dívka žádné viditeltné zranění neměla jak v ústech tak na genitáliích.... Zobrazit více

MUDr. Petra Šmelcová
Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Šmelcová

Dobrý den, Jene, Váš dotaz předávám do specializované ambulance. Prosím vyčkejte tedy odpovědi specialisty,... Celá odpověď

MUDr. Jan Sládeček
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Vážená pane, nákazu nelze stoprocentně vyloučit obraťte se na prakšického lékaře který může provést... Celá odpověď

HIV

Infekce Radek 22.4.2017

Dobrý den, měl jsem 10-11 dní zpět nechráněný sex s jednou ženou, pak jsem zjistil, že se o ní v minulosti vykládalo jak má hiv a už po pár dnech sem cítil bolest v krku, za dva dny zase pálení stehen, pobolívání různých míst těla...vím, že je nástup až od 2 až 3 týdne nakažení, ale nemohl by byt nástup... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ne, inkubační doba HIV je dána a není možné to nijak změnit. Jedná se o chování viru a imunitního... Celá odpověď

HIV

Vnitřní lékařství Lukáš 6.4.2017

Dobrý den, několik hodin jsem pročítal internet o problematice HIV. Chtěl bych se zeptat na otázku, na kterou jsem odpověď nenašel. Měl jsem poprvé anální styk s jiným mužem, po dobu asi 15 vteřin, k ejakulaci nedošlo. Vím, že je možné riziko nákazy, mohli Byste mi ovšem odpovědět jaká je přibližně... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Nákaza HIV je velmi variabilní, inkubační doba dlouhá, okolo 3 měsíců (14 dní je spíše teoretický... Celá odpověď

Noční pocení

Vnitřní lékařství Štěpán 5.4.2017

Dobrý den, v době 4-5 týdne se u mě vyskytlo každodenní noční pocení. Žádné jiné příznaky nepociťuji. Myslíte si, že je to příznak nákazy HIV. V sexu jsem opatrný. Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Dobrý den, noční pocení bývá příznakem několika problémů, jste-li v sexu opatrný, máte tedy sex vždy... Celá odpověď

Infekce HIV

Infekce Veronika 23.3.2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se může jednat o nákazu HIV, když jsem měla 2-3 týdny po pohl. styku bolest v krku, rýmu a byla jsem unavená? Občas jsem trpěla průjmama, ale to zejména před menstruací. 4 měsíce od pohl. styku jsem poté prodělala střevní chřipku, díky které jsem i zhubla. Děkuji... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ne tyto příznaky a po tak krátké době nemohou odpovídat HIV. Pokud máte obavy, je nutno se... Celá odpověď

Pohlavně přenosná nemoc?

Kožní obtíže Gabriel 22.3.2017

Dobrý den je mi 21 let a včera večer jsem měl teplotu 38.6 ráno když jsem se zbudil tak se mi udělaly pupínky na zádech,hrudníku,ve vlasech a trochu na obličeji a bolí mě i v krku také se bojím jestli by nemohlo jít o pohlavně přenosnou nemoc ...posílám foto předem děkuji za odpověd Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, jelikož neznám Vaši anamnézu (zda jste měl např. rizikový styk a kdy), tak se nemohu vyjádřit... Celá odpověď

MUDr. Radka Zimolová
Odpovídá lékař:

MUDr. Radka Zimolová

Dobrý den, jak už Vám doporučila kolegyně, měl by jste navštívit přímo praktického lékaře. Vzhledem k... Celá odpověď

Riziko přenosu HIV

Gynekologie Ivana 17.3.2017

Dobry den, v srpnu jsem mela sex s neznamym muzem, pouzili jsme kondom myslim po celou dobu, ale delala jsem mu i oralni sex bez ejakulace do ust, taky jsme se hodne libali. 8. den po tomto zazitku jsem z niceho nic dostala strasnou zimnici, ale teplotu jsem mela jen kolem 36. Myslim, ze jsem mela suchy... Zobrazit více

MUDr. Jiří Martinů
Odpovídá lékař:

MUDr. Jiří Martinů

Ivano, pokud jste použili opravdu kondom a nedošlo k ejakulaci do úst, tak šance přenosu je velmi malá,... Celá odpověď

Možnost nákazy HIV

Pohlavní nemoci Michal 11.3.2017

Dobrý den, od rizikového pohlavního styku uběhlo již téměř 11 týdnů. Dnes jsem dostal příznaky podobné promoinfekci HIV. Mám teplotu vyšší než 38 stupňů a zduřelé krční mandle (ale bez bílého povlku). Mám se obávat promoinfekce i 11 týdnů po rizikovém styku? Děkuji za odpověď. Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Michale, je to už docela dlouhá doba. Infekce HIV není pravděpodobná, i když vyjímky mohou existovat.... Celá odpověď

HIV příznaky

Sex Miroslav 8.3.2017

Dobrý den, Udělal jsem hroznou chybu měl jsem pohlavní styk cca. před týdnem s neznámou osobou. Ujistila mě že nemá žádnou nemoc ale já se nemůžu zbavit obavy z nemoci. Při pohlavním styku mě praskla kůžička na přirození a partnerka také krvácela z vagíny. Chci se zeptat jaké jsou nejčastější příznaky... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, inkubační doba u HIV infekce, to znamená doba, než se objeví první příznaky, bývá 2–6 týdnů,... Celá odpověď

HIV, sexuálně přenosné nemoci

Infekce Marek 7.3.2017

Dobry den, Pred 18 dnami som stimuloval prstami zenu (ktora mohla byt HIV pozitivna) do vaginy asi 5 minut a potom s tou istou rukou masturboval seba (cize urcite som tam mal nejaky vaginalny sekret na ruke). Ona ma tiez masturbovala pri tom. Na prstoch som mal zadery-dost si ohryzam prsty a obhryzene... Zobrazit více

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Dobrý den, pane Marku. Příčin podobných potíží může být celá řada včetně např. chřipky. Ovšem pokud zde... Celá odpověď

Syfils?

Kožní obtíže Franta 5.3.2017

Dobry den muže se jednat o Sifilis dekuji za odpověď. Jiné příznaky jsem neměl jak se píše vřed a podobně .A nechráněný styk jsem mel více než před dvěma třemi lety. Děkuji. Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, podle fotografie bohužel nemohu diagnózu udělat. Nejsou vidět detaily. Pokud máte podezření... Celá odpověď

MUDr. Eva Dogoši
Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dogoši

Podle fotografie se bohužel vůbec nedokážu vyjádřit k diagnose, potřebovala bych detailní snímek. Pokud... Celá odpověď

Angina

Vnitřní lékařství Jakub 24.2.2017

Dobrý den, cca 3 týdny jsem měl pohlavní styk. Stalo se tak na párty v bazénu. Prakticky 2 dny na to jsem onemocněl. Teplota zvýšená, rýma a kašel. Za týden jsem to vyležel ale během něho se mi na penisu ( žalud ) udělal červený flek a poté se začala trochu loupat kůže. Nasadil jsem léčbu Canestenem... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Určitě HIV nemáte, inkubační doba je dlouhá a není možné po tak krátké době mít nějaké příznaky.... Celá odpověď

Strach z nákazy HIV

Pohlavní nemoci Adéla 19.2.2017

Dobrý den, asi před 3 týdny jsem měla nezraněny pohlavní styk, dostála jsem teď strach z nakažení virů HIV udělali se mi takové vřidky na vagíně viz.fotka, potím se když spím, dneska jsem dostála průjem, A bolí mě asi týden hlava, A ještě se mi udělal pupínek v podpaží a pupínky na nose Nevím zda jen... Zobrazit více

MUDr. Barbora Bačová
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Bačová

Adélo, Vaše příznaky pro HIV přímo nesvědčí, ale ani ho samozřejmě nevylučují. Pro první stádium nákazy... Celá odpověď

Pohlavní nemoci

Praktické lékařství katarina 1.2.2017

Dobry den, pred 3 mesiacmi som mala romanik s muzom ktory casto strieda partnerky, co som sa dozvedela neskor. Islo len o maznanie, nedoslo k pohlavnemu styku iba k oralnemu avsak bez ejakulacie, je mozne ze som sa mohla nakazit pohlavne prenosnou chorobou? Vyrazne priznaky nepozorujem iba mierny suchy... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Pokud nedošlo k nechráněnému pohlavnímu styku, tak se pohlavní nemocí nenakazíte. Vyšetření... Celá odpověď

Zvětšené uzliny v tříslech

Infekce Michal 31.1.2017

Dobrý den , mám problém po oholeni intimních paritii se mi objevily dvě bulky hledal jsem na internetu a četl jsem, že to muže byt limfaticke uzliny, nebo ucpaná potni zlazka a nebo zahnet... vylekala mě ta varianta lymfaticke uzliny jelikoz jsem na nový rok měl nechráněný sex s podivnou dívkou a bojím... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, po oholení mohl vzniknout v některých místech zánět a nejbližší uzliny příslušející k této... Celá odpověď

Lze se nakazit při vzájemné masturbaci mužů?

Pohlavní nemoci Jiří 31.1.2017

Dobrý den pane doktore, můj dotaz se týká přenosu pohlavních chorob při vzájemné masturbaci muž s mužem, kdy dochází pouze k ručnímu a genitálnímu kontaktu. Je možné se touto praktikou něčím nakazit např. skrze preejakulát, výron semena, nebo slinami v dlani? Lze se tímto způsobem nakazit i jinou nemocí... Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, obecně dochází k přenosu pohlavních chorob při styku sliznic se sexuálními sekrety či krví.... Celá odpověď

HIV, kapavka

Infekce Jirka 29.1.2017

Dobrý den, rád bych se informoval ohledně možného rizika přenosu viru HIV. Před dvěma týdny jsem se vrátil z JV Asie, kde jsem provozoval sexuální aktivity po celou dobu mého pobytu. První rizikové chování jsem měl cca 5 týdnů zpátky a poslední cca 2 týdny zpátky. Provozoval jsem jak heterosexuální,... Zobrazit více

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Vážený pane Jirko. S prominutím, orální sex s prostitutem v době po vytržení zubu je opravdu pěkná kravina.... Celá odpověď

Nechráněný pohlavní styk

Sex Martina 28.1.2017

Dobrý den, před měsícem jsem měla nechráněný pohlavní styk s mužem, co jsem ho moc neznala, od té doby se bojím, jestli jsem se nemohla nakazit hiv. Příznaky nemám zatím dle internetu žádné, jen teď před dvěmi dny jsem byla slabá, zvracela jsem a měla průjem, ale to stejné má i moje spolubydlící, jde... Zobrazit více

MUDr. Lucie Hasalíková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Hasalíková

Dobrý den Martino, nechráněným pohlavním stykem se nepřenáší jen HIV, takže pro příště si dávat pozor.... Celá odpověď

Projev HIV

Kožní obtíže Petr 24.1.2017

Muže takto vypadat projev HIV infekce. Občas se mi objeví takováhle vyrážka a do půl hodiny zmizi. Tohle je po probuzení co jsem se vyhrabal z peřin. Není nijak vystoupla ani nesvedi. Diky Zobrazit více

MUDr. Barbora Barchánková
Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková

Dobrý den, infekce HIV se může projevovat mnoha příznaky. Z pouhého jednoho kožního projevu nelze diagnózu... Celá odpověď

HIV, kožní příznaky

Infekce Vasek 11.1.2017

Dobrý den ,mám přítelkyni a už jsme spolu rok před dvěma měsíci se mi udělali pupínky,Nesvedi to jednu mám na noze a druhou na ruce jak vidíte, nejedná se o HIV? Moc prosím o rychlou odpoved na moje číslo nebo email děkuji moc. Zobrazit více

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Vážený pane Vašku, onemocnění HIV se mimo jiné může projevovat kožními "flíčky", ovšem jen podle poněkud... Celá odpověď

Rizikový sex

Sex Dana 10.1.2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, i když to možná bude znít absurdně. S přítelem jsme spolu cca 5 měsíců. Poprvé jsme spolu měli pohlavní styk 17.10.2016. On byl můj první, ale já jeho ne. Asi po měsíci mi byla zjištěna angina, na kterou jsem brala Penicilin. Když spolu máme pohlavní styk, kondom nepoužíváme,... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, rizikový sex je každý sex, který provozujete s partnerem bez řádné ochrany nebo bez předchozího... Celá odpověď

Angína a předchozí nechráněný pohlavní styk

Praktické lékařství Petr 4.1.2017

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat... Měl jsem nechráňěný pohlavní styk. Po 4 dnech mě začalo bolet v krku tak že jsem nemohl polykat, měl jsem horečky a po týdnu se dostavil i suchý kašel. Doktorka mi z výtěru z krku zjistila, že se jedná o streptokoka typu C. Nasadila mi penicilin který mi po pár dnech... Zobrazit více

MUDr. Jan Diviš
Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Diviš

Dobrý den, inkubační doba po přenosu HIV/AIDS je 2-4 týdny, potom nastanou chřipkovité příznaky, což... Celá odpověď

Pohlavní nemoci

Praktické lékařství Eva 4.1.2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se u jakékoliv pohlavně přenosné choroby (od těch méně vážných až k HIV) objeví její příznaky např. nejdéle do 5 měsíců? Měla jsem pohlavní styk s mužem, na kterého jsem později zjistila, že spí s několika ženami. Po přečtené příznaků k pohlavním nemocem, žádné... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Ano, 5 měsíců je dlouhá doba, příznaky by se u běžných pohlavních nemocí již objevily. Jiné... Celá odpověď

HIV infekce, akutní příznaky

Infekce Zdeněk 2.1.2017

Může být podráždění slinivky (6. den po nechráněném styku) příznakem primoinfekce HIV? Jedná se o mi o nestrávený tuk ve stolici. Zobrazit více

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Dobrý den, pane Zdeňku, uvedený problém s event. nákazou HIV jistě nesouvisí, a to s ohledem na inkubační... Celá odpověď

AIDS

Praktické lékařství Radek 26.12.2016

Dobry den. Mam velke obavy ze jsem se nakazil HIV. 23.11.16 jsem mel nuceny oralni sex, ale jen kratce a ne do konce. Byl jsem opily a nic jsem nezmohl, ale to neni ma otazka. Od teto doby jsem byl sice u lekare s tim ze mam chripku, ale pani doktorka mi udelala test crt a mel jsem zvyseny vysledek... Zobrazit více

MUDr. Zdeňka Janoušková
Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková

Dobrý den. Pokud se jednalo o krátký orální styk a neměl jste žádné zranění v ústech, tak pravděpodobnost... Celá odpověď

Anamnéza nitrožilního užívání drog

Praktické lékařství Irena 24.12.2016

Dobry den, brala sem pervitin 5 let z toho rok nitrozilne. Dva az tri mesice jsem uz vicemene čista ale zacala sem mit problemy stim ze malo piju na toaletu chodim az k veceru a moc mam tmave zlutou, paleni pri moceni nemam takze sem si rikala ze zanet mocoveho mnechyre to nebude. Bolesti ledvin mam... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, vzhledem k anamnéze nitrožilního užívání drog by jsem doporučila, aby jste co nejdříve vyhledala... Celá odpověď

Obava z rakoviny nosohltanu

Praktické lékařství Milan 14.12.2016

Dobry den, mam dotaz. Asi pred tremi tydny jsem onemocnel anginou, bolest v krku, teplota, bile cepy na mandlich. Dostal usem antibiotika a ty do 72 zabraly a citil jsem se zdravy. Jenze jsemmel zalehle ucho a zasel jsem na orl. Doktor mi sdelil ze mam opar v uchu a dal mi na to herpesin. Uz take v poradku,... Zobrazit více

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Dobrý den Milane, chápu Vaše obavy a chválím Vás, že se zajímáte o své zdraví a řešíte svůj zdravotní... Celá odpověď

Nechráněný pohlavní styk

Sex Lukáš 7.12.2016

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, před časem jsem měl nechráněný pohlavní styk, nešlo ani o sex, spíš jedno vniknutí a po té jsme to zarazili. Nicméně jsem 4 dny na to šel preventivně na testy, ty dopadly dobře. Problém je v tom, po pár dnech jsem byl nachlazený rýma kašel..., začalo mě bolet záda trochu... Zobrazit více

MUDr. Lucie Hasalíková
Odpovídá lékař:

MUDr. Lucie Hasalíková

Dobrý den Lukáši, neobávala bych se, že by vaše příznaky naznačovaly pohlavní nemoc, přijde mi to jako... Celá odpověď

Riziko pohlavně přenosných infekcí

Praktické lékařství Ivana 4.12.2016

Dobrý den vážená paní doktorko, vážený pane doktore, prosím vás o radu. Mám přítele, který má ještě jednu vdanou přítelkyni. Máme spolu sex bez kondomu a i s tou druhou má sex bez kondomu, vztah trvá půl roku. Dosud se mi neobjevila žádná pohlavní nemoc. Prosím Vás myslíte, že tedy mohu být v... Zobrazit více

MUDr. Veronika Horáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková

Dobrý den, vzhledem k tomu, že jste vědomě přistoupila na tento vztah, kdy Váš sexuální partner má další... Celá odpověď

Přetrvávající angína

Uši, nos, krk Zuzana 30.11.2016

Dobrý den, Týden po rizikovém pohl. styku jsem dostala angínu.U lékaře mi byla nasazena "naslepo" antibiotika(Ospen).Angína se mi projevovala jenom čepy na mandlích. Bolesti v krku horečky nebyly přítomny.Dobrala jsem antibiotika, čepy zmizely z půlky. Tím, že nemám jiné příznaky nechala jsem to být,... Zobrazit více

MUDr. Renata Šimjáková
Odpovídá lékař:

MUDr. Renata Šimjáková

Dobrý den Zuzano, úplně se mi nezdá, že by Vaše obtíže souvisely s rizikovým pohlavním stykem. Pokud... Celá odpověď

Nechráněný styk a HIV infekce

Praktické lékařství Tereza 23.11.2016

Dobrý den, Před měsícem jsem prodělávala nachlazení a shodou okolností jsem měla také nechráněný styk. :( Nyní mám bolesti břicha, příznaky zánětu moč. měchýře a na břiše mi vyskákala vyrážka. Jdu dnes doktorovi a příští týden na Hiv test, myslíte, že je pravděpodobné, že jsem dostalala hiv? Popřípadě... Zobrazit více

MUDr. Jana Harnová
Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Harnová

Dobrý den Terezo, infekci HIV lze vyloučit pouze krevními testy, proto nechci spekulovat o možnosti HIV... Celá odpověď

Uretritida, STD

Urologie Adam 11.11.2016

Dobrý den. V únoru tohoto roku jsem měl rizikový orální sex s prostitutkou. Já byl pasivní.Na testy hiv jsem nešel, jelikož se všude uvádí, že riziko přenosu při této praktice je velmi nizké. Žádně příznaky jsem neměl, až na bežné nachlazení během Velikonoc. Nicméně v srpnu, což je 6 měsícu po aktu mě... Zobrazit více

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Dobrý den, pane Adame. Vaše potíže ukazují na problém v oblasti močové trubice, což bývá nejčastěji zánět... Celá odpověď

HIV

Infekce Michal 23.10.2016

Dobry den, tyden po rizikovem nechranenem sexu (I oralnimu) se zenou se dostavilo svedeni penisu a afty v ustech (jakoby podrazdene krvave spoty na patre). Po dalsich 4 tydnech bez priznaku se objevila horecka trvajici 3 dny. Zadne dalsi priznaky se nedostavily. Jedna se o hiv? Dekuji. Zobrazit více

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Dobrý den, pane Michale. Ačkoliv je spíše nepravděpodobné, že by šlo o symptomy nákazy HIV, je jistě... Celá odpověď

kontrola u kožního lékaře

Melanom – zákeřné bujení postihující nejen pokožku

Článek 9.9.2016 Martin Zelinka

Většina melanomů se vyskytuje na kůži. Malá část se ale může objevit i na jiných částech a oblastech těla. Nejenže jsou to vzácné...

ryma_zena_nachlazeni

Pro dlouhodobě nemocné může být chřipka rizikem. Zásadní je prevence!

Článek 5.9.2016 Martin Zelinka

Chřipka je nemoc značně zákeřná. Někteří lidé ji zvládnou více méně lehce, pro jiné může znamenat ohrožení na životě. Na obranu...

cen_ockovani

Jihomoravský kraj v ohrožení žloutenkou!

Článek 25.8.2016

Brno je už pár měsíců zasaženo epidemií žloutenky typu A, a to v rozsahu, který nepamatujeme za posledních patnáct let. A nákaza...

drogy,zavislost,narkoman

Pervitin – nejprve „nakopne“, potom vás pomalu zničí

Článek 27.7.2016 Martin Zelinka

Skutečný počet uživatelů pervitinu v Česku je obtížné určit. Odhady se nicméně pohybují okolo 35 tisíc lidí, což je zhruba město...

herpes_simplex

Přichází opar? Začněte jednat při prvních náznacích!

Článek 11.7.2016 MDDr. Barbora Reitmeierová

Většina lidí zná nepříjemný pocit mravenčení a brnění rtů, který předchází výsevu bolestivého puchýřku – oparu. Poradíme, jak...

cesta kolem světa

Kontrola před cestou aneb Ochrana zdraví od A do Z

Článek 13.6.2016 Martin Zelinka

S letní sezónou jsou kromě radostných zážitků spojeny také štípance, průjmy, úrazy a další podobné komplikace. Než zamáváte domovu...

muz_lekar_vysetreni

Mykóza penisu: Pohlavní nemoc to není, ale přehlížet ji se nevyplácí!

Článek 25.4.2016 Martin Zelinka

Kvasinkové infekce penisu nejsou příliš časté, ale mohou mužům leccos napovědět. Třeba to, že jejich životní návyky jsou opravdu...

těhotná žena sedí u okna

Těhotenství a žloutenka: testování má smysl!

Článek 8.1.2016 MDDr. Karolina Jezdinská

Hepatitid existuje několik druhů a mohou způsobovat chronické poškození jater vedoucí až k cirhóze či karcinomu. Tušíte ale, jaké...

Plané neštovice: hrozba pro některé dospělé a těhotné

Článek 1.12.2015 MUDr. Tereza Kopecká

Plané neštovice jsou běžným onemocněním dětského věku. Dostat je lze ale i v dospělosti – a právě tehdy se častěji mohou rozvinout...

pasovy_opar_bradavka

Když je pásový opar úplně všude

Článek 15.9.2015 MUDr. Tereza Kopecká

Pásový opar je neurologické onemocnění, které obvykle začíná jako pálení nebo bolest na jedné straně těla. Později se v postižené...

chilli_papricky2

Konzumace chilli: zdraví prospívá, ovšem bez záruky

Článek 27.8.2015 MUDr. Brigita Marhefková

Chilli, známé koření pocházející z Afriky, mnozí lidé zbožňují, jiní nesnášejí. Kromě štiplavé chuti má i blahodárné účinky na...

pár na pláži

Láká vás sexuální turistika? Pozor na nechtěný „dárek“ s následky na celý život

Článek 12.2.2015 MUDr. Jakub Holešovský

<p>Asi pětina cestovatelů přiznává, že během svého cestování zažila příležitostný sex s neznámým partnerem. Některé světové destinace...

mokrý obličej, mokré řasy

S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika

Článek 12.6.2014 MUDr. Jakub Holešovský

Konečně nastal čas dovolené a zítra máte vyrazit k moři. Plány vám ale zhatí bolest v krku a jasný příkaz lékaře: antibiotika,...

antikoncepce zastrčená do kalhotek

Hormonální antikoncepce jako 100% ochrana před početím? NIKDY!

Článek 5.9.2013 MUDr. Barbora Boudová

Hormonální antikoncepce je v dnešní době velmi oblíbenou metodou využívanou k zabránění otěhotnění. Žádná ochrana se ale nedá...

růžové miminko v čepičce

Kdy(ž) je dítě ohroženo hepatitidou C

Článek 9.8.2013 MDDr. Karolina Jezdinská

Hepatitida C není u dětí až tak častá, přesto je možné se s ní setkat. Jak dochází k přenosu této nemoci a jak lze malé pacienty...

Dítě s kočkou

Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle

Článek 30.5.2013

Není to příjemné pomyšlení, ale faktem je, že v našich střevech i jiných orgánech žijí parazité. Lidská těla osidlují četné druhy...

Vášeň

Syfilis – nemoc prostopášníků i umělců

Článek 17.5.2013 MUDr. Hana Králová

Syfilis, označovaná také jako příjice nebo lues, byla v minulosti pohromou kosící tisíce obětí. V Evropě se objevila v 15. století...

ženy kolem 40

Pás cudnosti už vyšel z módy, intimní partie si chraňte raději jinak

Článek 21.9.2011

Ve věku kolem čtyřiceti let si prý ženy díky nabytým životním zkušenostem dokážou užít sexu nejvíce. To ale nestačí, pokud chybí...

par na lavičce

Letní desatero největších zdravotních rizik

Článek 17.8.2011

Horké dny představují pro skupinu pacientů s kardiovaskulárním onemocněním výrazně větší zátěž ve srovnání s běžnou populací....

Botičky na břiše

Těhotenství

Článek 18.7.2011

Těhotenství je fyziologický stav, kdy se v organismu ženy vyvíjí nový člověk. Probíhá po staletí stejně, a přesto je každé těhotenství...

Mladý opilec

Žloutenka typu C v kombinaci s alkoholem může zkracovat život

Článek 29.1.2010

Virová hepatitida C je zákeřná svojí nenápadností třeba i po dlouhá léta. Když už se pak projeví, nebývá to nic příjemného. Když...

Virus chřipky

Když je v srdci infekce…

Článek 17.12.2009

Bakterie, viry a plísně se nevyhýbají ani srdci. Napadají jak srdeční svalovinu (myokard), tak vnitřní výstelku srdce (endokard)...

Žena, zima, kožich, mráz,rukavice

Alergikům může způsobit potíže i zima

Článek 8.9.2009

Zima, to nejsou jen sněhové radovánky. Nejednomu alergikovi může připravit krušné chvíle. I na chlad totiž mohou citliví jedinci...

alkohol

Alkohol urychluje postup infekce HIV

Článek 23.9.2008

Pravidelná konzumace alkoholu zvyšuje pravděpodobně progresi HIV infekce. Není vyloučeno, že vede k rychlejšímu přechodu do stadia...

zadek, pozadí, sukně

Vyšetření nemocí přenášených pohlavním stykem

Článek 31.7.2008

Mezi sexuálně přenosné nemoci (STD-sexually transmitted diseases) patří skupina nemocí šířených téměř výhradně sexuální aktivitou...

sex, žena, lýtko, sukně, postoj

STD - sexuálně přenosné nemoci

Článek 14.5.2008

Sexuálně přenosné nemoci se šíří nějakou formou sexuální aktivity. Některé z nich můžou být přenášeny i jinou cestou. Patří k...

CT ledvin

Nefrotický syndrom

Článek 4.5.2008

Nefrotický syndrom je soubor příznaků provázející různé typy onemocnění ledvin. Projevuje se přítomností bílkoviny v moči, snížením...

maso

Infekční mononukleóza

Článek 19.4.2008

Infekční mononukleóza je horečnaté onemocnění spojené s angínou, zduřením krčních uzlin a s postižením jater. Může být vyvoláno...

děti, dítě

AIDS

Článek 13.4.2008

AIDS, anglická zkratka pro syndrom získané imunitní nedostatečnosti (Acquired ImmunoDeficiency Syndrome), je infekční onemocnění...

novorozenec, dítě, mimino, inkubátor,porodnice

Hrozba jménem listerióza

Článek 30.6.2007

Listeriózu způsobuje malá grampozitivní bakterie Listeria monocytogenes, která se vyskytuje v několika sérotypech a je poměrně...

Inzerce
×