Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Běžný respirační infekt nebo HIV?

Infekce Jaroslav 13.6.2017

Mam velky strach, ze jsem nakazen HIV, ale na test je prilis brzo. Problemy u me nastali asi tyden po riziku a to nocni poceni, bolest hlavy a svalu i v uzlinach, objevila se i bolest v krku s afty ( neco jak na chripku ci mononukleozu). Byl jsem na pohotovosti a byli mi predepsany antibiotika ( penicilin). Po zhruba 3 dnech sice trochu ustoupila bolest v krku, ale pocit chripky s extremnim pocenim v noci stale trva ( mam pocit, ze snad horim, ale horecku si nenamerim - namerim si beznou teplotu). Tak me nenapada co by to jinak mohlo byt ?? Ze by skutecne nakaza HIV a nebo jen bezna viroza a k tomu pridruzena reaktivace opetne mononukleozy diky oslabene imunite nejakou virozou??? Melo by cenu, kdyz bych si dosel na specializovane pracoviste a nechal si udelat test na RNA viru HIV ( na mnozstvi viru v tele)?? A nebo zkusit preckat jeste par dni ci tyden zda se to nesrovna a neprestane?? Mivam problemy s virozama, ale zatim nikdy v takoveto mire, rozsahu, intenzity a jeji delky????????.

Odpovídá lékař:

kpt. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

Vámi popisované příznaky mohou být i klidně k běžné viróze, stejně tak i k HIV, to se v tomto stadiu nedá rozeznat. Nedá se dělat nic jiného, než vyčkat. HIV test má smysl provádět cca 2-3 měsíce od rizikového styku (v dřívější době je takzvané imunologické okno, kdy se virus ještě nemusí testem zachytit). Takže zatím je potřeba vyčkat, k onemocnění přistupovat zatím jako k běžné chřipce, viróze či jinému respiračnímu infektu (běžný respirační infekt trvá 1-2 týdny). Pro jistotu se však vyhnout sexuálnímu styku do vyvrícení možného HIV (i přestože virus ještě není detekovatelný, mlžete již nakazit někoho dalšího). Nechat se otstovat v odstupu 2 měsíců.

S pozdravem, MUDr. Gottvaldová

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

HIV
Dobrý deň, dal som si spraviť vyšetrenie HIV a ostatných...
HIV
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se mohou objevit...
HIV?
Dobry den, mohou ty trvajici obtize ( neustale extremni...
HIV
Dobrý den,před 2.tydny se mi udělaly červené fleky...
HIV
Dobry den, tyden po rizikovem nechranenem sexu (I oralnimu)...
HIV
Dobrý den, Chtěla jsem se Vás zeptat, jak je velká...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Bezvládné nohy

Dobrý den, před 3 lety mi byla diagnostikovaná RS,kromě toho jsem po operaci...

Bezvýchodná situace

Jsem alkoholik s poruchou příjmu potravy, nemůžu spát + panické ataky kdy se...

Běžecké koleno

Dobrý den, V neděli 29.4.2018 jsem vyběhl 3x na Velký Javorník a v úterý 1....

Běžná únava po mononukleoze,nebo únavový syndrom po mononukleoze?

Dobrý den je mi 17 let promiňte,že vám opět píšu. Už je to dva měsíce co jsem...

Běžná únava po mononukleoze,nebo únavový syndrom po mononukleoze?

Dobrý den je mi 17 let promiňte,že vám opět píšu. Už je to dva měsíce co...

Běžné dětské nemoci

Dobrý den přeji, mám dotaz týkající se otěhotnění a infekčních nemocí. Z běžných...

Běžné pigmentové névy

Dobrý den, asi před dvěma týdny jsem objevil na nohou lehce hnědé skvrny (viz...

Běžné posunování menstruace

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, antikoncepci Bonadea užívám rok a dva měsíce,...

Běžné těhotenské obtíže?

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda patří k běžně se vyskytujícím jevům namodralý...

Běžné vyšetření moči a zjištění přítomnosti THC

Dobry den potebuji zjistit jdu pujdu v pondeli k doktorce odhledne brigady v...

Béžová stolice u dítěte

Dobrý den,moje dcera (2 roky a 3 měs.)před 5 dny zvracela,jen jeden den,poté...

BGUS u ambulantní ho ortopedia

Dobrý den, přesto že jsou svátky míru, klidu a pohody, bych se rád zeptal. Jaké...

Biceps

Ahoj chtěl bych něco vědět , nezatnu biceps ale když je uvolněná ruka tak sním...

Bičenka poševní

dobrý den, pane doktore. Minule jste mi odpovídal na dotaz ohledně přenosu pohlavních...

Biela kvapka na konci mocovej rury

Dobry den, pred styrmi dnami som absolvoval eroticku masaz. Bola to masaz celeho...

Biela škvrna pri uvule

Dnes ráno pri čistení zubov som si v ústach všimol niečo biele pri uvule. Je...

Biele "semienko" pod kožou

Dobrý deň, pod kožou penisu som si našiel biele "semienko" velkosti...

Biele bodky

Dobry den uz cca asi 7 tyzdnov pozorujem vo svoje ustnej dutune biele bodky...

Biele bodky na hornej pere

Dobry den, prosim Vas o radu s mojim problemom. Asi pred tyzdnom som si...

Biele bodky na penise

Dobry den.s priatelom sme spolu 3 roky.v poslednych mesiacoch sa priatelovi...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Abrupce úlomku apexu fibuly - léčba

Dobrý den, byla jsem cvičit, po cvičení se uvolňovala (protahování a uvolňování...

Monohydrát laktózy

Existuje hormonální antikoncepce podávaná v pilulkách, která NEOBSAHUJE pomocnou...

Minulý měsíc jsem nedostala menstruaci, o měsíc později je tu stejný problém

Dobrý den mám takový problém, minulý měsíc jsem nedostala menstruaci, tak jsem...

Silgard

Dobry den. Me jmeno je EVA je mi 23 let. Chtela jsem vas pozadat o vas nazor....

Beru Macmiror complex

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Beru Macmiror complex 500 a zároveň s přítelem...

Bolesti v pravém podžebří

Dobrý den. Cca 14 dní mám bolesti v pravém podžebří a mění se v bolest pod...

Trhání zubu při užívání Bonvivy

Prosím o odpověď na následující dotaz. Jednou ročně od roku 2009 chodím na...

Mám se obávat?

Dobrý den, byla jsem u zubarky. Zubarka si umxla ruce a vrtala mi zub, když...

Polymorfní obtíže

Dobrý den,po dobrání ATB před 4 měsící jsem měla v ústech i na jazyku bílý povlak,který...

Nosní sliznice


Boule na pravé straně břicha

Dobrý den, je mi 20 let. Na právě straně břicha pod žebry mám pohyblivou bouli....

HLA B27

Dobrý den, prosím o odpověd na dotaz ohledně pozitivity HLA B27. Před 1/2 rokem...

Mirena a padání vlasů

Dobrý den, před 3 měsíci mi byla zavedena Mirena z důvodu nadměrného krvácení...

Neštovice a kašel

Dobrý den, syn 4,5 let má druhý den neštovice, které jsou ve stádiu výsevu,...

Boreliosa

Dobrý den, rok se léčím s 2. stadiem boreliosy, na zač. hodnoty LB Elisa IgG...

Svědivé fleky

Dobrý den, již přes týden mám na rukách,zádech,hrudníku,břiše,červené, svědivé...

Arachnoidální cysta, Chiariho syndrom, nespavost

Dobrý den, asi 4 měsíce mám problémy s tlakovými bolesti hlavy, nevolností,...

Úžinové syndromy

Dobrý den, mám zdravotní problém s levou rukou, cítím mravenčení až bolest...

Únavový syndrom... útlak míchy ??

Dobrý den, je mi 30 let a pravidelně už asi tři roky mám problémy se stavy po...

Zvýšená hladina bilirubinu

Při předoperačním vyšetření menší ortopedické operace po sportovním úrazu mi...

Zavřít reklamu