Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Riziko pohlavně přenosných infekcí

Praktické lékařství Ivana 4.12.2016

Dobrý den vážená paní doktorko, vážený pane doktore,

prosím vás o radu.
Mám přítele, který má ještě jednu vdanou přítelkyni.
Máme spolu sex bez kondomu a i s tou druhou má sex bez kondomu, vztah trvá půl roku.
Dosud se mi neobjevila žádná pohlavní nemoc.
Prosím Vás myslíte, že tedy mohu být v klidu, nebo se může stát, že bych třeba nějaké příznaky přehlédla např. syfilis.
Já sama jsem byla před začátkem vztahu na testech s negativním výsledkem, ty dva ovšem ne.
Včera jsem se dozvěděla, že provozují spolu anální sex bez klystýru a sex přes menstruaci. I se mnou spal jednou přes menstruaci a už to nikdy nechci. já sama anální sex odsuzuji a neprovozuji ho a už vůbec ne bez klystýru.
Co mě trápí je to, jestli se může tedy rozjet nějaká pohlavní nemoc když dělaj ten anál bez kondomu a klystýru a přes menstruaci, jestli je tam větší riziko nákazy nějaké.
Prosila jsem zde u kožního lékaře o venerologické vyšetření, ale prý ho dělají jen pokud se objeví příznaky.
Já sama tam jedu už jen 2x a pak vztah končím, tak nevím jestli za ty 2x návštěvy moc riskuji nebo ne.
Mimo to, že ho miluji tam mám ještě nějaké závazky, kterých se zbavím na konci roku a pak to ukončím. Hnusí se mi to, že s ní souloží přes menzu a anál a pak klidně půjde do mě v době kdy budu mít také menzes.
Děkuji mockrát a omlouvám se za otevřenou zpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, vzhledem k tomu, že jste vědomě přistoupila na tento vztah, kdy Váš sexuální partner má další partnerky, o kterých víte a toto akceptujete, budete muset vzít na sebe i větší riziko přenosu sexuálně přenosné nemoci než u stabilního vztahu dvou stálých sexuálních partnerů, bez ohledu o jaké sexuální praktiky se jedná. A už když víte o další partnerce,doporučila by jsem stran minimalizace rizika přenosu infekce používat během soulože kondom. Venerologické vyšetření se standardně provádí až při symptomech, kterými jsou např. pálení, svědění pochvy či močových cest, výtok, bolest v podbříšku při vědomém rizikovém chování, takže pokud něco z toho uvedete, každý lékař Vás vyšetří. Dále je možné provést sérologické testy na HIV, syfilis, kapavku i z krve, např. cestou Vašeho praktického lékaře za poplatek. A snad na závěr, pokud tento vztah plánujete ukončit, a obáváte se infekce, snad bude vhodné plánované 2 sexuální styky již vynechat nebo s kondomem. S pozdravem, Dr. Horáková

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Testy pohlavně přenosných nemocí
Dobrý den.1) Byla jsem čtvrtý měsíc po rizikovém styku...
Testování pohlavně přenosných nemocí
Dobrý den. Chystám se jít na testy pohlavně přenosných...
Obava z pohlavně přenosných chorob
Dobrý den,zjistil jsem,že má bývalá partnerka byla...
Pohlavně přenosné nemoci.
Dobrý den, přeposílám odpověď kterou jste mi napsali......
Pohlavně přenosné nemoci
Dobry den, chtel bych se vas zeptat na radu co a...
STD
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně pohlavně přenosných...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Riziko otěhotnění při pettingu

Dobrý večer, pane doktore. Zajímá mě, jestli můžu otěhotnět při pettingu, i...

Riziko otěhotnění při pohlavním styku

Dobrý den, je mi 16 let a podstoupila jsem interupci před 5-ti týdny. Ve 3-tím...

Riziko otěhotnění při použití kondomu

Dobrý den chtěla bych se zeptat... Pokud jsem s přítelem měla pohlavní styk...

Riziko otěhotnění při užívání antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na moji otázku týkající se otěhotnění při antikoncepci....

Riziko otěhotnění v týdnu, kdy EVRU nemám nalepenou

Dobrý den, náplasti EVRA už používám delší dobu a vyhovuje mi.. ale od začátku...

Riziko otěhotnění?

Dobrý den, po 7-mi denní pauze jsem si vzala 1. prášek z nového platíčka (o...

Riziko otěhotnění?

Dobrý den, předevčírem sem si zapomněla dát prášek, beru to vždy v 6 hodin...

Riziko otehotnenia

dobry den,mala som nechraneny styk s priatelom pri ktorom vomne ejakuoval no...

Riziko otěhotnět při menstruaci


Riziko otěhotnět při menstruaci


Riziko pohlavní choroby


Riziko poškození plodu při dietní chybě




Riziko potratu


Riziko potratu


Riziko potratu


Riziko potratu při letu...


Riziko prenosu hiv

Dobry den, chtel jsem se zeptat. V opilosti jsem navstivil privat a zena mi...

Riziko prenosu HIV


Riziko prenosu HIV infekce

Máme strach s partnerem jestli se nenakazili hiv,meli chráněny sex ale po souloži...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Roupy a ostatní problémy

Dobrý den, dnes večer jsem při stolici našel na papiře dva menší červíky,...

Nateklá předkožka a suchá pokožka penisu

Dobrý den, mám problém s výrazně nateklou předkožkou na penisu. Včera jsem masturboval...

Activelle + Indonal

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mohu zároveň s přípravkem Activelle užívat...

Pálení chodidel a dlaní

Dobrý den, je mi 38let.Už poměrně dlouhou dobu mě trápí pálení chodidel a někdy...

Začíná mi rána otékat

Dobrý večer pane doktore měla jsem operaci šlach a předních flektoru 16.06...

Hodně bolestivá menstruace

Dobrý den, Už asi rok beru antikoncepci (Lyndynette) ,ale mám hrozné bolesti...

Zelený čaj v těhotenství

Dobrý den, můj dotaz je trochu neobvyklý. Moje sestra je těhotná a hodně dbá...

Bolest v uchu


Bolesti ramene

Dobrý večer, měl bych dotaz ohledně bolesti v levém rameni. Při většině pohybů...

"Krátká" pochva po 2. porodu

Dobrý den, obracím se na Vás s velmi intimním problémem: jsem 3měsíce po 2.porodu...

Šumění v uších

Dobrý den, již přes rok mi šumí v obou uších (nebo jakoby "v hlavě") - za běžného...

Reakce po ockovani hexavakcina+pneumokok naraz

Dobrý den, čeká nás třetí očkování hexavakcina+prevenar13. Syn je naprosto zdravý...

Bolesti v rameni

Dobrý deň, môžete mi prosím Vás povedať čo môže byť príčina bolenia ľavej ruky...

Curacné a doplňky stravy

Dobrý den, je mi 15let a dělám box a chtěl jsem se vás zeptat jestli je možné...

Bolest ramene v klidu

Dobrý den, již přes půl roku trpím ne příliš intenzivní bolestí ramene. Bolest...

Zalehlé ucho a sluchadla

Paní doktorko, od března letošního roku mám sluchadla v obou uších (nikdy dřív...

Bolesti v pravém rameni

Dobrý den pane Doktore chtěl bych vás poprosit o radu.Měl jsem dopravní nehodu...

Podivné škubání v noze.

Dobrý den, obtěžuje mě, ale ne přímo omezuje, taková podivná věc. Už asi 2 dny...

Hojení ran

Dobrý den, nevím, do které oblasti mám směřovat můj dotaz, ale budu Vám vděčná,...

Jsem nachlazená a 11+6tt, v příštím týdnu mám jít na odběr choriových klků

Dobrý den, jsem v 11+6tt v příštím týdnu mám jít na odber choriovych klku. Už...

Zavřít reklamu