Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

HIV

Peter 30.11.2017 redakce uLékaře

Zdravím mohol bych se nakazit HIV vírusom po tom čo som sa napil z fľaše po niekom nakazenom? Po prípade môže dojst k nakaze aj oralnym stykom ? Ďakujem.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, pokud by jste přišel do kontaktu s krví či jinými tělesnými tekutinami někoho infikovaného virem HIV, je riziko nákazy.
Virus HIV není odolný. Mimo organismus přežívá velmi špatně a pouze krátkodobě. Po zaschnutí virus rychle hyne, stejně tak při teplotě 60°C. AIDS patří mezi pohlavně přenosné nemoci, tak je s tím třeba počítat.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

HIV
Dobrý deň, dal som si spraviť vyšetrenie HIV a ostatných...
HIV
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se mohou objevit...
HIV
Dobrý den,před 2.tydny se mi udělaly červené fleky...
HIV?
Dobry den, mohou ty trvajici obtize ( neustale extremni...
HIV?
Chtěl bych se vás zeptat , měl jsem nechráněný styk.Na...
HIV
Dobrý den. Nedavno jsem mel chraneny sex se zeneou...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

HISTOLOGIE po zamlklém těhotenství

Dobry den, Jsem necelé 3 tydny po revizi dělohy ( zamlkle tehu v 5+3 tt),...

Histologie pozitivní


Histologie uzliny


Histologie znaménka - pozitivní


Histologie-Naevus


Histologie-Naevus


Histologie, apendix


Hisutismus - Nadměrné ochlupení


HIT

Dobrý den. Již několik let mám diagnostikovaný syndrom histaminové intolerance...

HIT


Hiv


Hiv


HIV


HIV


Hiv


HIV


HIV


HIV

Dobrý den,mám dotaz ohledně hiv,aids.Mám hrozný strach.Mám dvě malé děti,testy...

HIV


HIV


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Je naděje na miminko i v když jsme starší pár?

Dobrý den pani doktorko. Jsme starší pár Ona 39 let, On 65 let. Snažili jsme...

Nález v moči

Dobry den pri odberu moci mi byl zjizten streptokok v moci. Pani doktorka mi...

Bolest mrtvého zubu

Vážená paní Doktorko, už si nevím rady, proto se na Vás obracím. Pokusím se...

Divné pocity u srdce

Dobrý den mám občas pocity zasekávání srdce na 1-2 sekundy jako by se zastaviloa...

Otoky dolních končetin

Dobrý den, Prosím o radu. Je mi 24 let a delam na sichty. Po každé šichtě mám...

Onko markery

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda si člověk může sám nechat udělat markery...

Dlouhodobé bolesti břicha

Dobrý den, začínám už být zoufalá, proto bych se ráda zeptala Vás na Váš názor....

Neurologické problémy

Dobrý den, již asi pět let pociťuji různě po těle škubání svalů, různé mravenčení....

Bolest břicha opakované zadání


Jídlo před akcí

Dobrý den chtěl bych se zeptat co je nejlepší si dát k večeři když jdete někam...

Dorzopatie

prosím o vysvětlení nálezu,lordoza je napřímená až s funkčním postavením bloku...

Magnetická rezonance

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda-li magnetická rezonance objeví autismus...

Bušení srdce


Tamex family plus

Dobrý den jsem v 5 měsíci a přepadl mě průjem v lékárně mi doporučili tamex...

Ucpaná jedna nosní dírka


Toxoplazmoza

Dobrý den, prosím o radu. Objevily se mi uzliny v tříslech a na krku, i bolestivé,menší...

Svědivá vyrážka


Je možnost těhotenství?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda můžu otěhotnět, když jsem panna a přítel...

Proteinurie v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 14. týdnu těhotenství a dnes mi přišly výsledky vyšetření...

Kost v krku

Dobrý den, mám dotaz. Včera večer jsem jedl kuřecí křidélka z KFC. Bohužel...

Inzerce
×