Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

HIV

Infekce Peter 30.11.2017

Zdravím mohol bych se nakazit HIV vírusom po tom čo som sa napil z fľaše po niekom nakazenom? Po prípade môže dojst k nakaze aj oralnym stykom ? Ďakujem.

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, pokud by jste přišel do kontaktu s krví či jinými tělesnými tekutinami někoho infikovaného virem HIV, je riziko nákazy.
Virus HIV není odolný. Mimo organismus přežívá velmi špatně a pouze krátkodobě. Po zaschnutí virus rychle hyne, stejně tak při teplotě 60°C. AIDS patří mezi pohlavně přenosné nemoci, tak je s tím třeba počítat.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

Související dotazy

HIV
Dobrý deň, dal som si spraviť vyšetrenie HIV a ostatných...
HIV
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se mohou objevit...
HIV
Dobrý den,před 2.tydny se mi udělaly červené fleky...
HIV?
Dobry den, mohou ty trvajici obtize ( neustale extremni...
HIV
Dobrý den. Nedavno jsem mel chraneny sex se zeneou...
HIV?
Chtěl bych se vás zeptat , měl jsem nechráněný styk.Na...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

HIV

Dobrý den. Dne 5.2 jsem udělal hloupost a měl jsem nechráněný sex v jednom Olomouckem...

HIV

Dobrý den, nedávno jsem si oholila intimní partie matčinou žiletkou (omylem...

HIV

Byl jsem se nechat testovat na HIV ve zdravotním středisku, kde mimo jiné provádí...

HIV

Dobrý den, je možné, aby "Knedlík v krku" byl projevem primoinfekce HIV až v...

HIV

Dobry den, pred 6 tydny jsem mel pohlavni styk bez kondomu, po 4 tydnech jsem...

Hiv

Dobry den muze byt znak hiv stridani prujmu a normalni stolice? Jinak mi je...

HIV

Dobry den, tyden po rizikovem nechranenem sexu (I oralnimu) se zenou se dostavilo...

HIV

Dobrý den, pane doktore, potřebuji Vám sdělit své trápení. :( V prosinci...

HIV

Dobrý den, včera v práci jsem potkal a několikrát tiskl ruku svému známému který...

HIV

Dobrý den paní doktorko,moc Vás prosím o radu.Pred peti tydny jsem mela bohuzel...

Hiv

Dobrý den paní doktorko.Před půl rokem jsem měl poměr s paní o který jsem nevěděl...

HIV

Mel jsem rizikovy styk a po zhruba 15 dnech u me probehly nejake potize jak...

HIV

Dobrý den, pane doktore, potřebuji Vám sdělit své trápení. :( V prosinci jsem...

HIV

moc se omlouvám,ještě sem zapomnela na studené pocení v noci i během dne..

Hiv

Dobrý den, mám dotaz ohledně pohlavních nemocí. Asi před měsícem jsem se vyspala...

Hiv

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jestly mám jít k lékaři....za jak dlouho se...

HIV

Dobrý den, měla jsem nechráněný sex..po několika týdnech jsem měla svědění a...

HIV

Dobrý den, stala se mi taková věc. Měla jsem velké opary a strhla jsem si strup....

HIV

Dobrý den, chci se zeptat zda se dá nakazit virem hiv přes orální styk s pouzitim...

HIV

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, jestli se při odběrech plazmy na dárcovství...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Alergie na lepek

Dobrý den,je mi 31 let a mám alergii na lepek- hodnota Anti gliadin 10.44 a...

Hernie disku a degenerativní změny páteře.

Dobrý den, prosím o informaci jak lze dále postupovat v následujícím případě....

Chronická nespavost

Dobrý den ,bude mi 50 let , nespavostí trpím mnoho let ,špatně usínám , v noci...

Mononukleoza

dobrý den chtěla bych se zeptat jak zastavit silné bolení v krku při mononukleoze...

Zvětšená prsní žláza

Dobrý den, je to cca měsíc, co jsem byla u praktického lékaře na vyšetření prsou...

Břišní svaly

Dobrý den, již před měsícem jsem zvedla těžký předmět, který jsem nesla na břiše....



Šestá nemoc

Dobrý den, máme 3-týdenní miminko. Před 10 dny jsme byli v jedné místnosti s...

Kašel, těhotenství

Dobrý den, jsem v 11 tt a od neděle mne trápí kašel jakoby od průdušek, bolest...

Bílé pupínky a výrůstek ženského genitálu


Bolest stehna

Dobrý den, ráda bych se zeptala na zdravotní problém, který se mi objevil před...

Alergie na kočky

Dobrý den, jsem lehce alergický na kočky a někde jsem četl, že dlouhodobým pobytem...

Antikoncepce a ATB

Dobrý den, užívám antikoncepci Asumate a dnes mi byla předepsána antibiotika...

Vstřebání tekutiny z pohrudnice

Dobry den, rada bych se zeptala, pritel mel asi pred 14dni autonehodu,ma zlomena...

Odložení prohlídky v těhotenství

Jsem ve 33.tt a bojím se následujícího vyšetření u lékaře, neboť jsem mluvila...

Křeče v žaludku

Dobry den, prosim Vas, cca uz tyden mam krece v zaludku. Kdyz si ho mackam,tak...

Noční pocení

Dobry den.Prosim vas pane doktore chtela jsem se zeptat co to muze byt v noci...

Krev pod nehtem u nohy - modrý nehet

Dobrý den. Před asi dvěma týdny měl přítel florbal, ale bohužel si musel vzít...

Zánět Hofova tělesa

Dobrý den,v únoru 2006 jsem měla úraz kolene, s rozvinutím zánětu Hofova tělasa.Pro...

Kreatin

Mohu se zeptat jaké vedlejší učinky má kreatin?. Je možné že po něm mám střževní...