Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Léky na psychozu

Holmanová J. 19.7.2016 redakce uLékaře

Chtěla jsem se zeptat, zda může 26 -letý chlapec bez rizika na zdraví brát kvůli psychoze současně s Leponexem 100 (1 - 0 - 3)+ ještě lék Solian 200 (1 - 0 - 1)? V anamnéze má v rodině cévní příhody, cukrovku, vyléčenou epilepsii (p. mal) po 5 letech léčby na dětské neurologii, která je 11 let kompenzovaná, a infarkt u děděčka v rodině a sám chlapec trpěl na migrény. Zatím bral pouze Leponex, a uvedené nové kombinace a hlavně vysoké dávky se jako velmi obáváme. Jaká vyšetření je třeba raději ambulatně zkontrolovat zdravotní stav, a je tato kombinace vůbec bezpečná? Lékař syna neupozornil na vedlejší účinky a syn měl dříve nižší krevní tlak. Je třeba vyšetřit předem EKG a EEG, krevní obraz, jaterní testy, štítnou žlázu a glukozu? Může mít tato kombinace vliv na trvalé porušení plodnosti a možnosti mít rodinu ?

Odpovídá:

MUDr. Jana Harnová


Váš dotaz přeposílám specialistovi

Odpovídá:

MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

Dobrý den, zásadní kontraindikace to není. co se týče clozapinu čili leponexu, to je lék na schizofrenii druhé volby, a v kombinaci s amisulpiridem nebo clozapinem je to kombinace opravdu na rezistentní sschizofrenii s negativními a kognitivními příznaky. Taková medikace sama o sobě patří do rukou zdatného psychiatra, který má letité zkušenosti s léčbou schizofrenie, krevní obraz by se měl kontrolovat pluš sve uvedené protože se jedná o clozapin, což je lék hodně metabolicky aktivní. Na plodnost by neměl mít lék vliv, druhá otázka je, zda je vhodné u pacienta s takovýmito potížemi mít rodinu, a zda by mu to nepřidělalo více starostí než radosti. zdravím MUDr. Miroslav Sekot

Související dotazy

Léky
Dobrý den, zajímalo by mě, jak se snesou tyto léky...
Léky
Dobrý den,prosím o sdělení.Řadu let užívám Detralex...
Leky
prosím o sdělení na co jsou léky panzytrát25000 a...
Léky
Dobrý den, chtěla bych se zeptat užívám na štítnou...
Léky
Dobrý den, píšu Vám ohledně jedné mé kamarádky. Bohužel...
Léky
Dobrý den, beru miril 5mg půl ráno půl večer a lokren...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Léky na pálení žáhy

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat zda jestli by se na té pH metrii něco zjistili...

Léky na pálení žáhy

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat zda jestli by se na té pH metrii něco zjistili...

Léky na pálení žáhy

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat zda jestli by se na té pH metrii něco zjistili...

Léky na panické úzkosti

Dobry den,psychiatr mi predepsal Mitrazapin Sandoz 15mg,na noc mam uzivat pul...

Léky na počátku těhotenství

Dobrý den. Trpím častými záněty moč. měchýře a moč. cest a také odběry na kvasinky...

Léky na podporu erekce

Dobrý den může užívání léku Viagra a Cialis zhoršit průběh hemoroidů nebo je...

Léky na podporu růstu vousů

Dobry den.Je mi 26 let ale stale mi nerostou vousy.Jen trochu na brade a pod...

Léky na průjem a antikoncepce

Dobrý den chtěla jsem se Vás zeptat mám průjem už 2dny a nevím jestli můžu užít...

Leky na prujem do Turecka

Dobrý den, za 14 dní odlétám prvně na dovolenou do Turecka a nevím jaké léky...

Léky na psychiku a kašel

Hezký den, měla bych jen jeden dotaz, už více jak 4 měsíce užívám léky Dogmatil...

Léky na revmatoidní artritidu

Dobrý den, chtěl se Vás zeptat na možnosti léčby mojí maminky, která trpí revmatoidní...

Leky na rust

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat jak funguje hormonální injekce(jestli to dobre...

Léky na ředění krve

Dobrý den, před 2 měsíci jsem začala užívat lék Warfarin. Léčba mi byla zdůvodněna...

Léky na ředění krve a alkohol

dobry den chcel by slm sa spýtať ci možem piť alkohol ked som po operácii 3...

Léky na ředění krve a rybí tuk

Dobrý den, můj otec se asi před šesti lety, tehdy mu bylo 76 nebo 77 let, působil...

Léky na ředění krve a vitamíny

Ma matka uživa prašky na rozpoušťeni krve kvuli cevnich problemu.Koupil jsem...

Léky na ředění krve po trombóze

Dobrý den paní doktorko, prosím Vás o radu. Měla jsem trombózu v 7/2015, brala...

Léky na snížení KT

Dobrý den. Který z léků na snížení vysokého tlaku s učinou látkou TELMISARTAN...

Léky na spánek

Dobrý den, lékař napsal manželovi na nespavost Kventiax...po přečtení informace,...

Léky na spaní

Je mi 68 let a mám problémy se spánkem. Prosím o doporučení (název) léků obsahujících...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Léky na hubnutí


Extrakce zubu moudrosti - otok


Endokanabinoidní systém: ovlivňuje i vnímání bolesti


Bolest pod žebrem


Bolest mezi lopatkami, při nádechu


Malé puchýřky, pupínky na prstech ruky


Hormonální léčba rakoviny prsu – ne pokaždé je možná


Salmonelóza


Káva v dětském věku


Boulička u spodní čelisti u dítěte


Chronické bolesti zad, spinální stenóza, radikulopatie.


Antikoncepcia Minerva a Biseptol 480


Jaterní testy


Plicní embolie


MUDr. Martin Ralbovský

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

29. 2. je výjimečný den – Den vzácných onemocnění


M751 Syndrom manžety rotátoru


Bolesti zad a břicha(Ledviny?)


Vliv antibiotik Fromilid Uno na HA Clormetin


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×