Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Možná infekce hpv v těhotenstvi

Gynekologie Laura 10.11.2015

Dobrý den,
potřebovala bych zodpovědět pár dotazů ohledně rakoviny děložního čípku. Zhruba před dvěma měsíci jsem se dozvěděla, že má partner milenku (24 let). Tato žena v minulosti prodělala rakovinu související s ženskými orgány (přítel přesněji neví), která údajně zapříčinila možnou neplodnost na 90%, nebo variantu umělého oplodnění. A jelikož je předpokládám infekce hpv jedna z nějčastějších forem těchto rakovin, napadla mne tato možnost.
Přítel s ní měl nechráněný opakovaný styk. A poté i styk se mnou (nechráněný, opakovaný). Aktuálně jsem kojící matka a navíc jsem zjistila druhé těhotenství (cca 9. týden).
Bývalé milence se nyní údajně rakovina vrátila a prý podstoupí koncem roku nějaké léčení (ne přímo ozařování, nějakou neinvazivní lehčí formu).
Můj dotaz tedy zní, je nějaká pravděpodobnost podle výše uvedených indicií, že se jedná o tento typ rakoviny?
Pokud ano, je 100% partner přenašečem?
A na kolik procent mohu být pravděpodobně nakažená po opakovaném styku bez kondomu?
Mám se nechat někde speciálně testovat já nebo to ukáží testy krve a moči, které aktuálně v těhotenství podstupuji (jak u gynekologa, tak v gennetu)?
Má se nechat někde testovat partner? Nebo lze ho nějak přeléčit?
A má cenu od této doby používat kondom, nebo je to již po x-stycích jedno?
Případně je nějaká inkubační doba, kdy je vir infekční a po které již můžeme zase pohlavně normálně fungovat?
A v neposlední řadě mne zajímá možný vliv na těhotenství? (předpokládám, že očkování nepřichází v úvahu)

Předem děkuji za brzkou odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví

Rakovina je široký pojen a podle vašeho popisu se nedá nic vyvodit dále rakovina není sexuálně přenosná v graviditě se vyšetření na HPV neprovádí protože promořenost populace evropských žen je dnes cca 80% (tzv. celoživotní prevalence HPV infekce).
Příjemný den

Související dotazy

HPV infekce
Dobrý den, po 13 letech jsem se vyléčila z HPV infekce....
Infekce HPV
Dobry den chtel bych se zeptat jak se pozna ze nejsem...
HPV infekce
Dobrý den, virus HPV jsem chytla od "kamaráda",který...
HPV infekce
Dobry den, V unoru jsem po rocni prohlidce mela spatnou...
HPV u mužů
Dobrý den, jak se léčí infekce HPV u mužů a jak dlouho...
HPV infekce
Dobrý den, při pravidelné roční prohlídce na gynekologii...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možná fimóza


Možná fimóza ?


Možná folikulitida

Dobrý den Cca 2 měsíce zpět jsem zde posílal dotaz, podle přiložených fotek...

Možná gravidita

Dobry den chci se zeptat jestli je normalni kdyz jsem si delala teh.testy a...

Možná gynekomastii?


Možná hrozí zánět slinivky


Možná hyperaktivní močový měchýř


Možná hypotyreóza a těhotenství


Možná impotence?


Možná infarkt


Možná infekce od akvarijních ryb


Možná infekce po bodnutí hmyzem


Možná infekce při Arteoskopii kolene


Možná infekce tasemnicí?

Dobrý den, ve stolici jsem našel světlé vroubkované ploché části jakoby kůže,...

Možná infekce viru HIV?


Možná interakce/nežádoucí účinek léků

dobrý den. přítelkyně bere toto : Entizol 250mg (po 8hodinách jeden prášek) Macmirol...

Možná kapavka


Možná kombinace léků?


Možná kondylomata


Možná krátká uzdička penisu


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Píchání na hrudi

: Dobrý den, už mě asi týden píchá jakoby vlevo u srdce.. jde to od středu hrudníku...

Bolest při sexu

Dobry den, zaznamenal jsem bolest pri pohl. styku, kterou jsem povazoval za...

Snídaně před náběrem krve na diabetes

Dobrý den, asi před týdnem jsem zaslala na vaše stránky následující dotaz, který...

Bolest ruky a ramene

Dobrý den,ráda bych konzultovala své zdravotní potíže.Již sedm měsíců jsem na...

Léky

Dobrý den, je ještě v lékarnách k prodeji Adipex nebo Meridia, když budu mít...

Brnění rukou a obličeje

Dobrý den, Je to dva dny zpět, kdy jsem šla spát a začala mě brnět levá půlka...

Trombotisovaný hemoroid

Dobrý den, přítelkyně má na konečníku již pár let tohle? Je to genitální bradavice,...

Infekce pochvy v těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na následující: Jsem ve 21.tt a na kontrole...

Vyrážka na penisu

Když stáhnu předkožku, tak mám vidět červené mapy/skvrny před žaludem kolem...

Panické ataky

Dobrý den, je mi 30 let, chodím dlouhá léta do posilovny a cca před 3 měsíci...

Ruptura Achillovy šlachy

Dobrý den. 23.4. 2017 jsem měl rupturu achilove šlachy nad kotnikem. Odpoledne...

Ranní dávení

Dobrý den, pokaždé, když ráno vstanu brzo cca před 8 hodinou, začnu se strašně...

Odstranění nosních mandlí u dítěte

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, můj syn má nyní 2 roky a 9 měsíců a bylo nám...

Sevření v krku

Dobrý den paní doktorko. Už několikrát se mi stalo, že jsem se v noci probudil...

Aktuálně oteklý a extrémně protáhlý čípek měkkého patra

aktuálně oteklý a extrémně protáhlý čípek měkkého patra - souvislost dlouhodobá...

Ztvrdlá kůže na kloubech

Před 5 lety se mě na pravé ruce (na kloubu) vytvořila tvrdá kůže připomínající...

Pihy na penisu

Dobrý den, přibližně před 2 měsíci se mi na penisu objevily dvě malé nevystouplé...

Marihuana v moči


Průjem po chilli papričkách


Hemoroidy jsou rozšířené žíly v konečníku

Dobrý deň mám otázku ako vyzerajú a ako sa prejavujú hemoroidy. Co ich spôsobuje...

Reklama
Zavřít