Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Možná infekce po bodnutí hmyzem

Infekce David 15.7.2015

Dobrý den,
na dovolené v Thajsku mne píchl nějaký hmyz (on mne tam tedy poštípal honděkrát), ale na holeni mi místo zarudlo a uvnitř se vytvořila červená skvrna (v průměru cca 3 cm do cca 1 dne od píchnutí). Při nějaké činnosti o den až dva později jsem si navíc toto místo poranil při přenášení kufru a kromě toho zarudnutí se mi uprostřed ještě vytvořila asi 4 mm velká černá skvrna). Vzhledem k tomu, že je to na holeni, tak mě to i při chůzi pobolívá (navíc, když jsem měl dlouhé kalhoty, tak se mi to místo i třelo o kalhoty), ale většinou jen první krok a pak už to je lepší. Včera po návratu z práce (asi 4.-5. den od píchnutí) jsem dostal horečku 38,5 ale trvala jen krátce cca 3-4 hodiny. Místo vpichu jsem mazal fenistilem a hydrocortisonem a dnes mi paní v lékárně doporučila Betadine s tím, že pokud to bude ještě přetrvávat tak 2-3 dny, ať jdu k lékaři. Myslíte, že se mi do toho vpichu mohl dostat zánět tím jak se místo poranilo, nebo se tam mohla zanést infekce i tím vpichem? Alergik nejsem, přesto jsem si vzal i Zodac. Jinak do této oblasti jezdím často a podobných píchnutí jsem už měl hodně, teď ale nevím, jestli ta horečka mohla souviset s únavou po cestě, nebo s tím zánětem. Vím, že mi asi doporučíte jít k lékaři, ale přesto by mě zajímal Váš pohled (navíc můj lékař má do pátku dovolenou). Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Bohužel, bez možnosti vyšetření mohu jen těžko usuzovat na diagnózu, protože diferenciální diagnostika je velmi široká. Doporučuji vám navštívit nejbližší infekční ambulanci, kde mají s léčbou tropických nemocí zkušenosti. Zde provedou příslušná vyšetření a ev. nasadí léčbu dle potřeby.

Související dotazy

Štípnutí hmyzem
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Po štípnutí nějakým...
Poštípání hmyzem
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné nakazit...
Poštípání hmyzem, možná infekce
Dobrý den. Před cca 4 týdny mě štípl hmyz nad kotník,...
Pupínky jako od bodnutí hmyzem
Dobry den, minuly tyden v patek rano jsem se probudila...
Bodnutí hmyzem
Dobrý den, předevčírem jsem si po práci na zahradě...
Kousnutí hmyzem
Dobrý den v úterý mě něco kouslo na kotníku a nevím...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možná folikulitida

Dobrý den Cca 2 měsíce zpět jsem zde posílal dotaz, podle přiložených fotek...

Možná gravidita

Dobry den chci se zeptat jestli je normalni kdyz jsem si delala teh.testy a...

Možná gynekomastii?


Možná hrozí zánět slinivky


Možná hyperaktivní močový měchýř


Možná hypotyreóza a těhotenství


Možná impotence?


Možná infarkt


Možná infekce hpv v těhotenstvi


Možná infekce od akvarijních ryb


Možná infekce při Arteoskopii kolene


Možná infekce tasemnicí?

Dobrý den, ve stolici jsem našel světlé vroubkované ploché části jakoby kůže,...

Možná infekce viru HIV?


Možná interakce léků a potravinových doplňků


Možná interakce/nežádoucí účinek léků

dobrý den. přítelkyně bere toto : Entizol 250mg (po 8hodinách jeden prášek) Macmirol...

Možná kapavka


Možná kombinace léků?


Možná kondylomata


Možná krátká uzdička penisu


Možná léčba


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zhoršený nález na cytologii děl. čípku

Dobrý den, Vcera mi muj osetrujici gynekolog oznamil, ze mam zhorsene vysledky...

Bolesti zad okolo levé lopatky

Dobrý den pane doktore, přibližně tři měsíce pociťuji bolesti zad v oblasti...

Bolest pravé paže, která přechází až k rameni


Polymorfní obtíže - bolesti svalů, kloubů, hlavy, píchání svalů..

Dobrý den, pane doktore, paní doktorko. Již druhým rokem trpím střídavými bolestmi...

Angína pectoris

dobrý den, jaké jsou prosím zdravotní omezení pro člověka, který má "čerstvě"...

Bolest ramene

Dobrý den, již skoro půl roku mě bolí rameno. Bolí mě ne při aktivitě, ale...

Nevolnost,návaly horka,točení hlavy, zimnice


Objevuje se tmavý flek ve...

Objevuje se tmavý flek velikosti 2-3 mm v centrálním vidění

Náhlý otok očí

Dobrý den, přes noc se mi objevil otok očí, u jednoho oka o mnoho větší než...

Bolest ramene


Bolest levého boku nad pánví.

Dobrý den, už je to pár dní, co to trvá, ale jakmile se začnu jakkoliv pohybovat,...

Kolaps od páteře ??

Trpím opakovaným lumbagem asi 1x za rok. Co mě děsí, že bolesti jsou pokaždé...

Zvětšené uzliny po infekci !

Dobrý den , mám na vás dotaz. V březnu minulého roku jsem prodělal angínu, bez...

Častá slabost, nevolnost s pocitem na zvracení...

Dobrý den, obracím se na Vás s problémem, který mám už asi 5 měsíců. Už od...

Nadymani, bolest zaludku

Dobry den, delsi dobu mam obtize s travenim - po kazdem jidle me trapi velmi...

Sípání, pískání při dýchání


Deprese

Dobrý den, potřebuju poradit. Asi před 2 měsíci se mi objevily sebevražedné...

Bolest a mravenčení končetiny

Děkuji za rady, během včerejška se bolest zhoršila i přes klidový režim. Při...

Bolest ramene


Genitální opar

Dobrý den,cca rok,jsem měl potíže s ucpavanim nosu v nočních hodinach.Poté jsem...

Reklama