Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Možná infekce od akvarijních ryb

Infekce Michal 13.6.2017

Dobrý den,
Mám obavu z kožní nákazy mykobakteriózou. Jsem akvarista a předčasem mi v akváriu uhynulo velké množství ryb. Příznaky jejich uhynu bohužel nejsou jasné, ale jednou z možností, která za umíráním ryb může být je mykobakterióza (tzv. rybí tuberkulóza). Toto onemocnění je přenosné na člověka.
V akváriu jsem vždy pracoval bez rukavic a určitě jsem si někdy způsobil oděrky ci škrábnutí kůže na prstech. Na prostředníku pravé ruky se mi objevily dva drobné vřídky, jakoby zrnko písku pod kůží. Léčba této nemoci je prý velmi vleklá.
Prosím Vás proto o váš názor na věc. Mam navštívit lékaře? Byl by schopen z těchto informací stanovit diagnózu?

Odpovídá lékař:

mjr. MUDr. Denisa Gottvaldová


Dobrý den,

toto je velmi specifický a odborný dotaz, který neodpovídá mé specializaci. Pr...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Ano, nákaza mykobakterii (M. marinum) v akváriu možná je. Tedy, pokud máte kožní příznaky n...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Syrové ryby a těhotenství
Dobry den, Vcera jsem si koupila matjesy s cibuli...
Možná infekce po bodnutí hmyzem
Dobrý den, na dovolené v Thajsku mne píchl nějaký...
Infekce
Ziji v USA a s doktory nemam moc dobre zkusenosti....
Poštípání hmyzem, možná infekce
Dobrý den. Před cca 4 týdny mě štípl hmyz nad kotník,...
Infekce
Dobrý den,na cevním mi byla diagnostikován infekce./přikládám...
Infekce
Ktera infekce spusobuje lymf. uzliny a muze napadat...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možná folikulitida

Dobrý den Cca 2 měsíce zpět jsem zde posílal dotaz, podle přiložených fotek...

Možná gravidita

Dobry den chci se zeptat jestli je normalni kdyz jsem si delala teh.testy a...

Možná gynekomastii?


Možná hrozí zánět slinivky


Možná hyperaktivní močový měchýř


Možná hypotyreóza a těhotenství


Možná impotence?


Možná infarkt


Možná infekce hpv v těhotenstvi


Možná infekce HSV 2 a porod

Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o radu. Když je partner nakažen virem...

Možná infekce po bodnutí hmyzem


Možná infekce při Arteoskopii kolene


Možná infekce STD, poluce

Dobrý den, několikrát se mi v poslední době stalo, že během stolice mám samovolný...

Možná infekce tasemnicí?

Dobrý den, ve stolici jsem našel světlé vroubkované ploché části jakoby kůže,...

Možná infekce viru HIV?


Možná interakce léků a potravinových doplňků


Možná interakce/nežádoucí účinek léků

dobrý den. přítelkyně bere toto : Entizol 250mg (po 8hodinách jeden prášek) Macmirol...

Možná interreakce sertralinu a infuzní terapie s tationilem

Dobrý den, chci se prosím zeptat. Kvůli chronické bolesti svalů zad a mezižeberních...

Možná kapavka


Možná kombinace léků?
