Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Možná nákaza HIV

Infekce Sandra 25.11.2018

Dobrý den, zajímalo by mě, jak vysoká je šance nákazou HIV.
Než byl sex, partner při nandávání kondomu popletl strany. Nejdřív ho přiložil na penis se strany, kde nevznikl prostor pro ejakuát, proto kondom obrátil a přiložil znova kondom na penis ze správné strany a rozbalil po celé délce.
To znamená, že se mu na straně kondomu, kterou pak do mě vnikl mohl mít "obtisknutou" část kapiček lásky.
Přemýšlela jsem, že když by měl HIV, jestli bych se tímto způsobem mohla nakazit. Vím, že by tam bylo opravdu malé množství kontaminované tekutiny (pokud vůbec) na špičce penisu, ale určité riziko zde být může?
Děkuji,
Sandra

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

Dobrý večer Sandro, díky za dotaz. Nejprve bych Vás chtěla moc pochválit, že obezřetně řešíte možnou nákazu pohlavně přenosnými chorobami, ovšem v této situaci je riziko velmi zanedbatelné, prakticky rovné nule. Situaci nemusíte dále řešit, s přáním pěkného dne, K. Jiříčková

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Riziko přenosu "kapkou lásky" a vámi uvedeným způsobem je prakticky nulové, ale pro naprostou jistotu doporučuji provedení testů na HIV cca za 3 měsíce po možném rizikovém styku (kvůli možnému diagnostickému oknu, kdy se ještě netvoří protilátky).

Související dotazy

HIV
Dobrý deň, dal som si spraviť vyšetrenie HIV a ostatných...
Přenos hiv, hepatitiy c
Dobry den, nasemu znamemu si kluk porezal nohu, byl...
HIV?
Dobry den, mohou ty trvajici obtize ( neustale extremni...
Nákaza HIV
Dobrý den v polovině listopadu roku 2010 jsem měla...
HIV
Dobrý den, Chtěla jsem se Vás zeptat, jak je velká...
HIV nákaza po úpravě nehtů
Dobry den, mam dotaz na nemoc AIDS. Clovek je varovan...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možná kapavka


Možná kombinace léků?


Možná kondylomata


Možná krátká uzdička penisu


Možná léčba


Možná mononukleóza?


Možná monoukleoza


Možná nákaza


Možná nákaza borélií?


Možná nákaza hepatitidou typu C, HIV

Dobrý den, chtěl jsem se Vás zeptat na riziko nakažení hepatitidou typu C nebo...

Možná nákaza HIV

Dobry den, potrebuji pomoc a odpoved od infektologa. Bohuzel jsem se asi nakazil...

Možná nákaza klíštětem

Dobrý den, včera odpoledne mi bylo vytáhnuto z těla již nasáté klíště přímo...

Možná nákaza kvasinkovou infekcí

Dobrý den moje přítelkyně má kvasinkovou infekci a teď mám červené tečky na...

Možná nákaza na gynekologii

Vážený pane doktore, dnes jsem byla na gynekologické prohlídce a jsem ve...

Možná nákaza neštovicemi


Možná nákaza od klíštěte


Možná nákaza od prarodičů


Možná nákaza pohlavní chorobou


Možná nákaza toxoplazmózou

Dobrý den, jsem ve 13tt a omylem jsem snedla kus salamu rukou, kterou jsem předtím...

Možná nákaza vzteklinou-očkování


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest klíční kosti


Křeče v zadním stehnu - 75 letá paní

Dobrý den, maminka (75 let) měla včera večer silné křeče v zadním stehnu, zbledla....

Úraz kolene - natržený přední křížový vaz

Dobrý den, před více jak 4 týdny jsem si při volejbalovém dopadu vyvrátila koleno,...

Dlouhodobá bolest v krku

Dobrý den, již přes měsíc se trápím s problémy bolesti v krku. Začalo to...

Plicní embolie?

Sem asi rok a půl po bliní embolii a oboustaným plicním infarktu.Jemi 32 Léčba...

"Kapičky lásky"


Alergie zřejmě potravinová

Už přes 5 měsíců mě trápí svádění po celém těle. Ke svědění se přidá vyrážka(na...

Křupání v čelisti

Je mi 21 let.Mám již několik let problém s čelistí na pravé straně. Když otevřu...

Bolest hlavy

Dobrý den, za poslední 2 měsíce se mi asi 3x stalo ze sem mel při vstupu do...

Absurdní vtíravé myšlenky

Dobrý den. Už je to třetí týden, co zažívám opravdu muka. Začalo to tím, že...

Postinor nežádoucí účinky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat po jak dlouhou dobu po užití postinoru se můžou...

Stres a nedostatek času

Dobrý den, jsem v ne zcela jednoduché situaci, žiji pod permanentním velkým...

Sex po genitálním oparu

Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat, za jak dlouho po lečení genitální oparu...

Bolest kloubů a svalů

Dobrý den,už cca 4 roky mě bolí klouby,svaly.Měla jsem vyšetření na boreliózu,revmatismus,ale...

Bolest v uchu při letu letadlem

Dobrý den, mám takový problém. Minulé léto jsem byla poprvé na dovolené letadlem...

Antidepresiva Mirtazapin

Dobrý den, cca rok trpím nespavostí, usínám několik hodin, některé noci jsem...

Nachlazení v těhotenství

Dobrý den, jsem 10+3 těhotná. Od začátku těhotenství jsem byla již dvakrát nachlazená,...

Alkohol po slepáku

Dobry den jsem 3 tydny po laparoskopické operaci slepeho střeva a chystám se...

Nárok na biologickou léčbu u nádoru ledviny

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaká jsou kritéria pro biologickou léčbu?...

Bílé pupínky na okraji předkožky

Dobrý den, už dlouho mám na okraji předkožky bílé pupínky. Nijak nesvědí, nepálí...