Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Možná kapavka

Gynekologie Jana Kosova 17.1.2017

Dobry den, pred tremi lety mibyvaly partner napsal, ze ma kapavku, ale ja nemela zadne priznaky a jeho pokusy sejit se se mnou pod zastitou jakekoliv lzi uz byl na dennim poradku. Neprikladala jsem tomu zadny vyznam. Jenze ted uz se s partnerem pres pul roku pokousime o mimco a ackoliv jiz dve deti mam a i dva potraty, nedari se nam...do toho mi ted do pulky belma zarudlo oko, ale jinak neboli... a nedavno jsem mela zavaznou vyrazku mezi prsty ruky, ale to mi na koznim rekli, ze je jen reakce na casty kontakt s jarem..jenze ja si to vse spojila a uz jsem rekla i vse partnerovi..zrejme bude asi nejlepsi jit za gynekologem, ze? A nevite, jak dlouho nelecena kapavka muze zpusobit neplodnost? Jinak si delam i ovulacni testy a ovulace probiha v poradku, i behem ni vice soulozime...dekuji za Vas cas a odpoved J.K.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, kapavka je bakteriální infekce způsobená gramnegativním diplokokem Neisseria gonorrhoeae, Kpostihuje především mladé sexuálně aktivní jedince. U žen je inkubace i déle než 2 týdny, při symptomatickém průběhu, až v 75 % je ale kapavka asymptomatická. Klinický obraz u žen: Uretritida, co je edém a zarudnutí ústí uretry, hnisavý výtok, pálení při močení
příznaky nebývají akutní, v 50 % nebývá poznána a přechází do chronicity (ascendentní šíření)
Cervicitida, zduření ústí děložního hrdla, zánětlivé eroze na čípku, výtok z cervixu (ne z vaginy). Komplikace jsou absces periuretrálních žláz, peritonitida, endocervicitida, endosalpingitida, endometritida, zánětlivé onemocnění malé pánve, popř. může vyústit v infertilitu, zejména pokud je neléčená. Doporučila by jsem Vám vyhledat gynekologa, informovat ho o kapavce partnera a ten podnikne potřebné kroky a vyšetření. S pozdravem, Dr. Horáková

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Kapavka
Dobrý den Chtěl bych se zeptat ,byla my zjistena kapavka,mam...
Kapavka
Dobrý den, zajímalo by mě zda je teoreticky možné chytit...
Kapavka
Dobrý den,měla bych takoví menší dotaz bohuzel jsem...
Kapavka
Dobrý den. Vystřídal jsem několik sexuálních partnerů....
Kapavka ?
Dobry den, mel jsem nechraneny oralni sex (ja ji)....
Kapavka
Dobrý den, byl jsem na kožním oddělení a tam mi diagnostikovali...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možná hyperaktivní močový měchýř


Možná hypotyreóza a těhotenství


Možná impotence?


Možná infarkt


Možná infekce hpv v těhotenstvi


Možná infekce od akvarijních ryb


Možná infekce po bodnutí hmyzem


Možná infekce při Arteoskopii kolene


Možná infekce tasemnicí?

Dobrý den, ve stolici jsem našel světlé vroubkované ploché části jakoby kůže,...

Možná infekce viru HIV?


Možná kombinace léků?


Možná kondylomata


Možná krátká uzdička penisu


Možná léčba


Možná mononukleóza?


Možná monoukleoza


Možná nákaza


Možná nákaza borélií?


Možná nákaza hepatitidou typu C, HIV

Dobrý den, chtěl jsem se Vás zeptat na riziko nakažení hepatitidou typu C nebo...

Možná nákaza HIV

Dobry den, potrebuji pomoc a odpoved od infektologa. Bohuzel jsem se asi nakazil...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pupínek na jazyku

Dobry den, chtel bych se zeptat pred 3mi dny se mi udelal pupinek na spičce...

Nádor prsu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na jednu věc, která mezi ženami koluje zda...

Bílý bolestivý vřídek na dásních

Dobrý den, zhruba před týdnem se mi v ústech objevil bolestivý vřídek. Ze začátku...

Ušní šelest

Dobrý den, v říjnu 2016 jsem byl měsíc nemocný (rýma, kašel) a neléčil jsem...

Hysterektomie

Dobrý den, je mi 47 let, tři roky chodím na pravidelné kontroly myomů. Jedná...

Červené tečky na penise


Puchýřky po vytržení zubu

Dobrý den pane doktore, v uterý mi byl vytržen zub - horní 4 dnes - po třech...

PSA

Dobrý den. Mému tatínkovi je 72 let a při vyšetření mu zjistili u obvodního...

Pálení a řezání očí

Dobrý den,od poloviny listopadu mě pálí a řežou oči. Užívala jsem Hylo-Comod,Vidisic,později...

Prolomeni Th7

Dobrý den, prosim co vubec znamena nalez: hrudni usek kyfoza a stav po prolomeni...

Endokrinologie

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz ohledně naměřených hodnot TSH .Původně jsem...

Zácpa

Dobrý den, mám velké potíže se střevní zácpou. Samozřejmě jsou mi známy a snažím...

Chronická hepatální léze

Je sledovaná na chron. hepatální lézi neinf. etiol,hemochromatoza H63d, kterou...

Bolest záprstních kůstek na noze

Dobrý večer, Pár dní po sobě jsem cvičila (skákání přes švihadlo, běh na místě...

Červené fleky kolem úst a praskání koutků

Dobrý den! Nevím, zda se obracím se svým problémem správně. Už delší dobu mám...

Bolest zubu

Dobry den, Chtela bych se zeptat, jak dlouho po vrtani muze zub bolet (byl...

Zvýšená hladina TSH

Dobrý den, mám dotaz ohledně štítné žlázy. Měla jsem dvakrát dělanou laboratoř,...

Zlatý stafylokok v pochvě v těhotenství

Dobrý den, pane doktore. Ráda bych Vás požádala o radu. Jsem v 11. týdnu těhotenství...

Nepravidelná menstruace


Ztráta čichu

Dobrý den, mamince (za pár dní 90 let) se po narkóze zhoršil čich, až nyní po...

Zavřít reklamu