Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Může podrážděná slinivka vyvolat celiakii ?

Hanka 17.12.2013

Dobrý den, v dětství jsem měla celiakii a alergii na mléčné výrobky ( stále jsem byla nemocná na průduškách, vychrtlá,..). Bylo mi řečeno, že jsem se uzdravila. Začala jsem jíst vše a začala jsem tloustnout. V 15 letech jsem zhubla 14kg a dle BIM jsem měla normální postavu. Váhu jsem držela asi 3 roky a pak jsem začala zase tloustnout a z původních 53 kg (160 cm) jsem se dostala na 80 kg. Chtěla jsem zhubnout, ale nešlo to. Zkoušela jsem vše - vyváženou stravu dle odborníka, různé diety, hladovky, cvičení .. nikdy jsem nezhubla. Před 5 měsíci jsem se rozhodla pro paleo dietu (žádné sacharidy, obzvlášť pšenice, pouze zdravé tuky, zeleninu, bílkoviny) a dařilo se.
Jenže pak, začaly moje obtíže - plynatost, neustálé chození na záchod, stolice měla zvláštní zápach...Pak v jeden den jsem dostala záchvat - bolest v levém podžebří, zvracení, zvýšená teplota, průjem . Trvalo to jeden den.Znovu se mi to stalo asi o 3 dny později. Doktorka mi řekla, že je to podrážděná slinivka (předešlý den jsem byla ve vídni a dala si punč). O tři dny později - sytě zelená stolice.. O 4 dny později zase záchvat tentokráte nebolelo levé podžebří, ale pravý bok, místo stejné, kde je slepák ( slepák odoperován v 15 letech)Doktorka odeslala výtěr ze stolice na rozbor - normální mikroflora. Můžu se teda zeptat, co by mi mohlo být a zda by se mi moha vrátit celiakie ? Jak jen to bude možné, objednávám ke svojí obvodní doktorce. Tato doktorka byla pouze školní.Také nechápu, jak jsem mohla být z celiakie vyléčena, když je to nevyléčitelná nemoc.
Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

Dobrý den Hanko,
souhlasím s vámi, že céliakie je nevyléčitelné onemocnění, pravděpodobně se jedná o obtíže spojené s nedodržováním bezlepkové diety I když chápu, že jste dietu nedodržovala, když jste dostala informaci že jste vyléčena. Zkuste tedy dodržovat bezlepkovou dietu a jak to bude možné nechte se vyšetřit.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Podrážděná slinivka břišní
Dobry den,pred dvemi tydny nevolnost,bolesti bricha,ktere...
Rakovina slinivky
Dobrý den, mamince dnes dali tuto zprávu (poslána v...
Slinivka
Vážený pane doktore/doktorko, chtěla jsem znát Váš...
Nádor slinivky
Manželovi určili diagnózu nádor uprostřed slinivky...
Iritace pankreatu
Je mi 57 let. Již 12. den mám 3x denně řídkou stolici...
Preventivní vyšetření na slinivku břišní
Dobrý den, mám malou prosbu. Jaké je možné preventivní...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Může náhlý stres způsobit prasknutí cévky a krvácení do mozku?


Může neštovice přenášet osoba, která už je měla?


Může Nitrofurantoin-ratiopharm snížit účinky antikoncepce Lunafem?




Muže otehotnet


Může otěhotnět?


Může otěhotnět?


Muže ovlivnit pervitin test HIV a žloutenky




Může penis vniknout do jiné díry?


Může pravidelný dlouhý spánek způsobit zdravotní problémy?


Může savo poškodit plod?


Může se celiakie projevit až v těhotenství?


Může se děloha při porodu "unavit"?


Může se embolie vrátit?


Může se i v tomto případě jednat spíše o opruzeninu?


Může se jedna a tatáž chřipka zopakovat během jednoho měsíce?


Může se jednat i o příznaky RS?

Dobry den, tri tydny jsem pocitoval slabe brneni obou dolnich koncetin. Nasledne...

Může se jednat o anorexii?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Škodlivost počítače - děti


Bolesti v pravém podžebří

Dobrý den. Cca 14 dní mám bolesti v pravém podžebří a mění se v bolest pod...

Zvýšené hodnoty v krvi - Urea, kreatin, kyselina močová a CKD-EPI


Zvýšené d-dimery

Dobrý den, je mi 31 let, mám 2,5letého syna. V těhotenství jsem měla první...

Tepová frekvence

Dobrý den, rád bych se zeptal na tepovou frekvenci. Je mi 40 let dvakrát týdně...

Poděkování

Dobrý den, chtěla jsem moc poděkovat panu dr. Tomandlovi za jeho odpověď....

Pomalý tep


Zablokované záda

Dobrý den,manžel už má po několikáté zablokovanou levou část zad.Doktor mu vždy...

Štiplavé pálení rtů a jazyka a studený pocit v ůstech

Dobrý den, mám takový dotaz, už měsíc mě pálí jazyk a rty jako bych si je potřela...

Asentra a spánek

lupnul jsem 2 kusy Asentra 50mg zhruba kolem 16:45 prášek jsem měl poprvé a...

Neustálé točení hlavy, bolest za krkem a hlavy

Dobrý den, léčím se u psychiatra na úzkosti a strach, beru antidepresiva, ale...

Pocit plnosti břicha


Poranění kolene

Dobrý den, trápí mě bolavé koleno, výsledky z MR L kolena: oba postranní i oba...

Pigmentové skvrny

Dobry den již několik let mam na penisu jiste skvrny a nvm zda se mám obavat...

Snizena funkce stitna zlazy a wobenzyn

Vazeny pane doktore, doktorko, mam snizenou funkci stitne zlazy, beru kazde...

Boles leve lopatky a píchani u srdce.

Dobrý den před tydnem jsem byl dovezen do nemocnice s vyšším tlakem a tepem...

Výtěr

Dobrý den, chtěla by jsem se Vás zeptat.Chodím pravidelně k panu gynekologovi...

Diagnóza: S6260

Dobrý den,chtěla bych poprosit o radu,syn si při fotbale poranil prst. Otok...

Nahmatal jsem si malou bulku pod čelistí

Dobrý den, je mi skoro 18 let, a zhruba před 3 měsíci jsem si nahmatal malou...

Trápí mne bolest břicha konkrétně nadbříšek jako žaludek


Zavřít reklamu