Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Může pacient se slabým srdcem, který má kardiostimulátor a užívá dlouhodobě Anopyrin, užívat lék Nimesil?

Léky vera h. 7.4.2017 redakce uLékaře

Může pacient se slabým srdcem,který má kardiostimulátor a užívá dlouhodobě anopyrin užívat lék nimesil.Děkuji za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Barbora Barchánková


Dobrý den, k dotazu je nutné znát, zda pacient nemá či v minulosti neměl vředovou chorobu žaludku a duodena. Pokud by touto chorobou trpěl, pak je užívání Nimesilu zcela nevhodné. Pokud by vředovou chorobou nikdy netrpěl, pak by jednorázově mohl tento lék užít (tím myslím 1 tabletu / sáček 1-2x měsíčně). Vhodnějším analgetikem při tomto onemocnění je Paralen- užít 2 tablety naráz (v 1 tabletě není dostatečná analgetická dávka). Maximální počet tablet, které lze za den užít, je 8. K dotazu předpokládám, že pacient užívá pouze Anopyrin a žádné jiné léky již neužívá (a netrpí jinými nemocemi). Pokud by užíval více léků, poraďte se s praktickým lékařem, jaké analgetikum by bylo nejvhodnější. Na Váš dotaz bude odpovídat ještě specialista z naší konzultační ambulance, kam byl dotaz automaticky přiřazen. S pozdravem BB.

Odpovídá:

MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie Pracoviště: Fresenius Medical Care - DS, Praha

Vážená paní Věro, podávávání přípravku Nimesil by mělo být pečlivě zváženo u pacientů se špatně kompenzovanou hypertenzí, městnavým srdečním selháním, prokázanou ICHS, onemocněním periferních tepen a/nebo cerebrovaskulárním onemocněním. Obdobně by mělo být zváženo zahájení dlouhodobé léčby u pacientů s rizikovými faktory pro kardiovaskulární choroby (např. hypertenze, hyperlipidemie, diabetes mellitus, kouření). Doporučuji Vám domluvit se Vaším praktickým lékařem na alternativním analgetiku, s menším rizikem pro kardiaky. S pozdravem, MH.

Související dotazy

Kardiostimulátor
Dobrý den, mám kardiostimulator a chtěl bych se zeptat,...
NImesil a jaterní onemocnění
Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, zda je možné brát...
Anopyrin a INR
Dobrý den, mám dvě umělé chlopně a beru Warfarin. INR...
Anopyrin a INR
Dobrý den,chtěla jsem se prosím zeptat na hodnotu INR,které...
Kardiostimulátor DR MRI 2272 - mohu sekat trávu motorovým křovinořezem?
Dobrý den ! Chtěl bych se zeptat, mám kardiostimulátor...
Nimesil a Warfarin
Nimesil mi velmi dobře zabírá na bolesti kyčlí - užívám...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Může myoprotein whey zmenšít penis?


Může na slunce při užívání Amoksiklavu?


Může náhlý stres způsobit prasknutí cévky a krvácení do mozku?


Může neštovice přenášet osoba, která už je měla?


Může Nitrofurantoin-ratiopharm snížit účinky antikoncepce Lunafem?




Muže otehotnet


Může otěhotnět?


Může otěhotnět?


Muže ovlivnit pervitin test HIV a žloutenky


Může penis vniknout do jiné díry?


Může podrážděná slinivka vyvolat celiakii ?


Může pravidelný dlouhý spánek způsobit zdravotní problémy?


Může savo poškodit plod?


Může se celiakie projevit až v těhotenství?


Může se děloha při porodu "unavit"?


Může se embolie vrátit?


Může se jedna a tatáž chřipka zopakovat během jednoho měsíce?


Může se jednat o anorexii?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Žaludeční vředy na ultrazvuku

Dobrý den , mám dotaz , chtěla jsem se zeptat jesli se daji žaludeční vředy...

Zánět středního ucha

Dobrý den, chci se zeptat dnes sem byl u lékařky ORL tam mě řekli že mám zánět...

Výtok a svědění pochvy


Menstruace po vysazení antikoncepce

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně vysazení antikoncepce a menstruace. Antikoncepci...

Nefropatie

Nefropatie- morfologické postižení glumerulu a proteinurie Dobrý den. Hledám...

PÍCHÁNÍ POD LEVÝM PRSEM

Občas se mi stane,že se vzbudím bolestí,strašně mě píchá pod levým prsem i když...

Salmonela a přenos infekce


Křupání v koleni,bolest při klečení

dobrý večer,při dřepu či kleku mám bolest levého kolene,též mi v něm pěkně křupe,co...

Campylobacter

Dobrý den, v listopadu jsem onemocněl Campylobacterem. Léčil jsem se skoro měsíc,...

Lehká dysplazie čípku

Dobry den, chtela jsem se zeptat, chodim na pravidelne prohlidky ke gynekologovi...

Antibiotika

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, jestli by se mi něco stalo kdybych na...

Zánět prsu

Dobry den, mam mesicni dceru, plne kojenou. Z niceho nic se u me vyskytla vysoka...

Otok na obličeji

Dobry den mam velky dotaz,alergička jsem ale nikdy za ty roky se mi nestalo...

Hemoroidy

Dobrý den, již pár let mě občas trápí nejspíše hemeroidy, nijak nebolí jen občas...

Vaginální mikoza

Dobrý den. Čtyři dny před menstruací jsem měla svědění a výtok. Na začátku...

Faktor VIII

Dobrý den, po dvou samovolných potratech mě moje doktorka poslala na výšetření...

Gastroenteritida


Nemám potřebu jíst

Dobrý den, před čtyřmi dny jsem dostala antibiotika Amoksiklav na hnisavou angínu....

Tmavé hleny

Dobrý den, už včera jsem se zde ptal. Mám problém s hleny. Nejvíce mě to trápí...

Ramelteon

Som dlhoročný nespavec.Užívam STILNOX.Požiadal som svojho praktického lekára...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×