Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Obava z HIV

Infekce Václav 13.6.2017

Dobrý den,

je možné aby byl člověk hiv pozitivní i když 7 a 8 let po "riziku" podstoupil hiv duotest 2x negativní (nereaktivní)? Zároveň byl 9 let po riziku na klasickém rozboru krve a vše v normě. Riziko bylo spíše teoretické, já muž 16 let nechráněn s kamarádkou ze školy - 18 let, jak já tak i ona dnes (9 let po "riziku") bez jakýchkoliv zdravotních obtíží. I její předchozí přítel se zdá býti zdráv (pohl. styk s ním mohla mít cca před 9 až 10 lety). Prosím o erudovanou odpověď...Hiv duo test je cca na 99,94 % přesný cca 2 až 3 měsíce po riziku, zvyšuje se přesnost s dalšími lety (za předpokladu, že člověk již není ve stádiu akutní imunodeficience a tím pádem i bez protilátek). Dá se říct, že když jsem já, slečna i její bývalý přítel 9 let po riziku v pořádku, tak hiv prostě nebylo přítomno? Vím, že se píše, že symptomatická fáze hiv může příjít až po 10 až 15 letech od infekce, nicméně jsem četl studii, která tvrdí, že těchto lidí je méně než 2 % a že drtivá většina nakažených se k symptomatické fázi hiv "dopracuje" již po 8 letech. Zároveň bych se rád zeptal celkově na možnost nákazy skrze heterosexuální styk v roce 2008. Vím, že v současnosti se o hiv mluví stále víc, neboť počty infikovaných narůstají... nicméně v ČR je více než polovina nakažených lidí gayů... o to víc se mi tak riziko nakažení při heterosexuálním styku zdá být vysoce nepravděpodobné, za předpokladu, že styk samozřejmě neproběhl s prostitutkou. O to víc se mi riziko zdá býti nepravděpodobné, když všichni tři pocházíme z okresu, kde je dlouhodobě výskyt hiv jedním z nejnižších v ČR... připomínám, že nejstarší z nás byla má expřítelkyně (18 let). Poruchu imunity patrně nemám neboť jsem měl plicní chlamydie a protilátky (IgM, IgA,....) násobně zvýšeny (6 let po riziku). Prosím o nějaké kompletní shrnutí rizika hiv. 2x testován s výsledkem negativní (nereaktivní), fungující imunitní systém a 9 let po "riziku" zcela normální krevní testy. Předem moc děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Králová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Pane Václave, po přečtení Vašeho dotazu a výsledků vyšetření si nemyslím, že by bylo riz...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Symptomatická fáze HIV skutečně může přijít až po mnoha letech od nákazy, nicméně se nej...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Obava z HIV/AIDS
Dobrý den, v dubnu roku 2018 jsem měl kondomem oboustranně...
Nákaza HIV
Chci si zeptat, cizí krev dostal do mé pusy, tak to...
HIV
Dobrý den jsem gay po 41dnech se od vzájemného honění...
HIV
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se mohou objevit...
HIV
Dobrý den,před 2.tydny se mi udělaly červené fleky...
HIV?
Dobry den, mohou ty trvajici obtize ( neustale extremni...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Obava z drobného kožního znaménka

Bulka na bruchu Dobrý deň, asi pred polrokom sa mi objavil tento kožný útvar...

Obava z epilepsie


Obava z hepatitidy typu A

Dobrý den, obracím se na Vás s takovým (až asi komickým) problémem. Včera...

Obava z HIV

Dobrý den, před zhruba 4-6 týdny jsem provozoval nechráněný orální sex (pasivní)...

Obava z HIV

Dobrý den. Po natezi kůže v puse se mi udělala taková Krupička. Na obou stranách...

Obava z HIV


Obava z HIV


Obava z HIV

Dobrý den, v červenci/ srpnu jsem měla rizikový pohlavní styk. Teď se mi pod...

Obava z HIV

Dobrý den, poslední měsíc pro mě byl velmi náročný a občas jsem dělal velké...

Obava z HIV


Obava z HIV

Dobrý den, omluvte můj zřejmě přehnaný stres, ale jsem docela hypochondr....

Obava z HIV

Dobrý den, omlouvám se za nejspíše hloupý dotaz, ale už jsem s nervami v koncích....

Obava z HIV


Obava z HIV


Obava z HIV

Dobrý den,už zhruba půl roku mám červené skvrny na žaludu.Při podráždění se...

Obava z HIV infekce

Dobrý den, žádám o radu. Stala se mi následující věc - seděl jsem v autě, když...

Obava z HIV/AIDS

Dobrý den, v dubnu roku 2018 jsem měl kondomem oboustranně chráněný anální styk...

Obava z Hodginova syndromu

Dobrý den, už od minulého úterý mám takové občasné a lehké pálení v krku...

Obava z hypertenze

Dobrý den, ačkoliv jsem v klidu mám tep 90, věk 35, měřím si tlak a je cca 110...

Obava z HŽT
