Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Obavy z lymfomu, našel jsem si modřinu

Jiný problém Matěj 18.11.2018

Dobrý den,

pravě se mi stalo, že jsem si našel na ruce modřinu. Nepamatuju si ale bohužel, že bych se o něco praštil nebo tak... je to ale možné, ale nepamatuju si. Na internetu jsem se dočetl, že by se mohlo jednat o leukemii a já mám nyní hrozný strach...
Krevní obraz jsem taky neměl stoprocentně ok, ale byl mi dělán v době, kdy u mě propukly příznaky mononukleozy. Taky mam trochu zvýšený beta-2-mikroglobulin a ten prý je taky u leukemie zvýšený... nyní mám hrozné obavy, že se jedná o vážné onemocnění...
nikde jinde jinou modřinu nevidím. Prosím, poradili byste mi, co by to mohlo být? Už jsem se jakž takž uklidnil z obav z lymfomu a nyní zas toto... bojím se, že to vše značí vážné onemocnění...
Jiné příznaky nepozoruji.

V příloze přikládám zprávy.

Děkuju moc za případnou odpověďˇ.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Milý Matěji, jsem ráda a mám i za Vás radost, že se Vám již trochu podařilo uklidnit se z obav z lymfomu. Děláte pokroky a držím Vám palce, abyste to všechno zvládnul.
Modřina může být i po odběru krve ze žíly (nevím, zda Vám odebírali krev právě z této ruky...a z místa v blízkosti modřiny). Modřina je zpočátku spíše fialová, postupně se barva mění na lehce zelenou až žlutou. Vstřebávání modřiny může trvat i 2-3 týdny (a někdy i déle, záleží na rozsahu modřiny, jak hluboko zasahuje apod.).
Někdy se člověk bouchne a ani si to neuvědomí a pak může mít také modřinu.
Pokud by se jednalo o modřiny při nádorových onemocněních, bývají i na více místech, na místech, která si člověk tak snadno neporaní apod. Navíc byste k tomu měl i jiné příznaky.
Přeji hodně síly, abyste všechny své obavy z vážných nemocí překonal a abyste mohl žít spokojený život mladého člověka. A abyste se mohl v klidu soustředit na zkoušky a úspěšně je zvládl. Hodně štěstí, BB.

Související dotazy

Obavy z lymfomu
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Asi si jistě pamatujete,...
Obavy z lymfomu
Dobrý den, momentálně prodělávám mononukleozu, avšak...
Obavy z lymfomu
Vážená paní doktorko Janoušková, děkuji za odopověď....
Obavy z lymfomu, snížení hmotnosti
Dobrý den, děkuji za předchozí odpověď. Já to vím,...
Neustálá obava z lymfomu
Dobrý den, momentálně prodělávám mononukleozu, avšak...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Obavy z kyretáže dělohy u panny


Obavy z léčby lékem Duphaston 10mg


Obavy z listeriozy v těhotenství


Obavy z lymfomu


Obavy z lymfomu


Obavy z lymfomu


Obavy z lymfomu


Obavy z lymfomu či jiného nádoru, "hubnutí"


Obavy z lymfomu, ASLO, beta-2-mikroglobulin


Obavy z lymfomu, co dělat, když budu hubnout nadále?


Obavy z lymfomu, snížení hmotnosti


Obavy z možného těhotenství při užívání antikoncepce

Zdravím, mám dotaz ohledně možného otěhotnění. Bude to cca rok co užívám antikoncepci...

Obavy z mrtvice při užívání antikoncepce


Obavy z nádorového onemocnění


Obavy z nádorového onemocnění slinivky


Obavy z nádorového onemocnění, "hubnutí" 1kg


Obavy z nádorového onemocnění, opakovaný dotaz


Obavy z nádoru


Obavy z nádoru


Obavy z nádoru mozku


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Problém s hlubokým nádechem

Dobrý den, prosím o radu k této potíži: Několik dnů se nemohu hluboce nadechnout(popadnout...

Dysplazie patelly

Zdravím, pane doktore, je mi 18 let a asi dva měsíce mám takový nepříjemný...

Antikoncepci jsem těchto 18 dní brala pravidelně.

Dobrý den, mám takový dotaz...Užívám již rok antikoncepci Diane 35. Užívala...

Bazaliom

Dobrý den paní doktorko, již přes rok mám bazaliom pod okem u nosu o velikosti...

Hemeroidy a anální styk


Růst ochlupení

Jak urychlit růst ochlupení nad penisem ?

Odběr krve a marihuana

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda se dá v krvi zjistit marihuana když jsem...

Citalec či Cipralex, jak dál postupovat?

Dobrý den, je mi 47 let, jsem rozvedená, nemám partnera, žiji sama. Mnoho...

Deprese, anhedonie

Dobrý den pane doktore mám na Vás takový dotaz. Léčím se se středně těžkou...

Fibrózní dysplazie

Dobrý den, mám na Vás takový dotaz. Ve čtyřech letech mi byla zjištěna fibrozní...

Autoprotilátky - anti

Dobrý den, moc Vás prosím o vyjádření se k mým výsledkům: TG .... 4579,60 U/ml...

Pohlavní infekce

Dobrý den, partnerce našli při stěrech bakterii Ureaplasma Urealyticum. Po...

Zkažené mléko a gravidita

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda hrozí něco plodu, když jsem vypila sklenici...

Bílý povlak na penisu

Dobry den, jiz nejakou dobu mam na zaludu cervene flicky a zhriba pred tydnem...

Bolest zápěstí a lokte

Dobrý den, je to už delší dobu (přes rok), co mě trápí bolest předloktí a zápěstí,...

Zlomený palec u nohy


Potíže s trávením, těhotenství

Dobrý den, jsem nyní v 18. týdnu těhotenství a od otěhotnění mě trápí větší...

Nadměrný růst chlupů

Dobrý den, mám takový problém, za poslední půl rok, mi strašně narostlo hodně...

Zvýšená hodnota ALT a užívání ATB

Dobrý den, Před 14 dny mi byla na odběru krve zjištěna mírně zvýšena jaterní...

Bolest pod žebry


Reklama