Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Obsendantně kompulzivní porucha

Michaela V . 21.2.2016 redakce uLékaře

Váš dotaz do poradny: Dobrý den chtěla bych se zeptat jak je to s antidepresivy a s přibíráním nebo naopak úbytkem hmotnosti? Existují některé druhy po kterých se vyloženě přibírá a nebo naopak je úbytek na váze? Nebo jak to s nimi je? Mám již tak problémy s váhou a nerada bych po nich ještě více přibrala? Lze,aby mi naspal psychiatr speciálně antidepresiva,po kterých se nepřibírá a třeba je i nějaký úbytek na váze? a co způsobuje přibírání nebo úbytek na váze při braní antidepresiv? A jak je to s řízením automobilů? Lze s nima řídit vozidla nebo zase existují antidepresiva při kterých to lze a při kterých nelze a lze si zase určit jaké bych chtěla?Dobrý den je mi 19 chtěla bych se zeptat zda máte zkušenosti s přírodními antidepresivy a jejich účinky. Trpím již 2 roky úzkostmi z rakoviny. Bojím všeho co se mi objeví na kůži nebo pih a stroupků a všeho co si na kůži strhnu nebo objevím.Když si strhnu cokoliv na hlavě nebo kdekoliv..vypadá to jako stroupek,je to bud černé nebo i bílé..hodně trpím na lupy a i toho se bojím i když je to bílá částečka. Už nevím čemu mám věřit,co by mohlo být nebezpečné a co ne a je to jenom např stroupek nebo lupa nebo něco takového atd.. Začala to tím,že jsem si strhla před 2 lety na hlavě něco černého a vypadalo to jako stroupek a já sjem vyčetla na internetu,že by to mohlo být změněné znaménko. V týdnu když sjem ve škole,tak mě to tolik nenapadá,protože jsem zaměstnaná školou,ale o víkendu je to už horší,jelikož nic moc nedělám. To mě myšlenky napadají o dost více. A i bojím se i toho,když si něco strhnu třeba na hlavě a nevidím to a už přemýšlím,co by to mohlo být a že to je nebezpečné..vždy se bojím a pak uklidňuju,že to snad nic není a tak pořád do kola..jsem stále ve stresu.také se bojím zbarvení pih,že by mohli být nebezpečné svým zbarvením atd. Pak mi samovolně aniž bych chtěla začne hlavou běhat např. KÉŽ BYCH MĚLA RAKOVINU, BUJÍ, RAKOVINA atd. Nelze to ovlivnit.Bojím se také toho,že bych si tímto mohla rakovinu do budoucna přivolat. Myslíte,že bych si to tímto moha přivolat. Všichni mi říkají,že ano.Bojím se všeho kolem rakoviny. Vyzkoušela různé psychoterapie jako kineziologie a terapie EDT a vše pomohlo jenom na chvíli. Toto trvá skoro 2 roky. Myslela jsem,že to zvládnu sama. Něco podobného mám i v rámci školy. Také stále řeším úplné kraviny,když ted dělám např. maturitní otázky a něco tam poupravím,tak pak stále se uklidňuju,že jsem tam nic nesmazala a že je vše v pořádku a cokoliv musím upravit atd.atd.Bylo mi řečeno,že trpím obsendantně kompulzivní terapií a vůbec nevím co bych měla udělat? Myslíte,že to zvládnu sama nebo mám jít k psychologovi a psychiatrovi? Jaká psychoterapie by byla na toto nejlepší a zda je hrazená pojišťovnou? a jak je to s braním antidepresiv při tomto problému? Jeden psychiatr tady na internetu mi poradil,že psychoterapie nepomůže a že to zvládnu sama jenom vůlí a antidepresiva nic nevyřeší a může to po nich být ještě horší a navíc ty nežádoucí účinky? A to bych brala AD už napořád nebo jak se berou dlouho? A pak se postupně vysazují? Já se toho bojím,protože mi je teprve 19 let a představa,že bych je brala již napořád mě děsí. Jaký na to máte názor? Nebo existují nějaké přírodní antidepresiva se kterými máte zkušenost? Prosím o radu. Psychoterapie spolu s AD nebo jenom jedno? Předem děkuji za odpoved

Odpovídá:

MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

Dobrý den Michaelo, opravdu nemám čas odpovídat na tak obsáhlé dotazy, jsem sám na celou republiku a mám ještě 7 dalších pracovních poměrů. Odpovím proto pouze na první. CO se týče přírůstku hmotnosti je tomu tak zejména u mirtazapinu, částečně u SSRI , nepočítáme li tricyklika. u dalších antidepresiv je přírůstek pozvolný, samozřejmě antidepresiva působí na vzestup hmotnosti pouze z 20% zbytek tvoří životní režim a strava. S dalšími dotazy se obracejte prosím na svého psychiatra zdravím M Sekot

Související dotazy

Obsendantně kompulzivní porucha
Váš dotaz do poradny: Dobrý den chtěla bych se zeptat...
Obsendantně kompulzivní porucha
Váš dotaz do poradny: Dobrý den chtěla bych se zeptat...
Obsedantně kompulzivní porucha
Lze se zbavit obsedantně-kompulzivní poruchy ignorováním...
Kompulzivní porucha
Dobrý den, paní doktorko. Trpím obsedantně kompulzivní...
Obsedantně kompulzivní porucha
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se dá OCD a deprese...
Obsedantně kompulzivní a panická porucha
Dobrý den, trpěla jsem/trpím obsedantně kompulzivní...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Obsedantně kompulzivní porucha

Dobrý den,paní doktorko. Má přítelkyně už řadu let trpí ,,OKP".Vše tomu nasvědčuje,ikdyž...

Obsedantně kompulzivní porucha

Dobrý den, můj dotaz se vztahuje na mou matku. Mám u ní podezření na obsedantně...

Obsedantně kompulzivní porucha

Dobrý den, je mi 23 a asi půl roku mám takový problém, že mě nutí nějaká má...

Obsedantně kompulzivní porucha

Lze se zbavit obsedantně-kompulzivní poruchy ignorováním kompulzí? Nevyvolá...

Obsedantně kompulzivní porucha

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se dá OCD a deprese překonat či úplně...

Obsedantně kompulzivní porucha, léčba zabrala, ale co s přibíráním?

Dobrý večer Pane doktore Skoro před rokem mi moje Paní psychoterapeutka zjistila,...

Obsedantně kompulzivní porucha?

Dobrý den, již několik let mě trápí akné (zhruba od 13 let, nyní je mi 19)....

Obsedantně-kompulizivní porucha, nebo homosexualita

Dobry den pane doktore omlouvam se ze vas opet obtezuji ale uz se to neda vydrzet,...

Obsedantně-kompulzivní porucha

Dobrý deň, mam 16 rokov a mam strašne otravný problém. Neustále si musím opakovať...

Obsedantní porucha

Dobrý den je mi 17 let a léčim se uzkostmi a obsedantní poruchou rok ale tak...

Obsendantně kompulzivní porucha

Váš dotaz do poradny: Dobrý den chtěla bych se zeptat jak je to s antidepresivy...

Obsendantně kompulzivní porucha

Váš dotaz do poradny: Dobrý den chtěla bych se zeptat jak je to s antidepresivy...

Obsese

Dobrý den, trpím OCD a s tím spojenou fóbií ze spermatu a z ostatních pohlavních...

Obsese

Dobrý den,chtěla bych vás požádat o radu... Je mi teprve 13 let, a mám příznaky...

Obsese a zbrojní průkaz

Dobrý den, chci se zeptat, zda-li může nasazení antidepresiv na obsesivní myšlenky...

Obsesivně kompulzivní porucha

Dobrý den Chci se zeptat na jednu osobu známého který trpí neustálimy myšlenkami...

Obsesivní myšlenka

Dobrý den paní doktorko . Prosim poraďte , jak se zbavit obsesivní myšlenky

Obsesní myšlenky

Dobrý den již třetí týden beru antidepresiva Citalon 20mg na obsedantní myšlenky...

Obsesní myšlenky

Dobrý den, asi už rok trpím obsesivní myšlenky. V létě jsem je měla asi nejhorší,...

Obstipace

dobry den moji babicku která ma 79 let trapi uz několik mesicu nemůže na velkou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

MUDr. Jarmila Zabloudilová

Odborný lékař alergologie

MUDr. Danuše Draškovičová

Stomatologická ordinace

Bílé "žmolky" na žaludu

Dobrý den, mám dotaz. Vždy během dne a během noci (někdy méně někdy více) se...

Bolest zubů, oteklé dásně..


Povlak na jazyku

Dobry den prosim o radu mam povlak na jazyku ktereho se nemohu zbavit,muzete...

Strach z pohlavního styku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat když už jsem dostala menstruaci znamená to...

Jídlo po extrakci zubu, čistění zubů, stehy


Chřipka a těhotenství

Chřipka si své oběti nevybírá. Ve chřipkovém období stačí jen krátký pobyt mezi...

Klebsiella pneumoniae v krku


Bolest palce levé ruky

Dobrý den pane doktore, chci Vás požádat o radu, jak dále postupovat, aby můj...

Jugulární jamka a ohryzek


Kondylomata

Dobry den, pred 5-6 lety mi byl zjisten v tele hpv vir. Tady jsem cetla, ze...

MUDr. Helena Jahnová

Gynekologická ordinace

Očkování Prevenarem 13

Dobrý den, jsem muž,71 let,diabetik na inzulinu,borelie,plicní chlamydie -...

Červené svědící flíčky na rukách

Dobry den, ve čtvrtek jsme se vrátili z dovolené a v pátek se mi začaly dělat...

Krvácení v 17 dni cyklu

Dobrý den. Normální cyklus mám okolo 25-30 dni.. je mi 18 let, neberu HA. Před...

MUDr. Ludmila Moravcová

Ordinace praktického lékaře pro děti a dorost

Záškuby ve svalech, bolest nervů, brnění končetin.

Vážená paní doktorko, již od konce minulého roku se snažím vyřešit problémy...

Dlouhodobý průjem


MUDr. Naděžda Vyskočilová

Ordinace praktického lékaře pro dospělé

Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×