Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

PMS a HAK

Antikoncepce Metea 6.8.2012

Dobrý den, asi druhým rokem užívám HAK Katya. Vše funguje jak má, ale začaly se u mě projevovat příznaky PMS.
Zhruba týden před tím, než obvykle vynechávám prášky na sedmidenní pauzu. (Podrážděnost, plačtivost, lítostivost, úzkosti, depresivní stavy) začíná to být už dost vyčerpávající.

Chtěla bych se zeptat, zda kdybych HAK vysadila (a používala např. kondomy) zda by se stav upravil nebo ještě zhoršil.

Nebo zda je lepší zkusit jinou značku (mám ale strach, že mi nebude vyhovovat tak jako tato).

Brát HAK bez přerušení mi připadá pro tělo příliš zatěžující.
Děkuji za odpovědi.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zuzana Vejběrová


Dobrý den, berte antikoncepci 2-3M v kuse a pak udělejte pauzu. Nebo tablety vyměňte s gynekologem za jiné, pokud Vás PMS opravdu obtěžuje, bolesti jsou hodně silné apod. Pokud přestanete s anitkoncepcí, je možnostm, že se potíže zhorší. Antikoncepce obvykle tlumí příznaky PMS. Větší zátěž pro tělo je vysadit HAK na 2-3M a pak ji znovu nasadit.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Pms
Dobrý den, asi druhým rokem užívám HAK Katya. Vše funguje...
Můj PMS
Dobrý den je mi 13 let a menzes mám pořád nepravidelný...
PMS
Dobry vecer, Po 3 letech od porodu jsem zacala trpet...
PMS
Dobrý den. Chtěla bych poradit s předmenstruačním syndromem....
Antikoncepce a PMS?
Dobrý den, přibližně rok a půl beru HAK (21/7pauza). Bohužel...
Jak zmírnit PMS?
Dobrý den, zajímá mě, jak se dá jinak, než pomocí hormonů...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Plynnatá sněť

Dobrý večer, obracím se na Vás s dotazem, který se týká plynnaté sněti. Můj...

Plynnatost

Dobrý den, asi tak dva měsíce zpátky jsem začala jíst každý den pravidelně...

Plyny

Dobrý den, nedávno jsem se svým přítelem zažila svůj první sex.Vždy když máme...

Plyny

Dobrý den, asi už 1 rok a půl mě trápí plynatost, ale espomizam ani žádné...

Plyšáci

Je mi 18 let a mám v posteli plyšáky, které mám od útlého dětství. Je se mnou...

PM Chlamydil Extra

Dobrý den, byly mi diagnostikovány chlamydie tracho. na léčbu jsem dostala antibiotika...

PMS

Dobrý den. Chtěla bych poradit s předmenstruačním syndromem. Gynekolog mi nabídl...

PMS

Dobry vecer, Po 3 letech od porodu jsem zacala trpet PMS, zasla jsem si za...

Pms

Dobrý den, asi druhým rokem užívám HAK Katya. Vše funguje jak má, ale začaly...

PMS (?) a antikoncepce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mohu trpět premenstruačním syndromem,...

PMS a přejídání

Dobrý den pane doktore, trápí mě, že přibližně týden před menstruací mám strašné...

PMS a psychika?

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat na možnou souvislost mezi PMS a úzkostí,...

PMS až po menstruaci

Dobrý den, v posledních pár měsících jsem si všimla že zhruba týden po menstruaci...

PMS léčba

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak se dá řešit PMS, konkrétně psychická stránka...

PMS?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda-li bušení srdce, dušnost, slabost a celková...

PN - ano či ne???

Dobrý den, chci se zeptat zda při mé diagnoze - sklerotické lemy a mírně zůžené...

PN - ano či ne???

Dobrý den, chci se zeptat zda při mé diagnoze - sklerotické lemy a mírně zůžené...

PN po operaci tříselné kýly

prosim jak dlouho trvá pracovní neschopnost po operaci tříselné kýly byla mi...

PN po samovolném

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda můžu žádat PN po obvodním lékaři z důvodu...

Pneumatoza v pánvi

Dobrý den,jsem po 7 gyn. operacích-LAVH,včetně odstranění vejcovodů a obou vaječníků,vše...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vyloučení RS

Mám dotaz pro neurologa: Dobrý den, před rokem v květnu jsem prodělala virovou...

Vitiligo

dobry den.memu synovi,18let,se zacaly objevovat bile fleky na kuzi.Nejdrive...

Červené skvrny různě po těle


Blokáda krční páteře

Dobrý den, chtěla bych se poradit jak postupovat při blokaci krční páteře....

Bílé skvrny okolo bradavek

Dobry den chtela bych se zeptat uz dlouho mam okolo bradavky takové bílé skvrny...

Bolest kolene

Dobrý den, dnes po probuzení me bolí koleno na vnitřní straně. Bolí při doslapu...

Tvrdý útvar pod kůží

Dobrý den, píšu za přítele jelikož ten je pasivní a nechce to řešit. Tak aspoň...

Vysazení antikoncepce a vzniklé problémy

Dobrý den, v listopadu 2011 jsem vysadila antikoncepci a nevím jestli to souvisí...

Cysta na levem varleti

Dobry den, je mi 20 let a pred rokem mi byla diagnostikovana cysta na levem...

Dráždivý tračník

Dobrý den Před zhruba dvěma lety před školou jsem se každé ráno vzbuzoval...

Bolest hlavy, nevolnost, brnění v končetinách

Dobrý den, v únoru letošního roku jsem byla hospitalizována na neurol.odd s...

Hleny v krku

Dobrý den, asi 3 týdny se mi tvoří hleny v krku. Nekašlu, nejsem nemocný. Už...

Obavy z lymfomu, našel jsem si modřinu


KANCEROFOBIE lymfom, leukemie, nádor pankreatu aktuálně

Dobrý den, ještě k mému předchozího dotazu, který zopakuju: dnes jsem si...

Mám zaražené větry nebo zácpu z prodělaného stresu?

Dobrý den, již 2 týdny mám nafouklé břicho. Začalo to před 2 týdny ráno, kdy...

Zhruba od čtvrtka mě začala pobolívat pravá noha

Dobrý den. Chtěla bych vás poprosit o radu, ještě než to případně budu řešit...

Dají se nějak operovat motoricke tiky?

Dobrý den chtěl sem se zeptat jestli se dají nějak operovat motoricke tiky?...

Anizokorie

Dobrý den, měl bych dotaz. Pokud se vyskytne anizokorie (např. u nádoru...

Rizikové těhotenství - musím ležet hlavou dolů

Dobrý den, pane doktore. Chtěla bych se Vás zeptat především na Váš názor. Od...

Nadměrná menstruace

Dobrý den, je mi 42 let a prosím o váš názor , v říjnu 2016 jsem byla na...

Zavřít reklamu