Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Riziko embolie

Pavel . 24.2.2014 redakce uLékaře

Dobrý den, 6.1. mi v nemocnici v Motole diagnostikovali trombózu v popliteo femoralni oblasti v levé dk spolu se zánětem žil. Od té doby beru Warfarin (prvních pár dní jsem si píchal i Fraxiparine Forte) a na noze nosím kompresi. 11.2. jsem byl na kontrolním sono a žíla je stále úplně ucpaná. Musím říct, že tahle nemoc má velice špatný vliv na mou psychiku, i při malém bodnutí v hrudníku, které může být při zakašlání běžné a člověk to obvykle neřeší, se mi teď začnou hlavou honit myšlenky, jestli náhodou nejde o embolii. Pokud bych šel pokaždé k lékaři, tak bych byl na pohotovosti už asi 10x. Chci se proto zeptat kdy dochází k embolii nejčastěji, jestli těsně poté, co je člověku odhalena trombóza, nebo třeba i měsíc nebo více po zahájení léčby Warfarinem. Hádám, že když mám žílu pořád ucpanou, tak tam asi riziko pořád je. Pak mě taky zajímá na jaké INR se ředí krev člověku s plicní embolií, jestli je to 2-3 jako u trombózy, nebo už vyšší. Děkuji.

Odpovídá:

MUDr. Vendula Bartáková


Dobrý den, riziko embolie je bohužel neustále, pokud tromboza trvá... INR je u plicní embolie stejné - tedy ředí se na 2-3. Pokud Vám nezabírá warfarin na odstranění trombozy, uvažovala bych o jiném typu léčby - je bohužel hrazená pacientem (fraximarine nebo jiná antikoagulancia - nová - např dabigatran aj.) - pokud "na to máte" tak na konkrétním přípravku se lze domluvit s lékařem internistou. Běžně pacientem hrazené přípravky lékaři sami od sebe nenabízejí (není o ně mezi pacienty zájem), ale ve Vašem případě si myslím, že zdraví je přednější než peníze a zainvestovala bych. Jinak se pak dá žádat pojišťovna o úhradu nebo částečnou úhradu, ale to je už na osobní domluvě mezi Vámi a pojišťovnou. Pokud nezabere ani tato léčba, dá se ještě uvažovat o invazivním řešení (chirurgie nebo agresivní trombolytická léčba - obojí má ale velké riziko komplikací a přistupuje se k nim výjimečně

Související dotazy

Riziko embolie
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, red lety jsem...
Plicní embolie
Dobrý den, známá dnes u lékaře po krevních testech...
Embolie, trombosa
Dobrý den vyšli mi tyto hodnoty MPV] B 10.6 fl (7.8...
Plicní embolie
Dobrý den, na konci srpna jsem prodělala plicní embolii...
Embolie plic
Dobrý večer, přítel má zápal plic a potvrdila se trombóza....
Plicní embolie
dobry den.chtela bych se optat.dnes jsem byla na ct...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Rizika tehotenstvi po me chemoterapii

Dobry den, V listopadu lonskeho roku jsem ukoncil sestou davku chemoterapie....

Rizika užití 2 tablet najednou

Používám řadu let hormonální antikoncepci. Teď jsem uprostřed cyklu začala špinit....

Rizika užívání oxytocinu


Riziko

Dobry den, rad bych Vas poprosil o zodpovezeni nekolika otazek. Bohuzel jsem...

Riziko

Dobry den, existuje nejake riziko, pri tzv. prstovani vaginy,aby sa na muza...

Riziko


Riziko


Riziko anafylaxe-doplnění


Riziko anafylaxe, antihistaminika a antidepresiva


Riziko DS

Dobrý den, prosím o vyjádření k problému, jsem v 31.týdnu těhotenství, v 11...

Riziko embolie

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, red lety jsem měla plicní embolii,brala...

Riziko embolie při operaci

Dobrý den, mám možná zbytečný dotaz ohledně chirurgického zákroku na zápěstí. Budou...

Riziko hantavirové infekce od myšice lesní v ČR


Riziko hepatitidy C

Dobry den, jake je roziko nakazy hiv nebo hepatitidy c, kdyz jsem v obchode...

Riziko HIV

Dobry den, prosim vas jake je riziko prenosu HIV pri pohlavnom styku so ženou...

Riziko hiv

Dobry den, pred 2 dny jsem mela pohlavni styk s cizincem. Meli jsme kondom,...

Riziko hiv

Dobry den, pred 2 dny jsem mela pohlavni styk s cizincem. Meli jsme kondom,...

Riziko hiv

Dobry den, takze ted za lekarem nema cenu chodit po 3 dnech, kvuli tomu, ze...

Riziko HIV

Dobry denden, potrebuji uklidnit. Do nasi popelnice, ktera byla zrovna prazdna,...

Riziko chorob srdce

Dobrý den. Jsem muž, v květnu mi bude 55 let, už 5 let trpím cukrovkou a léčím...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zvětšené uzliny v břiše


Dlouhodobá rýma

Dobrý den, je mi téměř 18 a mám dlouho rýmu, mám ji třeba týden a není úplně...

Bolesti pravého ucha po skoku do vody

Dnes jsem skocil do vody a pri dopadu a naslednem ponoreni do vody me pichlo...

Arytmie, tachykardie


Výplach pochvy v těhotenství

Dobrý den, paní doktorko, ráda bych Vám položila dotaz. Bylo mi doporučeno provádět...

Křeče v lýtku


Bílá tečka na jazyku

Dobrý den, asi rok, možná i více, jsem měl malinkou bílou tečku na jazyku,...

MUDr. Michal Farský

Zubní ordinace

MUDr. Luděk Vláčel

Praktický lékař pro dospělé

Menstruace a štítná žláza


Bolesti na právé straně břicha

Dobrý den,mám delší dobu bolesti na pravé straně břicha cca.měsíc,jsem unavená...

Bílá skvrna na dásni


MUDr. Václav Pecháček

Cévní a interní ambulance

Devět tipů, jak ulevit srdci v parném letním dni

Léto je fajn, ale pro kardiaky mohou vysoké teploty znamenat určité riziko....

Plod bez pohybu

Dobrý den. Jsem v 19 týdnu těhotenství a od včerejška necítím pohyby.

Boreliosa


Tmavá stolice v těhotenství


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×