Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Riziko pohlavně přenosných nemocí

Infekce David 20.7.2021

Dobrý den,
Před třemi dny, jsem měl nechráněný orální sex, kde ona uspokojovala mě. Viděl jsem jí poprvé a naposledy, takže jsem jí vůbec neznal. A teď mám obavu z přenosu některé pohlavní nemici. Jak moc je pravděpodobné, že jsem se od ní něčím nakazil? Popřípadě jaké testy bych so měl udělat? Děkuji za odpověď, David.

Odpovídá lékař:

MUDr. Michal Němeček

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: Klinik Stephanshorn, St. Gallen, Švýcarsko

Dobrý den,

děkujeme moc za Váš dotaz. Riziko přenosu je velmi malé, není potřeba si dělat obavy. Pokud i přesto by obavy z přenosu přetrvávaly, tak doporučuji krevní test na HIV, syfilis a dalších pohlavně přenosné nemocí. Dotaz bude předán ještě specialistovi, který Vám odpoví v separátní zprávě.

S pozdravem

Němeček

Odpovídá lékař:

MUDr. Zarina Karimova

Specializace: Infekční lékařství‎ Pracoviště: Global Assistance

Dobrý den, Davide!
Při výše popsaném mechanismu riziko přenosu je vskutku velmi malé, v tomto případě je riziko větší pro dotyčnou ženu. Ale samizřejmě Vám nemůžeme tvrdit, že to riziko je nulové. Pokud z toho máte obavy anebo Vám zpětně přijde dotyčná osoba a její chování nějak podezřelé, tak doporučuji si na testy zajít. Klasicky se testuje syfilis, žloutenka B, C, HIV (plus k tomu někdy i rozšířené testy na kapavku a chlamydie, to nejsou ale testy z krve, provede se stěr z penisu). Na krevní testy se doporučuje jít až s odstupem 3 měsíců, dřív pouze v případě potíží (výtoky, teploty, bolest atd.). Jelikož právě u těchto chorob je velké "imunologické okno", což je doba, kdy už jste nemocen, ale testy to ještě neodhálí. Nebuďte z toho teď ve stresu, riziko je opravdu velmi nízké, příště ale doporučuji být víc opatrný. Zdravím a přeji hodně zdaru.

Související dotazy

Testy pohlavně přenosných nemocí
Dobrý den.1) Byla jsem čtvrtý měsíc po rizikovém styku...
Testování pohlavně přenosných nemocí
Dobrý den. Chystám se jít na testy pohlavně přenosných...
Riziko pohlavně přenosných infekcí
Dobrý den vážená paní doktorko, vážený pane doktore, prosím...
Fobie z pohlavně přenosných nemocí
Dobrý den, již nějakou dobu po jednom traumatickém...
Obava z pohlavně přenosných chorob
Dobrý den,zjistil jsem,že má bývalá partnerka byla...
Obavy z pohlavně přenosných nemocí
Dobrý den, Rád bych se zeptal, zda je možná nákaza...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Riziko otěhotnění?

Dobrý den, po 7-mi denní pauze jsem si vzala 1. prášek z nového platíčka (o...

Riziko otěhotnění?

Dobrý den, předevčírem sem si zapomněla dát prášek, beru to vždy v 6 hodin...

Riziko otehotnenia

dobry den,mala som nechraneny styk s priatelom pri ktorom vomne ejakuoval no...

Riziko otěhotnět při menstruaci


Riziko otěhotnět při menstruaci


Riziko otravy rtutí

Dobry den, rozbil se mi v koupelne teplomer. Koupelna je maleho prostoru bez...

Riziko planých neštovic u dvouměsíčního kojence

Dobry den Jiz jsem posilala dotaz ohledne nestovic, rizika pro 2 mesicni miminko...

Riziko plicní embolie

Dobrý den je mi 16 let, kuřacka, zdrava.. ve stredu minuly týden jsem byla operovana...

Riziko plísně z vlhkého ručníku

Dobrý den, Obracím se na Vaší poradnu s dotazem, jenž se týká možného rizika...

Riziko pohlavně přenosných infekcí


Riziko pohlavní choroby


Riziko pohlavní nemoci po čtyřech letech od nechráněného styku

Dobrý den, kvůli jedné zprávě v televizi jsem si vzpomněl na dávnou situaci,...

Riziko poškození plodu při dietní chybě




Riziko potratu


Riziko potratu


Riziko potratu


Riziko potratu při letu...


Riziko preeklampsie

Dobrý den, Jsem ve 14 týdnu těhotenství. Po nějakých vyšetření mám vysoké...

Riziko preeklampsie

Dobrý den, jdu si k Vám pro radu a názor více lékařů. Na NT screeningu nám řekli,...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Růst zoubků a rýma

Dobrý den, mému osmiměsíčnímu synovi rostou zoubky (přední nahoře) a má...

Bolest v levém boku

Dobrý den.Tři čtyři měsíce mám bolesti v levém boku které někdy směřují i do...

Hrčka za uchom + tlak v uchu a hlave

Dobrý deň, chcela by som sa poradiť. Tesne za ušnicou (na kosti za ňou/za uchom)...

Pálení rukou a nohou

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Léčím se na diabetes,vysoký tlak a s astmatem....

Tmavá barva stolice a užívání preparátu s obsahem železa

Dobrý den, jsem ve 34tt těhotenství a chtěla bych se zeptat zda je normální...

Pálení, bolest nártů, štípání nejvíce v noci

Dobrý den, pane doktore, nenašla jsem tu neurologii, pže jinak bych se asi zeptala...

Bolest u kořene nosu a mžitky před očima

Dobrý den, od prosince minulého roku mě trápí bolesti u kořene nosu, mezi očima,...

Leukocyty v moči


Spolknutí střípku

Dobrý den pane doktore, měla bych jeden dotaz, týkající se spolknutí cizího...

Ošpice na jazyku - opakovaně

Přeji dobré ráno, V posledních dvou letech trpím velmi často tvořením ošpic...

Zarudnutí kůže

Dobrý den, prosím o radu. Před cca 14 dny se mi objevil na noze menší červený...

Pilina v oku

Dobrý den. Mám problém se rozmazaným a dvojitým zrakem na pravém oku... Spadla...

Pěnivá stolice

Dobrý den, mám dvouměsíční holčičku, zdravá přibývá na váze, plně kojená (po...

Boule na levé ruce

Dobrý den, na levé ruce již mam 2 roky maličkou bouli ve tvaru zaoblého obdélníku...

Bolesti hlasivek

Dobrý den, již víc než dva roky mě trápí bolesti krku při mluvení a při zpěvu....

Bolest břicha


Bolest po trhání zubu


Akne a sex (ejakulace)

Dobry den, můj dotaz/popis problému je opravdu myšlen vážně. Od puberty...

Hypoganglionóza

Dobrý den. Máme syna, kterému jsou 4 roky a byla mu diagnostikována hypoganglionóza....

Točení hlavy

Dobrý den, trápí mě už asi dva měsíce točení hlavy (například po dlouhém sezení...

Reklama