Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Riziko preeklampsie

Gynekologie Jana 11.11.2018

Dobrý den,
Jsem ve 14 týdnu těhotenství. Po nějakých vyšetření mám vysoké procento, že budu mít ( mám) preeklepsii.
Mám vše zatím v pořádku včetně tlaku.
Každý den měřím tlak a beru prášek jeden večer Anopyrin 100mg. ( nasazeno gynekologem). Ráda bych se zeptala, zda tento prášek nemůže plod poškodit a léčba je dobra? Je možnost udělat něco, jak podpořit, aby se tato nemoc neprojevila ve velkém stadiu nejlíp vůbec? Mohu se zeptat, co mě muže čekat v nastávajících měsících až po porod? Existuje v ČR odborník, který by se zabýval tímto problémem? V příloze zasilam výsledek testu. Děkuji za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

Hezký den paní Jano, díky za dotaz. Váš dotaz předávám dále k posouzení našemu odborníkovi z oboru gynekologie a porodnictví, z mého pohledu toto riziko preeklampsie vychází z různých procent a výpočtů několika faktorů, podstatné je, abyste byla co nejvíce v klidu, nestresovala se, nekouřila, nepila alkohol, zdravě se stravovala, chodila na procházky a těšila se na své miminko, to je nejvíc a nejdůležitější, co pro sebe nyní můžete udělat. Anopyrin berte, miminku neublíží. S pozdravem, KJ.

Odpovídá lékař:

odb.as. MUDr. Luděk Fiala MBA


Dobry den, anopyrin je vhodný lek a neovlivňuje primarne Vasi gestozu ale ovlivnuje srazlivost krve aby nedošlo k cevni komplikaci. Pozdní gestoza je stav vyvolány pouze graviditou- projevuje se únikem bílkovin do moči, otoky a vysokým tlakem. O preeklampsii bych hovoril az tehdy az bude skutečně tlak vyrazne vyssi a to je pak na lecbu pri hospitalizaci.
Eklampsie se pak projeví i neurologickými projevy prave diky extrémním zmenam pri gestoze a na ne byste mohla i zemřít. Obvykle jde o onemocneni ktere se pri dalsich graviditach objevuje znovu ale nemusi to tak byt vzdy. Dulezite je predevsim monitorovat tlak a byt připravena na dalsi terapii.
Anopyrin je jen zacatek pripadne lecby
Drzim palce
MUDr Ludek Fiala MBA

Související dotazy

Preeklampsie
Dobrý den,při prvním tehu jsem mela zvýšený tlak a...
Gravidita ve 34, preeklampsie
Dobrý den, je mi 34 let a uvažuji o 3.ditěti. První...
Preeklampsie
Dobrý den,před dvěma lety jsem při porodu své dcery...
Marihuana (thc) a rizika při jeho konzumaci
Dobrý den, chci se zeptat , jak zhoršuje reálně dýchací...
Preeklampsie?!
Dobrý den, jsem ve 35. týdnu těhotenství (34+3tt) a...
Preeklampsie
Dobrý den chtěla bych se zeptat jsem ve 12týdnu + 3...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Riziko otěhotnět při menstruaci


Riziko otěhotnět při menstruaci


Riziko pohlavně přenosných infekcí


Riziko pohlavní choroby


Riziko poškození plodu při dietní chybě




Riziko potratu


Riziko potratu


Riziko potratu


Riziko potratu při letu...


Riziko prenosu hiv

Dobry den, chtel jsem se zeptat. V opilosti jsem navstivil privat a zena mi...

Riziko prenosu HIV


Riziko prenosu HIV infekce

Máme strach s partnerem jestli se nenakazili hiv,meli chráněny sex ale po souloži...

Riziko prenosu infekce hiv pri manikure


Riziko pro vznik karcinomu prsu


Riziko předávkování léky na alergii


Riziko předčastného porodu či potratu


Riziko přehřátí v prvním trimestru těhotenství?


Riziko přenosu


Riziko přenosu


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Antidepresiva a alkohol


Záchvaty suchého kašle

Dobrý den , už 2.Týdny kašlu je to takový suchý kašel .S tím , že chytnu takový...

Bolesti zad a břicha


Nízko položená placenta

Dobrý den pane doktore, mám dotaz ohledně nízko položené placenty. Byla jsem...

Nauzea, točení hlavy, deprese

Dobrý den, asi půl roku mám každý den pocit na zvracení, někdy je intenzivnější...

Gonartróza

Lékař mi diagnostikoval primární oboustrannou gonartrózu a aplikoval injekce...

Menstruace po sterilizaci

Dobrý den, prosím o radu. Je mi 44 let. V polovině listopadu 2015 kvůli oční...

Dogmatil vysazení léku

Dobrý den, beru 1 denně lék Dogmatil. Již cca rok. Předtím jsem brala 2x...

Bolest a nevolnost z hladu


Tlak ve varleti

Dobrý den. Je mi 19 let a poslední dobou mám menší problémy s pravým varletem....

Změny nálad

Je mi 51 let.Jsem dva roky v plném ID,domácí oxygenoterapie.Bývám často vzteklý,vytočí...

Plastika bubínku

Dobrý den , chtěla bych se zeptat je složitá operace plastika bubínku nastupuji...

Hemofilus

Dobrý den, chtěla bych se dotázat, nakolik lze s hemofilovou bakterií bojovat...

Bolest za očima

Dobrý den, Už 3 dny mě trápí bolest za očima, zejména při pohybu očí (nahoru,...

Opakovaná bolest v uchu

Dobrý den, asi půl roku mě trápí bolest v uchu, opakuje se vždy jednou za měsíc,...

Dušnost a bušení srdce

Dobrý den, asi měsíc pociťuji tlak na hrudi a obtížné dýchání. Pocity nenadechnutí,...

Tetanie


Bolesti nohou, únava

Dobrý den , je mi 53 let , pracuji jako fyzioterapeutka , od února mám velké...

AIDS

Dobry den, test po 40 dnech na hiv mi vysel zatim negativne, ale asi to nic...

Kombinace Guajacuranu s alkoholem

Dobrý den, vážená poradno, přípravek, který mi doporučil náš pan doktor byla...