Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Tamoxifen

Onkologie Milena . 24.9.2009 redakce uLékaře

Dobrý den, 5/2007 segmentectomnia mammae 1.dx c.exenter.axiallae pro invasivní duktální Ca, adjuvantní chemoterapie, od 07/2007 nemenstruuju, do 04/2009 Zoladex. Od 06/2009 Tamoxifen. Problém špinění a bolesti v levém vaječníku - na gynekologii zjištěno, že: děloha v AVF, podélná osa 70mm, myometrium homogenní, endometrium hyperplastické cystického vzhledu výšky 12mm, ovar.1.dx s dvoukomorovou tenkostěnnou cystou anechogenního obsahu o vel 38x42mm, ovar. 1sin norm. nález, volná tekutina O. paní doktorka žádá o provedení HK+PC, ev. LPSK. je mi 41 let, prosím, musím brát ten Tamoxifen, když mi způsobuje takovýhle problém? Nejde se vrátit k Zoladexu? Přeci nebudu chodit každý tři měsíce na čištění? Bohužel děti nemám a asi už mít nebudu, ale přeci se nemůžu takhle ničit? Můžu léčbu Tamoxifenem odmítnout? Jsem zoufalá. Děkuji za odpověď . Milena

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, bohužel vám musím odpovědět : tuto otázku položte svému ošetřujícímu lékaři, je natolik závážná a důležitá, že by lékař, který indikoval /doporučil/ nasazení Tamoxifenu, měl vědět všechny podrobnosti, se kterými se potýkáte včetně vašeho postoje k léku. Pokud si podiskutujete o důležitosti brani léku /jde o antiestrogen, který pomáhá bojovat proti bunkám rakoviny prsu ve vašem těle, je součástí komplexní a ůčinné léčby rakoviny citlivé na estrogeny,kterou máte, jinak by vám tamoxifen nedávali/ a přesto budete chtít znát jiný názor, obratte se s kompletní dokumentací /všechny nálezy co máte...) na jiné pracoviště a jiného lékaře s žádostí o druhý názor (tzv.second opinion), na to máte právo. Položte lékaři přímý dotaz,zda by se nešlo vrátit k předchozímu léku, pokud máte gynekol.problémy, třeba to zváží... Pro internetovou poradnu je váš dotaz nevhodný, jde o příliš složitý a komplexní zdravotní problém, ani neznám všechny podrobnosti - neexistuje takto jednoduché internetové řešení. Hezký den.

Související dotazy

Trombofilie a rakovina a tamoxifen
Dobrý den, jsem pro prodělané chemoterapii pro rakovinu...
Gynekomastie Tamoxifen 10 mg
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jak dlouho je možné...
Tamoxifen?
Dobrý den ,jsem po ozařování a chemoterapii .Užívám...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Tak 4x do roka se mi zvětší krční uzliny

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, tak 4x do roka se mi zvětší krční uzliny,...

Tak tady došlo nejspíše k omylu

MUDr. Zuzana Vejběrová není lékařka které patřila má reakce proto mám jen jedinou...

Také na toaletním papíře se objevuje jednou za čas jasně červená krev


Takoyashuova artritida

Dobrý den, sháním informaci o vzácné nemoci postihující ženy. U nás jsem ji...

Takze?

Takze je to normalni ze toto kluci zkouší v mládí mezi sebou?

Talaky v konečníku a bolesti v pravém boku

Dobrý den,mám takový problém.asi před 3 týdny mě zatlačilo a píchlo v místě...

Talcid a antikoncepce

Dobrý den, mohu bez obav užívat Talcid (na pálení žáhy, těžký žaludek atd.),...

Talk na hrudi, píchání u srdce

Dobry den. Mam takovy problem. Zacalo mi to tak pred 2mesici cca.. Stava...

Tamex family plus

Dobrý den jsem v 5 měsíci a přepadl mě průjem v lékárně mi doporučili tamex...

Tamoxifen?

Dobrý den ,jsem po ozařování a chemoterapii .Užívám Tamoxirin.Docela jsem po...

Tampon

Dobry den, chtěla jsem se Vás zeptat, zda muzu pouzívat tampon i kdyz mi je...

Tampon

Dobré dopoledne, je to možná nepravděpodobné, ale může se stát, že když si v...

Tampón

Dobrý den... Chci se jen zeptat jestli se může protrhnout panentská blána tamponem,...

Tampon

co mám dělat s tamponem, dobrý den, nevím co mám dělat. Chtěla jsem se koupat...

Tampon - výtok

Dobrý den, mám dotaz. Když mám hnědý výtok, jsem u moře a chci se jít koupat...

Tampon - výtok

Dobrý den, mám dotaz. Když mám hnědý výtok, jsem u moře a chci se jít koupat...

Tampón nebo vložka?

Dobrý den, mám jeden dotaz. Co je lepší z hlediska zdraví používat při menstruaci...

Tampon v těle

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co se může stát, když v těle zůstane delší...

Tampony

Dobry den,Pred par dny jsem dostala prvni menstruaci a chtela bych pouzivat...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bulka na kořenu penisu


Bolest na hrudi


Vyšetření cév, srdce


Negativní těhotenský test


Krevní tlak a pulz: Co jejich hodnoty napoví?


Ucpaný nos stále dokola


Pálení a řezání při močení, výtok, puchýřky na vagíně...


Biseptol


Tvarohovitý nález v pochve


Opakované kvasinkové infekce, opary na rtu a bolest dásní


Vložka v zubu


Žilní nedostatečnost


Preventan a antibiotika


Citalec 20 mg v těhotenství


Test na protilátky po antibiotikách


MUDr. Rudolf Sirota

Odborný lékař kožní

Černé lokty


HIV a darování spermatu


Kompresivní punčochy: Co o nich (ne)víte


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×