Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Těhotenství

Gynekologie Nikola 14.1.2021

Dobrý den,
prosím o radu. Zřejmě jsem prodělala malý potrat. Od 11.1 jsem měla slabou čárku na těhotenském testu která každým dnem mírně sílila. Dnes 14.1. jsem ale dostala měsíčky. Jsem ale Rh negativní a manžel Rh pozitivní. Smím se zeptat, jak je to s injekcí na protilátky? Řeší se to i v takhle brzkém stádiu těhotenství? Předem děkuji, Z.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Váš dotaz předávám lékaři z oboru gynekologie, neboť v této oblasti nejsem odborník a v reprodukční medicíně jde věda rychle dopředu. Každopádně by mělo platit, že při prvním těhotenství se nemusí dělat nic a ani plod ani žena by neměli být nijak ohroženi. Dnes se často přistupuje k aplikaci imunoglubulinu preventivně ve 28. týdnu těhotenství. Pokud se tato injekce preventivně nepíchne, tak se po porodu prvního miminka zjistí, jestli je mimino + nebo -, Pokud je +, tak se ženě aplikuje injekce imunoglubulinu, aby se předešlo komplikacím v budoucích těhotenstvích (to v případě, že nebyl imunoglubulin už aplikován ve 28. týdnu). Bližší a přesnější informace vám poskytne odborník, vyčkejte na další e-mail, přijde v nejbližším možném termínu. S podzravem Dr. Janoušková

Odpovídá lékař:

MUDr. Petra Polášková

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: NL-Clinic Gest IVF;ProCrea Swiss IVF Center

Dobrý den Nikolo,

stav, který jste prodělala, se nazývá biochemická gravidita a sama o sobě se mezi těhotenství nepočítá. Rh negativita a případná nutná medikace (aplikace antiD séra) by se Vás týkala až v situaci potratu po zhruba 10. týdnu těhotenství nebo byla-li byste těhotná (mezi 27. a 28. týdnem se podává již běžně všem těhotným Rh negat.).
Jinak si ještě dovolím doporučení - udělejte si ještě kontrolní gravitest a trvá-li pozitivita druhé čárky, objednejte se ke svému gynekologovi na kontrolní ultrazvukové vyšetření. To, že přišla menstruace, těhotenství samo o sobě nevylučuje.

S pozdravem MUDr. Petra Polášková

Související dotazy

Těhotenství
Dobrý den, chci se zeptat na vhodnost cestování letadlem...
Těhotenství
Dobry den. V březnu 2016 se mi po 3. císařském řezu...
Nové těhotenství
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat před 14 dny v ranném...
Těhotenství?
Dobrý den, antikoncepci jsem brala asi tak rok a půl...
Těhotenství?
Dobrý den,chtěla bych se zeptat mám vynechání menstruace...
Těhotenství?
Dobry den chtela bych se zeptat mela jsem.styk pred...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Těhotenství

Dobry den. Je mozne abych byla těhotná, když jsme meli PS, kdyz jsem mela 3.den...

Těhotenství

Dobrý den, mám dotaz jestli mohu být těhotná když jsem klasicky vynechala 7...

Těhotenství

Dobrý den, dnes jsem byla na kontrole u své gynokoložky. V sobotu budu v 11tt...

TEHOTENSTVI

Dobrý den.. 14.12.2011 jsme měli s partnerem nechránený sex (neudělal se do...

Těhotenství

Dobrý den. Chtěla bych se zaptat jak moc je pravděpodobné, že bych byla těhotná,...

Těhotenství

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, se svým přítelem jsme si hráli a mu ustříkli...

Tehotenstvi

dobrý den chtěla jsem se zeptat jesli po potratu můžu byt ještě těhotna da seto...

Těhotenství

Dobrý den, před dvěma dny měla kamarádka se svým přítelem první pohlavní styk....

Těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat, zda při každodenní používání antikoncepce...

Tehotenstvi

Dobry den,pani doktorko,chtela bych se zeptat,do kolikateho mesice tehotenstvi...

Těhotenství

Dobrý den chci se zeptat jestli je možné otěhotnět i přesto že bere žena antikoncepci.Jde...

Těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se informovat, po jaké době, od nechráněného pohlavního...

Těhotenství

Dobrý den, dnes jsem ve 31+3tt a probudila jsem se s nesnesitelnou bolestí...

Tehotenstvi

dobrý den mám dotaz.našli mi kožni alergigi a chci se zeptat jestli muzu použivat...

Těhotenství

Dobrý den, před 9 dny jsem měla dostat menstruaci, ale stále nic, ale mám jí...

Těhotenství

dobrý den, za jak dlouho si udělat těhotenský test od nechráněného pohlavního...

Těhotenství

Dobrý den, od 9.prosince 2011(takže 19dní) beru HA Jangee, bolí mě prsa a špiním,takže...

Tehotenstvi

Dobry den pane doktore rada bych se zeptala jestli je ultrazvukove vysetreni...

Těhotenstvi

Dobry den, děkuji Vám za odpověd těhotensky test jsem si udělala a vyšel negativni...

Těhotenství

Dobrý den, dělala jsem si na internetu těhotenskou kalkulačku, podle ní bych...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Průjem po Dalacinu

Dobrý den, brala jsem atb. Dalacin na zánět VDN. Již po dvou dnech užívání jsem...

Extrakce - bolest okolních zubů

Dobrý den. Již jsem pokládala podobný dotaz ale ještě chci upřesnit pár informací....

Brnění rukou, přibírání na váze, bolest v krku


Aslo

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda dlouhodobě zvýšená hodnota aslo může způsobit...

Nadýmání a škrundání v žaludku

Dobrý den již dva roky mě trápí nadýmání a škrundání v žaludku a střevech a...

Fractura radii dist I.sin

Zdravím Vás a přeji hezký den. Dcera ( 11 let ) na 24.12. uklouzla u padla...

Řezavá bolest při polykání

Dobrý den, asi před dvěma dny jsem začal cítit při polykání řezavou,bodavou...

Narazena kostrc

Dobrý den, před pár lety jsem upadla a narazila si zřejmě kostrč. Bolest...

Nateklá předkožka po masturbaci

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na nateklou předkožku po masturbaci. Přítelkyně...

Nemohu sevřít prsty u rukou bolestí

Dobrý den, od března chodím po lékařích a nic mi nemohou zjistit. Byla jsem...

Délka užívání léku

Dobrý den, prosím o odpověď na - můj otec 84 let, měl letos na jaře v nosní...

Tečky na břiše a čára na břiše

Dobrý den, mám problém, na kůži už nějakou dobu mám takovéto tečky, nevíte...

Svědění kotníku

Dobrý den, už asi tři dny mě svědí kotník a mám ho strašně nateklý, na levé...

Škrkavka?

Dobrý den, včera jsem našla v záchodě kroutícího se bílého červa (škrkavka??),...

Bolest žaludu


Bolest nohou a náhlé krátkodobé ochrnutí.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jaké jsou možné příčiny silných bolestí nohou...

Brnění kloubu na ruce

Dobry den, už par týdnů me poboliva prostredni kloub u ukazovacku leve ruky....

Bolesti malíčku a prsteníčku

Dobrý den, již měsíc mě bolí malíček a prsteníček pravé ruky, bolest postupně...

Bolest při polykání (pravděpodobně pravá mandle)

Dobrý den, již po druhé ve svém životě přibližně v rozmezí dvou měsíců mě začala...

Bolest zad, brnění chodidla

Dobrý den, mám dotaz. zhruba před týdnem mě začaly bolet záda, a to tak, že...

Reklama