Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Užívání Ibalginu v těhotenství

Gynekologie Mirka 19.1.2015

Dobrý den,nyní jsem v 17.týdnu těhotenství.Cca v 8 týdnu jsem si byla u svého prak.lékaře pro potvrzení do těh.průkazky a prototože trpím silnými migrénami a léky,které normálně užívám,nepřicházejí v úvahu,tak mi lékař doporučil Paralen,nebo Ibalgin.Paralen mi absolutně nazabírá,proto jsem,při obtížích brala Ibalgin 400,cca 2-3 tabletky týdně.Dohromady jsem tedy mohla užít cca 20tabletek Ibalginu.Potom jsem se,ale dozvěděla,že je Ibalgin nevhodný,tak jsem se vyděsila a rovnou jsem ho vyhodila.Bylo uvedeno,že se nesmí užívat ve III.trimestru,že poškozuje srdíčko plodu.Chtěla bych vás poprosit o váš názor,jestli jsem miminku třeba nemohla nějak ublížit,nebo pokud ho už vůbec nebudu užívat,tak je vše v pořádku,protože jsem se docela vyděsila,že ano v noci nemůžu spát.Zatím všechny výsledky byly v pořádku,moje gynekoložka mi řekla,že když už jsem ho vzala,tak se nedá nic dělat,ale že už ho nemám brát,chtěla bych pouze vědět,jestli jsem tím nemohla nějak ublížit miminku.Děkuji Mirka

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: GYNBUS s.r.o.

V prvním a druhém trimestru těhotenství a při kojení užívejte Ibuprofen pouze na výslovné ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Dlouhodobé užívání ibalginu
Dobrý den, chci se zeptat, na piksle od ibalginu jsem...
Těhotenství?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je možné i při...
Časté užívání Ibalginu.
Hezký den přeji. Prodělala jsem chlamydie pneumonie...
Hubnutí při užívání léků
Dobry den, chci se zeptat jestli je mozne zhubnout...
Užívání železa v těhotenství
Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně užívání...
Trhání zubu při užívání Bonvivy
Prosím o odpověď na následující dotaz. Jednou ročně...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Užívání hořčíku

Dobrý den, jak dlouho mohu užívat Fyrosan Hořčík....

Užívání hořčíku

Dobrý den, mám latetní tetanii a užívám MagneB6 (100 mg hořčíku). Dlouhodobě...

Užívání hořčíku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zdali je možné dlouhodobé užívání hořčíku....

Užívání hořčíku

Dobrý den pane doktore, je pravda když užívám hořčík musí zároveň vápník ? Údajně...

Užívání hořčíku

Dobrý den, pracuji fyzicky ve fabrice. Býval jsem dost unavený. Vše se spravilo...

Užívání hořčíku

Dobry den. Beru sertralin celkem 150mg/denne a pragiolu 4x75mg/denne na uzkost...

Užívání hořčíku v těhotenství

Dobrý den, Jsem těhotná 37+0, chtěla bych se zeptat zda mohu pít ještě v tomto...

Užívání hypnogenu v těhotenství

Dobrý den, nečekaně jsem otěhotněla, jsem v 7 tt. Jsem silná kuřačka,užívám...

Užívání chlorelly, zeleného ječmene při autoimunitních onemocnění typu RS a lupénka

Dobrý den, zajímal by mě Váš názor na užívání chlorelly, zeleného ječmene při...

Užívání chondroprotektiv po přeléčené bolerioze

mohu užívat chondroitin a glukosamin sulát obsažené v "Proenzi"po přeléčené...

Užívání Imacort


Užívání Imuranu spolu se Stimulenem.

Dobrý den, mám Crohnovu chorobu, užívám Imuran a chtěla jsem se zeptat, zda...

Užívání Inegy

lékař mi předepsal lék Inegy. Je mi 79 let a v příbalovém letáku je napsáno,...

Užívání inhalační terapie během virové infekce

Dobrý den, mám Astma, léčím se momentálně Přípravkem Combair 200/6 - 2x2 vdechy...

Užívání inhalačních kortikoidů

Dobrý den, celoživotně mám astma, na které jsem nepoužívala žádné léky. Pouze...

Užívání inhibitoru zpětného vychytávání serotoninu a trombex

Dobrý den, je mi 51 let. Dne 28.5.2019 jsem prodělala dle lékařské zprávy subakutní...

Užívání injekcí B 12

Dobrý den, mám 83 letou babičku, která má žaludeční neurozu a problém s krví,...

Užívání ječmene green ways a chlorelly při diabetu

Dobrý den měl bych na vás dotaz. Jsem diabetik na insulínu asi 23 roků, mám...

Užívání jiného B komplexu

Dobrý den, myslíte si, že nevadí, když budu užívat tento přípravek: https://profizoo.cz/eshop/ostatni-zvirata/vitaminy/kombisol-b-komplex-1l Je...

Užívání Jodikalu při hypotyreóze

Dobrý den, prosím vás o radu:Hodnotu TSH mám 5,5, fT4 15,2, lékař mi žádnou...