Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Vliv antikoncepce na psychiku

Psychika Kamila 20.7.2012

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti s negativním vlivem antikoncepce na psychiku. Poslední dobou (asi tak dva týdny) jsem neustále smutná. Nedokážu si dost dobře vysvětlit, proč to tak je. Na konci srpna se budu vdávat. Se snoubencem jsme spolu již 6 let (můj první vážný vztah), vztah je idylický, když ho porovnám se zkušenostmi kamarádek, řekla bych až perfektní. V minulosti, asi před 4 lety, jsme měli jeden problém, kdy jsem mu přišla na jeho e-mailovou korespondenci s jeho bývalou, která nebyla zrovna nevinná. Jsem si sice jistá, že k ničemu víc nedošlo, bydlí na druhém konci republiky a je nepravděpodobné, že by se viděli, nicméně mě to tehdy dost nahlodalo. Vlastně jsem se s ním málem rozešla. Od té doby je ale vše v pořádku, i když určitá nejistota ve mě přetrvává. Poslední dobou se mi pořád honí hlavou tyto negativní myšlenky, dále i jiné věci, co mi vadí (nedaří se mi zhubnout, chtěla bych přestat brát antikoncepci, ale zatím se bojím,...) a to u mě asi způsobuje ty smutky. Nejdřív to bylo vždycky tak, že jsem ty nálady měla třeba v práci, ale doma, až snoubenec přišel z práce, už ne. Dneska je to ale extrém, nedokážu se už usmát ani před ním. Za jiných okolností bych si myslela, že to je nějaký podvědomý strach z toho velkého kroku (svatby), ale jsem si jistá, že ne. Znám se, běžně mám strach dělat velká rozhodnutí, ale o tomhle jsem nikdy ani na chvíli nezapochybovala. Proto si říkám, jestli to nemůže být způsobeno právě tou antikoncpcí. už dřív jsem mívala podobné stavy, dočasně jsem antikoncepci vysazovala, ale nikdy se nedalo vypozorovat, jestli to bylo způsobeno jí nebo ne. Máte s tím zkušenosti? Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den. Hormonální antikoncepce může u disponovaných osob změny nálady působit, vlastně je to jakési "prodloužení" normy- určité změny emotivity ženy vnímají i v neovlivněném menstruačím cyklu. Někdy pomůže změna typu kontraceptiva. Možné ale je, že se Vám sumuje tato skutečnost s depresivní periodou. Podstatou je změna rovnováhy mozkových přenašečů, žádná "příčina" tedy nemusí být patrná. Velmi bych doporučovala zahájit léčbu moderními antidepresívy. Neublíží Vím, naopak Vaši imunitu a psychiku ochrání. Moc a moc přeji šťastný začátek rodinného života..

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Vliv na antikoncepci
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda častější požití...
Vliv antikoncepce
DObrý den ,chci se zeptat mám již jedno díte,v tehotenství...
Maji antibiotika vliv na antikoncepci?
dobry den chtela jsem se zeptat kdyz uzivam antibiotika...
Vliv kapek na antikoncepci
Dobrý den, někde jsem se dočetla, že antibitikové...
Vliv antibiotik na antikoncepci
Dobrý den, užívám hormonální antikoncepci Tri-Regol,...
Vliv antikoncepce
Dobrý den, zajímalo by mne zda HA má vliv na změnu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vliv antibiotik při početí dítěte


Vliv antibiotika na antikoncepci


Vliv antibiotika na antikoncepci


Vliv antidepresiva na kognitivní funkce


Vliv antidepresivním léků na mozek


Vliv antikoncepce


Vliv antikoncepce


Vliv antikoncepce Azalia na mateřské mléko


Vliv antikoncepce na menstruační cyklus


Vliv antikoncepce na otěhotnění


Vliv antikoncepce na zánět moč. měchýře


Vliv antikoncepce na zdraví


Vliv astmatickych leku na hlasivky


Vliv ATB Doxybene na HA Belara


Vliv ATB na HA

Dobry den, chtela bych se zeptat, zda kdyz beru HA pravidelne (+/- 2h) vice...

Vliv ATB na imunitu


Vliv betablokátoru na krevní tlak, nižší tep


Vliv Betacarotenu na mateřská znaménka


Vliv blokace žeber na funkčnost srdce


Vliv brambor na klouby


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Žaludeční vředy a vitamíny

Dobrý den, chci se zeptat, doléčila jsem si žaludeční vředy, i když stále trpím...

Varikokéla po operaci

Vážená paní doktorko, před rokem a půl jsem byl na operaci jednostranné varikokély...

Varikokéla operační rána

Dobrý den, jsem 4 den po operaci varikokély v levo mikrochirurgicky sub. resekcí.......

Žaludeční vředy a posilování

Dobrý den, chci se zeptat zda nadměrné posilování břišních svalů, může nějak...

Žaludeční vředy a kojení

Dobrý den, chtěla bych se zeptat prosím, mohou žaludeční vředy nebo lék Helicid...

Varikokéla oboustraná

Dobrý den, mám oboustranou varikokelu již řadu let. Na urologii již docází....

Varikokéla ll.stupně

Dobrý den, urolog mi stanovil diagnozu, že mám varikokélu II. stupně na levém...

Žaludeční vředy ( Dobrý den chtěla bych se zeptat mám už asi 4 dny velké bolesti hlavy občas i tlaky u spánku a do toho

Dobrý den odpovídám na vaší odpověď teplotu mám 37,0© žádné léky na průjem jsem...

Varikokéla cvičení po operaci

Dobrý den, jsem 30 dní po operaci levostranné varikokély laparoskopicky. Mohu...

Imunita

Dobrý den Vážená pani doktorko,již nějakou dobu se potyčkám s potíží týkající...

Žaludeční vředy - strava

Dobrý den, byly mi zjištěny žaludeční vředy a zánět žaludku. Na internetu jsem...

Bolest žaludku a pod žebry na pravé straně

Dobrý den.Už několik dní mě trápí bolesti žaludku a pod žebry na pravé straně,...

Varikokéla a otěhotnění

Dobrý den, rád bych se zeptal, zdali je možné otěhotnět i přes varikokélu? Existuje...

Varikokéla a hladina testosteronu

Dobry den, jiz nekolik let mam diagnostikovanou varikokelu na leve varleti,...

Boule na hlave

Dobry den. Je mi 15 let a na zadni straně hlavy, asi 5cm od krku se mi pred...

EKG

Dobry den, muzete mi prosim objasnit vysledek z meho EKG vysetreni: AS pravid,...

Žaludeční vředy - podezření

Dobrý den, již asi 4 roky mám problémy v oblasti žaludku. Zprva se projevovaly...

Varikokela a doplněk stravy

Dobry den, pred dvema lety mi byla diagnostikovana levostranna varikokela a...

Žaludeční vředy - cigarety a káva

Dobrý den, moje matka má žaludeční vředy (věk 49). Momentálně je kvůli tomu...

Tuhnutí a bolest rukou

Dobrý den, Mám 9 měsíců po porodu. Porod byl přirozený, bez léků a bez problémů....

Zavřít reklamu