Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vliv ATB na imunitu

Infekce Adéla 24.4.2017

Dobrý den,

Již několik měsíců mne bolí levé ucho, jakoby tlak, na ORL nic nenašli a na stomatologii mi bylo řečeno,že to může a nemusí být od zubu osmičky. Mezitím mi po rozborech krve bylo zjišteno, že mám chlamydie na plicích a již 3 neděle beru antibiotika. Nejprve týden Penebene, poté 14 dní Klacid 500.Druhý den mám vzadu u kořene jazyka větší puchýřky na jedné straně a na druhé je jakoby jazyk nateklý a příjde mi to jako rozvíjející se vřídek, jakoby shluk miniaturních aftů.Na jazyku mám žlutooranžový povlak. Je možné,že jazyk takto reaguje na antibiotika?. Díky

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

ano jistě, bohužel atb. působí na bakterie, ale nikoliv na viry či plísně, takže ty se pak snáze šíří a množí, protože za normálních okolností jsou sliznice i kůže bakteriemi osídleny a tím vlastně brání šíření plísní i virů, a tuto rovnováhu atb. naruší tím že "vyhubí" i bakterie které nás chrání a které nutně potřebujeme k životu, navíc taková poměrně drastická kombinace dvou antibiotik dokáže udělat poměrně pěknou paseku, a takovou léčbu bych opravdu nasazoval jen v případě aktivního prokázaného zánětu plic s teplotami a kašlem... no každopádně naštěstí se tělo dokáže vzpamatovat skoro ze všeho a ty problémy s jazykem by měly během pár dní odeznít, ale budete asi pár týdnů dost oslabená a náchylná k dalším infekcím, takže se hodně chraňte a šetřete a na nic nespěchejte, co se týče ucha, může jít o problém s čelistním kloubem, případně si nechte udělat CT nebo MR mozku pokud vás to bude pořád zlobit, co se týče antibiotik, buďte opatrná co vám kdo napíše a nejprve se třeba i poraďte s více lékaři jestli je taková léčba opravdu tak nezbytně nutná či nikoliv... díky.

Související dotazy

Imunita
Pěkně prosím jak poznám u desetileté dcerky že má dobrou...
Imunita
Dobrý den, mám sníženou imunitu v následku čehož trpím...
Imunita
dobrý den během 6 měsíců mam čtvrté antibiotikum tentokrát...
Imunita
Dobry den. Rada by som sa spytala ci ma alebo nema...
Opalování v soláriu,na slunci a imunita
Dobrý den.Chtěla bych se vás zeptat jestli opalování...
Imunita
Dobry vecer,chtel sem se zeptat jak se da zlepsit imunita?a...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vliv antikoncepce na menstruační cyklus


Vliv antikoncepce na otěhotnění


Vliv antikoncepce na psychiku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti s negativním vlivem...

Vliv antikoncepce na zánět moč. měchýře


Vliv antikoncepce na zdraví


Vliv antikoncepčního tělíska na rozvoj akné, cysty a mastné vlasy

Dobrý den, cca 13 let jsem brala antikoncepci. Poslední cca 4 roky jsem ji brala...

Vliv antimykotik na výsledky testování pohlavně přenosných nemocí

Dobrý den, žiju ve VB a lékař mi zde udělal pro jistotu testy na pohlavně přenosné...

Vliv astmatickych leku na hlasivky


Vliv ATB Doxybene na HA Belara


Vliv ATB na HA

Dobry den, chtela bych se zeptat, zda kdyz beru HA pravidelne (+/- 2h) vice...

Vliv betablokátoru na krevní tlak, nižší tep


Vliv Betacarotenu na mateřská znaménka


Vliv betakorotenu na pihy

Dobrý den, pomůže užívání betakarotenu zmírnit vznik pih a pigmentových skvrn...

Vliv blokace žeber na funkčnost srdce


Vliv brambor na klouby


Vliv brusinek na sílu pseudomenstruace


Vliv cirhozy na psychiku

Dobrý den, můj manžel má 30let nemocná játra, nyní už ve stadiu cirhozy asi...

Vliv Citalecu popr. Cipralexu na menstruacni cyklus zeny


Vliv clotrimazolu a boraxových čípků na antikoncepci


Vliv Covid-19 na těhotenství

Dobrý den, ráda bych věděla, jestli je prokázaný nějaký vliv koronaviru (nejen...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Fialový pupíek v tříslech

Dobrý den, mám takový problém.. už delší dobu mám v tříslech fialový "pupínek",...

Slabé hlasivky

Dobrý den,chtěl bych se Vás zeptat na Váš názor ohledně slabých hlasivek.Před...

Zácpa po antibiotikách

Dobrý den, mám takový problém, který trvá cca týden. Před 3týdny jsem měla...

Bolesti v oblasti trojúhelníku pod hrudním košem


Bolest třísla

Dobrý den, dnes mě začalo bolest levého tříslo. Citlivost je pouze při dotyku,...

Vstřebání tablety


Angína a léčba injekčním penicilinem

Dobrý den, dostal jsem angínu asi po 4 rokách, myslel jsem si, že mi klasicky...

Na vnitřní straně stehen pupínky připomínající akné

Dobrý den, před dvěma dny jsem měl nechráněný sex s jistou slečnou. Hned...

Cukání svalů, napětí ve svalech

Dobrý den, ráda bych se poradila ohledně svých neurologických problémů. Asi...

Kuří oko

Dobrý den, prosím o radu. po létě se mi na noze udělalo kuří oko. zrohovatělá...

Červené tečky kůže

Dobry den,chtela bych se zeptat prosim co to je?zacali se mi na kuzi delat cervene...

Bouličky na stydkém pysku

Dobrý den, pane doktore, asi před dvouma mesícema se mi objevila na pravém velkém...

Miniaturní bulka (1mm)

Dobrý den, mezi varletem a nadvarletem jsem si nahmatal miniaturní bulku (1mm),...

Červené fleky na kůži


Hemoroidy


Dlouhodobá škytavka

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem týkající se škytavky. Již skoro 1 rok...

Léčba Chlamydie, Azitromycin

Dobrý den, byly mi zjištěny v moči chlamýdie, mám bolesti svalů kloubů, únava. Lékařka...

Záblesky v očích

Prosím o sdělení, co může způsobovat záblesky-světlo při krajích zorného pole....

Nádor pankreatu

Dobry den mam dotaz muj bratr ma zhoubny nador na slinivce uz se leci asi pul...

Závislost na dhc continus

Dobrý den,chci se prosim Vás zeptat, jak by šla řešit závislost na dhc continus.Moje...

Reklama