Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Vliv cirhozy na psychiku

Lída 28.2.2015 redakce uLékaře

Dobrý den,
můj manžel má 30let nemocná játra, nyní už ve stadiu cirhozy asi 3roky.V dětství prodělal žloutenku a od své dospělosti je konzument alkoholu a to i po prokázání cirhozy -jen pro zajímavost výsledky GMT 18,1 nyní jsou už trochu nižší. Ale s pitím alkoholu nepřestal a o léčení nechce ani slyšet.Je tichý alkoholik pije pouze doma.Poslední rok se hodně zhoršila jeho psychika.Je neustále podrážděný,negativní,vztahovačný,sám sebe hrozně litující,vulgární,jiné neustále obvinuje,převažuje denodenní agresivita ,absolutně s nikým nevychází,dost čato dělá špatné rozhodnutí,ale je přesvědčený, že jen on má pravdu. Dva roky na zpět mu praskly v rozmezí 14 dnů jícnové varixy,ale ani to ho nezastavilo v pití alkoholu.Moc mě to trápí, vím že jedině abstinence by ho mohla zachránit, ale jen bych chtěla vědět jestli cirhoza má takový vliv na jeho chování a jaká může být jeho prognoza na život. Moc děkuji za Váš názor.

Odpovídá lékař:

MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

MIlá Lído.

Je mi líto.
Váš manžel je v nejvyšší fázi alkoholismu.
Přihlédnu-li k jeho příběhu, páchá zcela nepokrytě sebevraždu.
Člověk,který prodělal žloutenku a pije alkohol je skutečně sebevrahem.
Pokud bude takhle pokračovat dále, nečeká v dohledné době nic dobrého ani Vás,ani Vašeho manžela.
Pokud okamžitě nepřestane,je konec jeho života neodvratný a velmi blízký.

Děkuji Vám za důvěru.
Budu se modlit,aby Vám Pánbůh dal sílu.

S pozdravem Petr Jugas


můj e mail: mens-sana@seznam.,cz

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Vliv antikoncepce na psychiku
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti...
Psychika
Dobrý den,měl bych dotaz související nejspíše s mou...
Psychika
Dobrý den,velmi Vás prosím o radu.Před třemi týdny...
Naručení psychiky
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat zda je možné, že příznakem...
Psychika
Dobrý den,už dlouhou dobu mám problémy s psychikou.Když...
Narušená psychika
Dobrý den,nejedná se o mně,ale o partnera. Neutále...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vliv antikoncepce na zdraví


Vliv astmatickych leku na hlasivky


Vliv ATB Doxybene na HA Belara


Vliv ATB na HA

Dobry den, chtela bych se zeptat, zda kdyz beru HA pravidelne (+/- 2h) vice...

Vliv ATB na imunitu


Vliv betablokátoru na krevní tlak, nižší tep


Vliv Betacarotenu na mateřská znaménka


Vliv blokace žeber na funkčnost srdce


Vliv brambor na klouby


Vliv brusinek na sílu pseudomenstruace


Vliv Citalecu popr. Cipralexu na menstruacni cyklus zeny


Vliv clotrimazolu a boraxových čípků na antikoncepci


Vliv cvičení jogy na autoimunitní onemocnění štítné žlázy a celiakii


Vliv cvičení na oči


Vliv cysty na těhotenský test??


Vliv častého holení na vousy


Vliv červeného vína na zdraví

Dobrý den, chtěl bych požádat touto cestou o seriózní odpověď na otázku, zda...

Vliv data odběru?

Dobrý den,pane doktore, chtěla jsem se prosím zeptat ohledně odběrů na biochemický...

Vliv dedicnosti na rakovinu tlusteho streva

Dobry den, rada bych se zeptala, zda spadam do rizikove skupiny, jestlize muj...

Vliv dedicnosti na velikost penisu

Zdravim Vam, zajimalo by me, co presne ovlivnuje fakt, ze nekomu naroste...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest varlete šířící se k ledvinám


Bolest zápěstí

Zdravím, v poslední době mě trápí bolest v rukách. Myslím, že se to začalo objevovat...

Pupínek na jazyku

Dobrý den, asi před týdnem se mi v ústech objevil pupínek. Nebolí ,ani ho...

Gangion na ruce

Dobry den, chtela jsem se zeptat co by mohla znamenat bulka ktera se mi znicehonic...

Kusy krve sražené při menstruaci

Dobrý den, ráda bych se zeptala. Když dostanu menstruaci, tak vždy první...

Bulka mezi penisem a stehnem


Škodlivost rentgenového záření


Bolest na pravé straně hrudníku

Dobrý den, před 14 dny jsem sem vložil dotaz a doteď mi nedošla žádná odpověď,...

Třes rukou, únava, bolesti hlavy

Dobrý den, Už od zhruba 15 let trpím třesením rukou, častou NÁHLOU silnou...

Stále se opakující kvasinky

Dobrý den, mám stále se opakující problém a to kvasinkové infekce. Poslední...

Bulka na prstu u ruky

Dobrý den, před časem jsem si všimla, že se mi udělala malá boulička pod kůží...

Denzitometrie

Dobrý den, je mně 78 let. Za posledních 7let jsem byl 4 x na densitometrii,naposledy...

Stav po úrazu kolene

Dobrý den, před rokem jsem si přetrhl přední křížový vaz v koleni, byl jsem...

Bílý pupínak na jazyku

Dobrý den, mám na jazyku bílí pupínek a dost to bolí. Myslela jsem že to zmizí...

Vystrelujici bolest za uchem

Dobry den, treti den mam bolesti za uchem ale jen v jedne casti hlavy, ta bolesti...

Bolest chlupů

Zdravim, asi pred 3 tyzdnami sa zacali u mna prejavovat bolesti ci skor precitlivenie...

Krvácení po pohlavním styku

Dobrý den, mám takový problém. Po pohlavním styku s přítelem jsem začala krvácet,...

Myom dělohy

Dobrý den, chci se zeptat, zda je možné, aby se myom zmenšil nebo postupně...

Brneni koncetin, nemuzu se postavit

dobry den chci se zeptat. jiz nekolik let mam problemy se vsemi koncetinami.nekolikrat...

Silná bolest nad levým obočím

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na problém, který trápí mého manžela. V posledním...

Inzerce
×