Antibiotika a antikoncepce

Dobrý den!Z důvodu nemoci mi lékařka předepsala antibiotika (penicilin 0,8 mega biotika) 2 dny po dobrání antibiotik jsme měli s přítelem nechráněný pohlavní styk.Přesto,že užívám antikoncepci (Sunya) pravidelně přesně na čas obávám se rizika otěhotnění.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, užívání penicilinu nesníží účinek současně užívané hormonální antikoncepce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: