Antibiotika, antikoncepce, výtok

Dobrý den, minulý týden mě začalo bolet břicho od pupíku se bolest táhla až na pravou stranu bála jsem se že to bude slepák tak jsem šla k praktické lékařce která mi vzala krev a poslala mě na SONO břicha na kterém nebylo nic neobvyklého, podle krve se zjistilo že mám někde v břichu zánet na který jsem dostal antibiotika Xorimax 500mg 2x denně po 12 hodinách. Normálně při tom užívám antikoncepci Belaru, menstruace mi skončila 8.7 po čtyř dnech užívání antibiotik se objevil takový nahnědlý výtok,začalo to asi 20.7 a dnes je to třetí den výtok už skoro neni ale nevím co to mohlo způsobit a jestli to může mít vliv na antikoncepci děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Antibiotika do jisté míry mohou snížit účinek antikoncepce tím by se mohl vysvětlit i hnědavý výtok. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: