Antibiotika, antikoncepce a slabá menstruace

Dobrý den, více než před 2 měsíci jsem dostala antibiotika proti streptokokovi v pochvě, dobrala jsem je akorát den předtím, než jsem začala brát nové balení antikoncepce Yaz. Gynekolog mi řekl, že to je akorát, takže mi to nové balení antikoncepce neovlivní (přeci jen jsem si byla trochu nejistá, protože rozmezí hodin mezi těmi dvěma prášky bylo tak 8 hodin.. takže jsem 2-3 dny s přítelem raději ještě počkala). Ten měsíc se dostavila slabší menstruace, ale nijak mě to nerozhodilo, říkala jsem si, že tento měsíc to bude již v pořádku. Jenže bohužel jsem onemocněla a v mé pauze na menstruaci jsem začala brát antibiotika na angínu. 2.den placebo prášku, 1.den antibiotik - většinou se menstruace dostaví 3.den placebo prášku, antibiotika jsem začala brát den předtím, takže jsem se nebála, že by stihla ovlivnit menstruaci. Jenže menstruace se ten den sice dostavila, ale velice slabá.. špinění, které trvalo ještě dva dny a tím to skončilo, protože jsem zase najela na nové balení antikoncepce. Ted nevím, jestli mám být znepokojená nebo jestli jen antibiotika stihla ovlivnit menstruaci tak moc, že se dostavilo jen slabé špinění. Děkuji za radu, Mariella

Odpověď odborníka:

Antibiotika snižují účinnost antikoncepce a jeich hladina v organizmu pochopitelně nějakou dobu přetrvává,bylo by vhodné provést si těhotenský test příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: