Antibiotika penbene

Dobrý den. Ještě mám takový dotaz, když beru antibiotika teď 4. den, mohu tím nakazit někoho jiného? Myslím angínou, už mě vůbec v krku nebolí a cítím se dobře. Děkuji za Vaši odpověd. Kristýna

Odpověď odborníka:

Dobrý den, milá Kristýnko. Možnost nákazy je sice malá, ale není nulová. Pravděpodobně u Vás před nasazením penicilinu nebylo provedeno kultivační vyšetření, takže není stoprocentně jisté, že Vaše angina je bakteriálního /streptokokového původu/. Pokud by tomu tak bylo, dalo by se předpokládat, že během 3 dní dojde k eliminaci bakterie, ale při nasazení léčby "zkusmo"/ na základě klinického vyšetření - je to postup v praxi běžný!/ není možné toto automaticky prohlásit. Peniclilin působí na streptokokové vyvolavatele, ale nemusí být plně účinný vůči jiným patogenům. Doporučila bych tedy omezit bližší kontakt /líbání, sdílení společného lůžka../.po dobu 10-14 dní.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Penbene | Od: Roulová | 7.2.2014 20:00
Dobrý den chtěla jsem se zeptrat po jaké době mohu jít na odběr plazmy po dobrání těchto antibiotik a jsou po 8 dnech zjistitelná v rozboru krve a ovlivňují nějak negativně plazmu kterou budu dávat?Děkuji za rychlou odpověď.
reagovat
re:Penbene | Od: Administrátor | 12.2.2014 13:56
Dobrý den,
doporučujeme vložit Váš dotaz přímo do poradny, kde Vám lékař zodpoví. http://www.ulekare.cz/poradna-rozcestnik Na diskuzní příspěvky lékař nezodpovídá.
Děkujeme
Administrátor
reagovat
Penbene ANT | Od: Kaja | 15.6.2015 19:41
Dobrý den, mám antibiotika Penbene do pondělí
22.6, kdy beru poslední prášek a v pátek 19.6 beru
poslední prášek z platíčka antikoncepce.. hrozí po
načnutí nového platíčka ještě nějaké riziko snížení
zabránění otěhotnění? Děkuji za odpověď.
reagovat
re:Penbene ANT | Od: uLékaře.cz | 16.6.2015 12:49
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Cystoskopie
Články: Cystoskopie
Cystoskopie je endoskopické...
Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas
Je vám padesát? Nejvyšší čas na změnu jídelníčku!
Články: Je vám padesát? Nejvyšší čas na změnu jídelníčku!
Některé rizikové faktory a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Peptický vřed žaludku a dvanáctníku
Články: Peptický vřed žaludku a dvanáctníku
Žaludeční vředy jsou v...
Antivirotika snižují riziko zápalu plic u dětí
Články: Antivirotika snižují riziko zápalu plic u dětí
Chřipka ve většině případů...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: