Antibiotika ospen 500

Dobrý den, od čtvrtka večer bolelo mojí dcerku (5,5 let) v krku a měla 38 teplotu. Dala jsem ji Nurofen a teplota klesla. Ráno se vše opakovalo, teplota i bolest v krku. Šly jsme k dr. koukla jí do krku a hned řekla, že je to angína a dala nám Ospen 500 ( 1 tbl. po 8 hod.) na 10 dní a udělala výtěr z krku. Od soboty už je malá v pohodě, bez teplot a bez bolestí v krku, prostě úplně fit! Chci se zeptat, jestli by mohla nachvíli ven a jestli do ní zbytečně nebudu ten Ospen ládovat, když výsledky budou až v pondělí? Co když to byla jen nějaká třídenní viroza??? Neměla dr. počkat až podle výsledků? Jen chci dodat, že já jsem teď deset dní také brala antibiotika na angínu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to, zda se jednalo o virovou etiologii obtíží, mohu těžko rozhodnout, ovšem při streptokokových infekcích bývá poměrně charakteristický lokální nález v krku a obzvlášť v případě, kdy jste se Vy sama s angínou léčila, se dá předpokládat, že dcera prodělala stejné onemocnění. Antibiotika určitě nevysazujte, vyčkejte minimálně do výsledků výtěru. Vycházky Vám bohužel schválit nemohu.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: