Antibiotika v těhotenství

Mam dotaz ohledne uzivani atb v tehotenstvi (jsem v 7.tt) a na zanet mocoveho mechyre mi byl predepsan Xorimax. Silne rezani, ktere neustupuje zacalo dnes rano a zaroven jsem zacala mocit krev. Podle UZ jsou ale ledviny bez nalezu. Urologa jsem o tehotenstvi informovala, presto bych se jeste chtela ujistit, ze lecba nebude ohrozenim pro embryo. Dekuji mnohokrat za odpoved.

Odpověď odborníka:

Adélo
Tyto antibiotika se předepisují těhotným ženám velmi běžně právě kvůli vysoké bezpečnosti. Ohrožení pro budoucí děťátko by bylo infekci močových cest antibioticky nepřeléčit.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: