Antibiotika v těhotenství

Dobrý den, již nějaký čas se s manželem snažíme o miminko. Bohužel jsem momentálně onemocněla (zánět nosohltanu) a to těsně před příchodem menstruace. Nejprve jsem se léčila sama doma, ale nakonec jsem musela vyhledat lékaře, který mi napsal cefzil a clarinase. Než jsem šla k lékaři dělala jsem si dva těhotenské testy a oba vyšly negativně, takže jsem lékaři o možném těhotenství neřekla. Ještě před samotným užití prášků a zároveň v den, kdy jsem měla dostat MS, jsem si udělala znovu test a opět byl negativní. Ale je to již dva dny a já pořád ještě MS nedostala. Tak jsem se chtěla poradit, jak mám dále postupovat. Zda léky již dobrat, nebo raději je přestat brát, aby nedošlo k porušení plodu v případě těhotenství? Děkuji

Odpověď odborníka:

Pokud jsou 2 testy negativní je pravděpodobnost gravidity minimální, na vašem místě bych provedl pro jistotu ještě jeden a bude li negativní, pak klidně dokončete léčbu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: