Antibiotika v těhotenství

Chtěla bych se zeptat, co na kašel, už jsem využívala sirup STODAL, piju 2 týden šťávu z cibule s medem, ale kašel pořád ne a ne ustoupit. Doktor mi chce dát antibiotika pokud mi to nepřejde. Ty ale nechci, jsem 10+0tt, prý jsou nějaké, které se v tak ranném těhotenství můžou, bojím se aby neublížili miminku.

Odpověď odborníka:

Milá paní Ivanko- moc prosím, důvěřujte plně svému ošetřujícímu lékaři. Váš stav je zapotřebí hodnotit na základně vyšetření "celého" člověka, je nezbytné vzít v úvahu Vaše předchozí formy stonání, případné alergie atd. Lékaři stav těhotných žen vždy vnímají s plnou odpovědností, volbu léků řídí tak, aby nad jakýmkoliv rizikem převažoval přínos. Kašel jako příznak nestačí k diagnostice bakteriální infekce, která jediná je důvodem k podání antibiotika- ale to Váš lékař ví stejně dobře, jako všichni lékaři vzdělávaní jednotně v rámci své odbornosti.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: