Antikoncepce

Dobrý den, v 6. týdnu užívání antikoncepce (neudělala jsem pauzu mezi platíčky kvůli dovolené) jsem bohužel zapomněla užít pilulku, vzala jsem si ji asi o 14 hodin později, další pak už podle plánu. Mezitím ale proběhl jinak nechráněný pohlavní styk. Vím, že riziko otěhotnění existuje vždy, ale přesto bych se Vás ráda tímto zeptala, jak moc je riziko selhání antikoncepce v tomto případě vysoké? Je vhodné užít raději pilulku "po"? Z příbalového letáčku nejsem příliš moudrá a bojím se případných následků (a rvu si vlasy za svou nezodpovědnost). Předem děkuji za odpověď a Vás čas, vím, že podobných dotazů asi dostáváte spoustu.

Odpověď odborníka:

Vzhledem k tomu,že interval byl jen o 2 hodiny delší než 12 hodin není riziko příliš vysoké pokud chcete mít úplnou jistotu můžete pouřít after morning pill. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Homeopatie na křečové žíly a hemeroidy
Články: Homeopatie na křečové žíly a hemeroidy
Pocity těžkých nohou...
Lupus – složitá diagnóza i léčba
Články: Lupus – složitá diagnóza i léčba
Únava, vyrážka, padání...
Pankreatitida
Články: Pankreatitida
Zánět slinivky břišní je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Zčervenání kůže po alkoholu nemusí znamenat alergickou reakci
Vyšetření moči
Články: Vyšetření moči
Vyšetření moči patří mezi...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x