Antikoncepce

Dobrý den. Beru antikoncepci Triquilar. Před asi měsícem začal můj ,maraton\' nemocí, kdy jsem neustále s něčím nemocná a beru už 4.antibiotika. První antibiotika (Penbene) jsem brala ještě v minulém cyklu, tedy před minulou menstruací, avšak hned po Penbene mi doktor předepsal Amoksiklav, ten jsem začala brát první den předešlé menstruace. Poté byl nějakou dobu od antibiotik klid, ale o Velikonocích se mi pro změnu stalo to, že jsem antikoncepci vyblila, bylo to uprostřed plátíčka, tedy by se nemělo nic stát, ale raději jsem si za asi 18 hodin vzala další s tím, že ta vyblitá se počítá jako zapomenutá. Asi týden od toho jsem začala mít gynekologické problémy, tak mi paní doktorka předepsala lokálně Macmiror. Během léčby Macmiroru jsem ještě dostala angínu, tak beru (dodnes) antibiotika Augmentin. Posledni tabletku Augmentinu beru v pondělí a poslední prášek antikoncepce si beru dnes, tedy v úterý by se měla dostavit menstruace. Moje otázka tedy je, jak moc tyto antibiotika + vyblití antikoncepčního prášku mohli zeslabit účinnost antikoncepce a taky bych se chtěla zeptat, za jak dlouho od konce menstruace by měla být zase antikoncepce plně účinná. Mám ovšem ještě jednu otázku a to je: Za jak dlouho by měla být antikpncepce plně účinná, pokud bych 7-denní pauzu vynechala a pokračovala bez menstruace. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud si nejste jisté je lepší pauzu udělat vyčkat zde přijde normální menses pokud ne udělejte si gravitest antibiotika mohou účinnost antikoncepce o něco snížit a po zvracení a pauze 18 hodin je také účinek snížen. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: