Antikoncepce a atb + algifen

Ve středu mi byl diagnostikován zánět ledvin. Na jeho léčbu jsem dostala Augmentin a na bolest Algifen. Dříve jsem bojovala s antikoncepcí, protože jsem začala menstruovat ještě, když jsem brala prášky (cca po 14. prášku). Nyní beru již čtvrtým měsícem Triregol a do teď bez problému. Dnes (pondělí) jsem ale začala opět silně špinit. Jsem opět na 14. prášku. Nyní nevím, zda je problém v antikoncepci nebo v kombinaci antikoncepce s léky. Může některý z těchto léků ovlivnit funkčnost antikoncepce popř. kdy bude zas naplno zabírat? Antibiotika mám již dobraná a antikoncepci jsem brala pravidelně. Předem děkuji za zodpovězení. Přeji krásný den

Odpověď odborníka:

Heleno, ano, udává se snížená účinnost antikoncepce v kombinaci s antibiotiky, doporučím Vám nyní až do skončení tohoto cyklu užívat při pohlavním styku ještě bariérovou antikoncepci, až začnete užívat nové balení antikoncepce, budete již zase plně chráněna. Bude-li se špinění znovu opakovat v dalším cyklu, konzultujte problém u Vašeho gynekologa. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: