Antikoncepce a šílné bolesti hlavy

Dobrý den, od 16 let jsem po dobu 9 let bez přestávky brala Cilest, neměla jsem s ním žádný problém. Když se přestal vyrábět, musela jsem přejít na jinou antikoncepci. Hned jsem plynule navázala na Lindynette, který jsem brala 1 rok rovněž bez větších problémů, jen se mi občas stalo, že jsem špinila pár dní před dobráním platíčka nebo pár dní po začátku braní nového platíčka po pauze a objevila se u mě bolestivá menstruace. Pro větší pohodlí jsem zkusila Maitalon, jenže tady se mi objevily velké bolesti hlavy, nesoustředěnost, motání hlavy, šum v uších, vydržela jsem to 10 dní. Po domluvě s lékařkou jsem antikoncepci vysadila na 3 měsíce, bolesti hlavy ustaly hned od první vynechané tabletky. Po třech měsících jsem se chtěla k antikoncepci vrátit a začala jsem bát Katyu, u 3. tabletky se vrátily ty velké bolesti hlavy, motání hlavy a šum v uších. Protože jsem se tabletek nechtěla vzdát hned 4. den jsem po domluvě zkusila navázat na tabletky Lindynette, u kterých jsem jen občas špinila. Jenže moje tělo už odmítlo i tuto antikoncepci. Bolesti hlavy už neustaly (7. den jsem musela vysadit), takže teď po domluvě s lékařkou vysadím antikoncepci na půl roku. Chci se zeptat, jestli je šance, že se budu ještě někdy v budoucnu k antikoncepci vrátit? Co se v mém těle stalo, nabourala jsem hormonální rovnováhu? Můžu něco udělat pro srovnání hormonů v těle? Nikdy předtím jsem s antikoncepcí problémy neměla, tak si teď kladu otázku, proč se moje tělo tak najednou začalo bouřit a lituji, že jsem antikoncepci měnila. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, vyčkejte cca 6M, pak zkuste novou, ev.hormon.tělísko, které lze i pro ženy nerodivší. Někdy se stane, že tělo nemá rádo změny:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: